We have mom and her husband over until Saturday and tonight we decided to treat ourselves to some tapas for dinner. Brie, blue cheese, parmigiano reggiano, salchion, parma, onion and plum jams, paté, foccacia, grapes, grilled zucchini slices, cherry tomatoes and Valpolicella Ripasso. Yum! What are your favorite tapas?
// Meil on emme ja kasuisa laupäevani külas ja täna õhtul otsustasime endid õhtusöögiks suupistetega kostitada. Laual olid brie, sinihallitusjuust, parmigiano reggiano, salchion, parma, sibula- ja ploomimoos, pasteet, foccacia, viinamarjad, grillitud suvikõrvitsaviilud, värvilised kirsstomatid ja Valpolicella Ripasso. Näm! Mida teie suupistelaualt alati leida võib?
No ülimaitsev näeb see kõik välja 🙂
Aitäh! Sain idee, mida homme õhtul külla tulevatele sõbrannadele pakkuda. Ei võta palju aega ja näeb suurepärane välja.
Sama, aga katsun mitte unustada Kalamáta oliive ja tihtipeale ostan neid Saaremaa poolkõvu juuste – ülihead ja kilohind ka mitte 100€. Fuet tüüpi vorsti on peaaegu alati. Ja üksvahe olid mul ühed imelised marineeritud piri-piri piprad, mis lisasid täpselt õiges koguses zingi.
Mina kusjuures justnimelt unustasin Kalamátad 🙁 kust piri-pirisid saab?
Nendega oli selline lugu, et kui ma kaks aastat tagasi Meriväljale kolisin, vaatasin üle kõik purgid ja konservid, mis mu vanemad 8 aasta jooksul sinna kogunud olid. Pool tuli ära visata, pool oli puhas kuld. Toote etikett oli prantsuse ja flaami keeles, nii et tegu importkaubaga, siinmail pole kuskil näinud selliseid 🙁
aaah! oravinimene minus hullub selle mõtte peale, et kusagilt võiks leida säärase konservikollektsiooni 😀 aga kahju muidugi, et sääraseid hitte ise kusagilt hankida ei tea…
Olen küll näinud piri-pirisid poes, aga millises täpselt, enam pead ei anna. Äkki oli Prisma?
Allan eile just seletad mulle mäsasi see tapas on 😀
palju head näppudega näost sisse aetavat manti 😀 easy-peasy!
Oo imemaitsev 🙂
Üks küsimus ka, teemaväline 🙂 Avastasin su blogi tänu live chatile ja tahaksin teada, et kas Sa kirjutad inglise keeles oma rootsi jt sõprade jaoks? 🙂
Jep ja Soomes elava pere ja muude üle maailma laiali olevate sõprade jaoks ka 🙂
Mul läks nüüd vastu ööd kõht tühjaks 😀 nii hea näeb välja kõik. 🙂
oli küll! hingasime kõik aja peale sisse. sorri, ma tean justkui küll, et öösel pole ilus, aga ikkagi läheb vahel nõnda…
Ma olen ikka väga söögikauge, sest pooled suupisted olid minu jaoks vaid võõrsõnad. 😀
ehh… no foccaccia on sai, salchion vorst, parma on sink, parmigiano reggiano on parmesan, brie valgehallitusjuust ja valpolicella ripasso on üks parimaid punaseid veinisorte. 😀
Aitäh sõnaseletuste eest! 😀
A saiad küpsetasid ise? Delish to the max näeb kõik välja küll *drools on the keyboard*
Seekord mitte – ma olen söögitegemisega pisut pahuksis 😀
ma katsun lähtuda sellest, et idekal juustutaldrikul oleks midagi saialist, oleks midagi saialisele määritavat (nt fetamääre), oleks midagi krõbedat nagu kreeker ja pähkel, midagi magusat (mmm viigimarjamoos), lihalist nagu mõni maitsev suitsuvorstike ja oliive ja päikesekuivatatud tomatit ja muidugi erinevat juustu (a mitte liiast sada erinevat sorti, siis läheb liiga kirjuks).
vana hea hummus särab mul pea igal suupistevaagnal, sest see on mu one true love!
Minu lemmikud on marineeritud oliivid ja ülihea leid/leiutis on peedi-maapähklivõi, mida saab süüa röstitud chiabatta ja rukola ja kitsejuustuga.
Oot… Ise segad peedi maapähklivõiga?
Panin blogisse üles
Head järgi tegemist 🙂
http://leoola.blogspot.com/2015/08/peedi-maapahklivoi.html
Ma mõtlesin, et tapas on nagu.. Tapal. 😀