For some weird reason I lost my passion, inspiration and motivation for cooking (for anything, really) a month or so ago. What could be better for picking oneself up than 302 pages of pure inspiration, the sensation of chopping with a fresh blade and something you’ve been dreaming of for a long time?
// Mingil kentsakal põhjusel kaotasin umbes kuu aega tagasi oma kire, inspiratsiooni ja motivatsiooni kokkamise (tegelikult kõige) vastu sootuks ära. Mis võiks olla enese tagasi rööbastele aitamiseks parem kui 302 lehekülge kõige puhtamakujulist inspiratsiooni, värske teraga hakkimise tunne ja miski, millest oled kaua-kaua unistanud?
Here’s the something I have been wanting to get for years but haven’t because I couldn’t find the right one or didn’t feel right spending a ton of money on something just for myself. I now have the dreamiest and sturdiest marble pestle and mortar. The best part? It was the last one and I only paid 7€ for it!
// Siin on see miski, mida endale aastaid igatsenud olen, aga mille ostmist olen edasi lükanud, sest ei olnud leidnud Seda Õiget ega raatsinud endale üleüldse midagi nii kallist osta. Nüüd on mul mu unelmate uhmer, mis on päris marmorist, toekas ja imeilus. Parim osa selle juures? Hind! See maksis ainult 7€ ja kõige tipuks ka viimane eksemplar!
Massimo Bottura: Never Trust A Skinny Italian Chef.
“Massimo Bottura is the Jimi Hendrix of Italian chefs. He takes familiar dishes and classical flavors and techniques and turns them on their heads in a way that is innovative, boundarybreaking, sky kissing, and entirely whimsical, but ultimately timeless, and most importantly, deliciously satisfying.” – Mario Batali
How brilliant is the name, huh? I’m not a huge fan of most cook books – however beautifully styled the photos are, most of the books are just uninspiring and the recipes are rarely all that great. I have a huge respect for and interest in fine dining and food photography and this book marries the two beautifully. All the inspiration available in this book is just overwhelming and it’s impossible to put down. I can’t wait to get my hands on all the recipes in this book! Aaah! Can you tell I’m excited?
// Kas sellel pole mitte pööraselt äge nimi, mh? Ma ei armasta väga kokaraamatuid – ükskõik, kui kaunilt toidud piltidel stiliseeritud poleks, ei ole enamus teoseid kuigi inspireerivad ja harva on retseptid suurepärased. Mul on fine diningu ning toidufotograafia vastu tohutu austus ja huvi ning see raamat liidab need kaks valdkonda ideaalselt. Lisaks kaunitele toitudele on pildid ka nö. “otse sündmuskohalt” e. profiköögist, kus need valmivad. Seal on pildid kaunist toorainest, kunstist, ilusatest autodest… oeh! Selles raamatus sisalduv inspiratsioonitulv on täiesti hingemattev ja ma tahaks kõik korraga sisse ahmida. Aaah! Kas aimate, kui elevil ma sellest olen?
Knives. I love knives! I’m a sucker for fresh blades and quality knives with great handles. Mommy gave me a new set of knives by Vinga of Sweden – a santoku knife for chopping vegetables and a nakiri knife that’s a great larger sized allround knife. I’ve decided I’ll hold off on using these until the next round of Our Kitchens Rule. I always wait for a special occasion before I get to using a brand new knife and that sounds like the perfect reason to “anoint” a fresh blade!
// Noad. Ma jumaldan nuge! Värsked terad ja kvaliteetsete käepidemetega kokanoad on mu suur nõrkus. Emme kinkis mulle uue Vinga of Swedeni nugadekomplekti – santokunoa, mis sobib ideaalselt köögiviljade hakkimiseks ja nakirinoa, mis on suurepärane nö. laiatarbenuga. Ma otsustasin, et ei võta neid enne järgmist Our Kitchens Rule vooru üldse kasutusse. Alati, kui ma uue kokanoa saan, ootan selle kasutamisega mõne erilise sündmuseni ja see kõlab nagu hea põhjus uus nuga sisse õnnistada!
Uhmer näeb tõesti imetabane välja, hinnast rääkimata 🙂
Tore, et tagasi rööbastel oled! See postitus lausa õhkub kirest, inspiratsioonist ja motivatsioonist. Postitus pani mind mõtlema peale lugemist ja tundub, et lihtsuses peitub võlu – ma olen õnnelik, et sa oled õnnelik! (Nii imelik kui see ka ei tunduks ühe lihtsa blogi lugeja poolt) Siiras rõõm, mis tuli sellest positiivsusest pakatavast blogi postitusest ☺
Ara palun solvu aga ma juba pikemat aega tahtnud Su kaest uurida, et Sa oled taielik super chef ja foodie. Naudid kokkamist ja naudid toitu, kuidas sa kull nii heas vormis pysid? Ma pole Su blogist valja lugenud, et sa trenni teeksid (vbl Sa lihtsalt pole sellest kirjutanud). Vaatan Su pilte ja muudkui imestan ja veel 2 last ka synnitanud 🙂 Olen ise ka suur toidu ja veini nautleja (naudin nii kokkamist kui ka valjas soomisi) aga pean roppu moodi ikka trenni tegema, et vormis pysida 😀
Mille peale ma solvuma pidin? Sa tegid mulle ainult komplimente! Ma pean häbiga tunnistama, et ma pole kunagi regulaarselt trenni teinud ja mul ei ole lihtsalt sellist harjumust. Sp olen ka absoluutselt mitte suurepärases vormis… Ma kannan riideid, mis mu puudusi varjavad lihtsalt. Ja püüan enam-vähem normaalselt süüa – ei söö komme, püüan võimalikult palju vältida saiasöömist jne. Ega see mul muidugi välja ei tule, aga jah. Ma soovin, et ma oskaksin ja tahaksin trenni teha… Mitte, et standardsem välja näha, mul on väljanägemisest täitsa savi (mul on küllaltki pekine ja välja veninud ja triibuline kõht, aga mis siis ikka) – lihtsalt tahaks tervem ja tugevam olla ja kauem elada…
Täiesti teemaväline kommentaar, aga olen tahtnud Sulle juba tükk aega öelda, et mulle väga-väga meeldib, kui mõnusalt sa oma blogis kahe keelega ümber käid. See on kuidagi nii vaba ja sundimatu – emotsioonid tulevad mõlemas keeles täpselt sama hästi välja. Loen tihti Su postitused otsast lõpuni läbi (ei jäta inglisekeelset osa vahele, ma mõtlen) ja ikka on põnev! No näed, ma ei suuda end isegi ühes keeles nii hästi väljendada kui sa kahes, aga ehk saad aru, mida ma silmas pean 🙂
Loodetavalt jagub inspiratsiooni ja motivatsiooni lõputult,sest mulle väga meeldib su tegemistel siin blogis silma peal hoida!! 🙂 päikest ja positiivsust!
Oi kui vägev on tuttavat nime siin postituses lugeda. Firma kus töötan korraldab Nordeas septembri lõpus suurt ärifoorumit kokkadele, restoraniprofesionaalidele ja huvilistele. Ning just Massimo Bottura tuleb ka sinna kõnelema. Seni pole temast kusagil mujal veel kuulnud aga nüüd oli hea äratundmisrõõm 🙂 Ilmselt oleks meie üritus Sinule kui kokandushuvilisele ka väga huvitav 🙂
:OOOOOOOOOO vau…
Ma tean seda kokkamise mõõnaperioodi. Mul on midagi sarnast olnud, isegi kõige lihtsamad ja tavalisemad toidud ei õnnestu. Ja kui keegi ei kiida ka veel (isegi kui pole kiitmist väärt) on suht raske tuhast tõusta ja jälle häid sööke tegema hakata.
Aga õnneks mul maamajas käimisega ja grillimisega tulid toidu tegemise oskused tagasi.