Meie mitu head aastat tagasi alguse saanud Our Kitchens Rule jätkub ka 2017. aastal ja mul selle üle südamest hea meel. Oleme sellel teekonnal nii palju kogenud, õppinud ja nii meeletult häid roogasid nautinud, et patt oleks see ettevõtmine katki jätta. Lisaks on vahva näha, et meie üritus nii paljudele silma jäänud* ja nii mitmeid teisi sõpruskondi inspireerinud on – aeg-ajalt on Instagramis näha nii meie tehtust inspireeritud lauakatteid, menüüsid ja ideid väljakutseteks. Mul on hea meel, et inimesed võtavad millestki nii vingest šnitti, näevad oma sõprade nimel vaeva ja kogevad koos midagi tõsiselt erilist.
Legend e. potentsiaalne Our Kitchens Rule joomismäng – joo ära pudel veini iga korra kohta kui keegi Barbara tehtud imekaraskit mainib.
Meie uus hooaeg jätkub koguni kolme uue osalisega – Tuuli ja Rasmuse pere asemel võtavad koha sisse üliägedad Johanna ja Vahur (koos oma kahe imearmsa põnniga) ning Henri asemel astub Barbara kõrval köögis üles tema lapsepõlvesõber Triin. Ja seda kõike väga lihtsal, sugugi-mitte-dramaatilisel põhjusel – seesugune ettevõtmine on väga õhinapõhine ja nõuab ikkagi teatud määral pühendumust, mida pärast pikka hooaega töö- ja pereelu kõrvalt raske leida olla võib ja nii tundsid üritusega praeguseks lõpparve teinud sõbrad, et astuvad kõrvale ja teevad ruumi uutele osalejatele. Oleme juba uue koosseisuga korra J & H imearmsas kodus ühel argiõhtul ühiselt aega veetmas käinud ja ma kohe tunnen, et algavast saab üks ilgelt mõnus hooaeg ilgelt mõnusate inimestega.
Throwback T & R imelisse kohvikusse Taim
Põhjus, miks ma seda kõike praegu kirjutan, on väga lihtne – uus algus leiab aset juba sel laupäeval, 14. jaanuaril ja seda (nagu uued raundid tavaliselt ikka) meie juures. Meie esimesel ringil uue koosseisuga otsustasime minna tagasi sinna, kust kõik alguse sai, ehk serveerime teineteisele kolmekäigulised õhtusöögid ilma igasuguste piirangute või väljakutseteta. Igaüks paneb lauale oma parimad palad ja teeb seda võimalusel nõnda, et köögis higistamist oleks vähem ja aega teineteist õhtusöögilaua taga veelgi paremini tundma õppida seda rohkem.
Mälestus meie suverestoranist Piazza del Terrazza – kohalik fish and chips
Menüü on meil paigas ja meie seekordse õhtusöögi teemaks saab olema asian fusion. Menüü juhatame sisse kerge taipärase einega, pearoaga liigume Indiasse ja magustoiduks mõtlen valmistada midagi, millesarnane dessert meil juba laual olnud on, aga püüan sellele lisada aasiapäraseid nüansse. Kõik road on superlihtsad ja kiiresti valmivad, on meie pere suured-suured lemmikud ja täpselt sellised, et mul hakkavad neile mõeldes süljenäärmed täistuuridel tööle. Natukene pelgan eelroa pärast, sest emand Barbara käib Tais umbes sama tihti nagu meie Rootsis (no ikka väga tihti) ja ma tunnen eelroa Barbarale serveerimise eel leebelt öeldes hirmu ja aukartust. 😀
Lauakatte ja muu osas pole ma veel plaane tegema hakanudki, aga küllap sinna lauale midagi ikkagi saab. Alati on saanud. 🙂
Mälestus B & H suverestoranist, kus sõin oma senise elu kõige paremat salatit ja tegin koos Marisega maailma kõige ilusamsa kohas lolli jutu saatel mõnusaid džinnikokteile
Olen uudishimulik ja tahan teada: kui teie peaksite kolmekäigulisel õhtusöögil (ei pea olema pidulik, võib olla lihtne ja kodune) serveerima oma parimad palad, millised teie menüüd välja näeksid?
* Sain mõni aeg tagasi kirja TV3 Seitsmeste Uudiste toimetajalt, kes soovis meie üritusest kaameratega osa võtta ja sellest uudistesse loo teha. Ehkki säärane tähelepanu on kahtlemata meelitav, otsustasime ühiselt, et kuna TV3 kokandusalaste saadete (esimestena kargavad pähe ekstreemselt räme “Õhtusöök viiele” ja enam kui masendav ja häbiväärne “Eesti parim pagar”) track record ei ole just hiilgav, on oht, et valmiv saatelõik ei kajasta meie ägedat ja armsat üritust selle vääriliselt. Milleks meile siis see kõik, onju?
Meie menüü koosneks lihtsatest ja kodusest toitudest, märksõnadena ilmselt isetehtud soolaseened, isevalmistet pelmeenid, kamavaht ja marjad. Me ei ole erilised peenutsejad ja härra Abikaasa arvates pole siin maailmas midagi paremat kui lihtsad ja kodused toidud. Toidud mis samas näitavad kohalikku toorainet heast küljest 🙂
Väga õige! Nt mina tegin pelmeene oma säästuvoorus, Barbara metsaseenesuppi ja mannavahtu oma rahvusköökide voorus. Pole tähtis, kas tegu on fäänsi või vähem fäänsi toiduga – ainus vahe on, kas hea või halb. 🙂
Mein Gott, mind kutsuti kunagi “Õhtusöök viiele” saatesse osalejaks, noh, et mul huvitav harrastus ja nii.. :’D Ei tea, kas oli nii suur puudus edevatest inimestest, aga ma pidin ikka kõvasti keerutama ja mitu korda EI ütlema, et rahule jäetaks.
Kas Henri saab nüüd siis lihtsalt vaba õhtu poistega hängimiseks, kui Barbaral gurmeeprogramm? Raudselt hakkab peagi kahetsema 😀
Kui ma nüüd hirmsasti ei eksi, on eelmise vooru kaks õhtusööki siin blogis veel pikemal kujul kajastamata? Kas on lootust neid kunagi lugeda-imetleda? Ma väga ootasin seto õhtusööki!
Aga kui ma lähtuks õhtusöögi plaanimisel parimatest toitudest oma arsenalis ja natuke ka sellest, mille järele hetkel eriti isu on, oleks menüüs:
siidine kõrvitsasupp
koorene kana-peekoni ahjupasta
kreemjas rabarberikook
Võiks ka öelda, et õhtusöök teemal “Koor ja kalorid”.
Jaaaaa! Nad tulevad, jõudumööda. 🙂 Koor ja kalorid on meie lemmikteema ka!
Pakuks kindlasti pastat tomati-küüslaugu-hakkliha-juustu kastmes rohkete üritidega – seda sõi isegi minu õde, kes muidu põlgab küüslauku ja sibulat toidus. Kui ta vaid oleks teadnud, kui palju küüslauku ja sibulat selle kastme sisse läks.. Natuke nagu bologenese aga mitte päris 🙂 Külalistele olen enamasti ikkagi külma lauda pakkunud, sest neil on harjumuseks niivõrd erinevatel kellaaegadel saabuda. Seega on alati asjakohased olnud erinevad külmad suupisted nagu näiteks lavašširullid, täidetud munad, lõhe-röstsaiad jne. Magustoitudega on lihtne – teeks ilmselt mingisugust kooki. Näiteks mõnda õuna-kaneeli kooki või marjakooki kookosega. Mm-mm! Jään teie OKR-i fotosid ja emotsioone ootama!
Mille järgi te muidu neid õhtu teemasi loosite või välja valite? Kas õhtuks on ka kindel eelarve?
Valime neid ühise arutelu käigus! Mis põnev tundub, seda teeme. Kui ideid on mitu, alustame ühest ja jätkame teisega. Kindlat eelarvet pole, v.a. säästuvoorus, kui panime paika, et üks käik kaheksale võib maksta kuni 15€. 🙂