As some of you may know, we visited the second instant restaurant of the budget round on Saturday. The chefs at Casa Bonita served us a fabulous three-course dinner starring pork and prawn cabbage rolls with nuoc cham (a Viatnamese dipping sauce) for entrée, Ramen (a Japanese noodle dish) for main and Île Flottante for dessert. As per usual when visiting Casa Bonita, the guests were asked to bring beer in stead of wine, which turned out to be a wonderful learning experience! To go with the entrée, the hostess asked for a saison or a pale ale; for main she wanted a full-bodied porter, stout or Belgian Dubbel and for dessert we were asked to bring something berryish such as Tiger Baby, Lindemans’ Pecheresse, Kriek or Framboise). All the beers we brought went perfectly with the food – my favorite was an Imperial Baltic Porter called “Öö” (“Night”) by a local brewery called Põhjala. It tasted like chocolate and coffee and what’s not to absolutely love about chocolate and coffee? Even the most skeptical ones in our group had to admit that the beers were a fabulous addition to the menu. Unfortunately, I have no great photos deserving of such a great dinner party, because I had my heart set on filming a proper video episode. Which I’ll start editing tonight! But, until then – here are the couple of photos I managed to capture. 🙂
// Nagu mõned teist juba teavad, käisime laupäeval säästuvooru teises kodurestoranis. Casa Bonita kokad Maris ja Igor serveerisid meile imelise kolmekäigulise õhtusöögi, mille käigus serveeriti meile sealiha-krevetitäidisega (kähar)kapsarulle nuoc cham’iga (Vietnami dipikastmega) eelroaks, Ramenit (Jaapani nuudliroog) pearoaks ja Île Flottante’i (lumepallisuppi) magustoiduks. Nagu tavaliselt, kui Casa Bonita meid võõrustab, paluti meil veini asemel õlut tuua ning sellest sai suurepärane võimalus jälle midagi uut õppida. Eelroa juurde palus perenaine tuua saisonit või pale ale’i, pearoa juurde soovis emand kehakamat porterit, stouti või Belgia Dubbelit ja magustoidu juurde oli tarvis tuua midagi marjast – Tiger Baby’t, Lindemansi Pecheresse’i, Krieki või Framboise’i. Meie toodud õlled sobisid toiduga suurepäraselt – mu lemmik oli meie kohaliku pruulikoja Põhjala võimas Balti porter nimega “Öö”. See maitses nagu šokolaad ja kohv ja kes ei armastaks midagi, mis maitseb nagu šokolaad ja kohv? Okei, see kirjeldus on veidi labane, aga kindlasti tasub seda proovida – ka kõige suuremad õlleskeptikud meie seast olid nõus, et see oli suurepärane ja ülejäänudki õlled sobisid menüüga nagu valatult (haha, “valatult” indeed). Kahjuks ei ole mul suurepärasest õhtusöögist väärilisi pilte, sest kogu mu fookus (haha, “fookus” – ma olen täna hoos!) oli korraliku videoepisoodi filmimisel. Alustan selle töötlemist täna õhtul! Aga seniks näitan teile neid väheseidki pilte, mis mul tabada õnnestus. 🙂
I wore an all-white outfit – a Mango blouse, H&M cigarette pants, Aldo watch, Ur&Penn necklace and rings, Ray-Ban sunglasses, Michael Kors bag and Ralph Lauren golden ballerinas. 🙂
// Linnar, sina või? Pluus Mangost, püksid H&M’ist, kell Aldost, ehted Ur&Penn’ist, päikeseprillid Ray-Ban’ilt, kott Michael Korsilt ja kuldsed baleriinad Ralph Laurenilt. 🙂
Our fabulous hosts welcomed us with sangria in their sunny garden. What a great start to a wonderful evening!
// Meie imelised võõrustajad tervitasid meid oma päikeselises aias sangriaga. Milline suurepärane viis imelist õhtut alustada!
Lovely ladies. 🙂
// Kaunid daamid. 🙂
Since it was, again, a budget dinner, the objective was to present each meal for eight people without exceeding a 15€ budget. Here’s what each dish in Casa Bonita cost in total. 🙂
// Kuna tegemist oli taaskord säästudineega, oli eesmärgiks serveerida iga käik kaheksale ilma 15€ eelarvet ületamata.Teie ees on Casa Bonita roogade kogumaksumused. 🙂
A spicy Indian Pale Ale by a local brewery called Viru Õlu.
// Viru Õlu “Õllekõrs” – vürtsikas Pale Ale, mida pakkusime endale eelroa kõrvale.
Floating Islands for dessert – the Crème Anglaise was smooth and silky and the pillow of egg whites fluffy. The crunch of the toasted almonds was the perfect addition!
// Lumepallisupp magustoiduks – Crème Anglaise oli siidine, munavalgepilveke mõnusalt õhuline ja krõbedad röstitud mandlilaastud olid nagu kirss tordil (et mitte öelda mandel lumepallisupil) – ideaalsed. 🙂
väga vahva üritus 🙂 kuidas sul alkoholiga on – tohid tarbida? 🙂
ei tohi – ainult mekutada 🙂
Täiesti uskumatu, ma loen su postitusi ikka suu lahti 😀 Millised road, millised joogid… Vägev, nii vägev ja nii äge sõpruskond teil! Positiivses mõttes teeb kadedaks 🙂
suur aitäh! sõpruskonnaga on meil tõepoolest vedanud – eriti sellega, et kõik nii entusiastlikud ja tublid on 🙂
Viimane pilt on ülihea .. armsake 😀
Tõepoolest, su pildid teevad kadedaks 🙂 Ja sealt sangriast rüüpaks ka kohe hoolega…. Kas retsepti ka avaldad?
Sangria retsepti? Suunan Marise siia vastama 🙂
sangria jaoks on vaja laias laastus veini ja puuvilju, kõik muu on juba omalooming vastavalt maitsele. siin kasutasin ma ära ühe kingiks saadud tulimagusa veini, lõikusin sisse õuna, apelsini ja 10 maasikat (ehk siis sobib see, mis käepärast on) ning kallasin purgi täis gaseeritud vee ja apelsinimahlaga pooleks. kui aga teha korraliku kuiva veiniga, siis veinibaaris töötamise aegu panin sinna alati ka korraliku paugu šerrit ja teise suhkrusiirupit – sangria peaks olema omajagu kange, omajagu magus ja omajagu värskendav, nii et seda tuleb maitse järgi timmida. kui tal aega külmkapis seista pole, siis peoga jääd ja läheb.
muchas gracias, senorita!
Mmmm. Need road tunduvad imehead ja kindlasti viisid keele alla 🙂 Lumepallisupi serveeringut ei oskaks kohe ette kujutadagi nii ilusana 🙂 Sangria tundub ka väga huvitav ja maitsev. Ja tõesti super et 8 inimesele on võimalik üks roog valmistada tegelikult väga hea hinnaga 🙂
suur aitäh sulle! ja mida oligi vaja tõestada – hea söök ei pea ilmtingimata olema kallis 🙂