Miiu blogi

Our Kitchens Rule: Budget dinner at (the all-vegan instant restaurant) Taim

June 14, 2015~ our kitchens rule

taim5The last instant restaurant of the budget round was held at Tuuli and Rasmus’ place. Their restaurant is called “Taim”, which is a play on words – the word its means “plant” (but is also a part of the word “vegetarian” in Estonian) and is pronounced “time” as in “we’ve got time”. Pretty clever. Our hosts sort of put a challenge in their challenge (so they could challenge while they challenge) – not only did they have to stick to a 45€ budget, they also chose to cook all-vegan dishes. Vegetarianism and veganism are lifestyles that are very close to Tuuli’s heart and I’m so glad she chose to serve us meals she knows and loves. You have no idea what an eye-opener their dinner was!

// Säästuvooru viimane dinee toimus Tuuli ja Rasmuse juures. Nende nutika nimega kodurestoranis pakuti 100% vegan eineid – nagu 45€ eelarve raames kokkamine juba iseenesest suur väljakutse poleks, otsustasid meie võõrustajad ülesande veel pügala võrra keerulisemaks teha ja serveerisid meile igasuguse loomse tooraineta sööki. Taimetoitlus ja veganlus on Tuulile väga südamelähedased teemad ja mul on nii hea meel, et ta otsustas meile valmistada roogasid, mida hästi tunneb ja palavalt armastab. Te ei usu eluilmaski, milline hariv ja silmaringi avardav kogemus seekordne kodurestoran oli!
taimThe table setting was gorgeous as always – Tuuli had thrifted these gorgeous yellow candle holders and arranged the rest of the table (including the menus) accordingly. Very elegant, light and minimalist. Love-love-love it!

// Lauakate oli kaunis, nagu alati – Tuuli oli sekkarist sellised imekaunid kollased küünlajalad skoorinud ja sättis ülejäänud lauakatte (k.a. menüüd) nende järgi. Väga elegantne, kirgas ja minimalistlik. Väga-väga-väga meeldis!
taim11Like I said, the menu consisted of all-vegan dishes – a tomato and lentil soup for entrée, burger and fries for main and a rhubarb trifle for dessert.
taim13 taim12Our beautiful hostess and her little angel Arabella. I brought Tuuli flowers, but Arabella claimed them and refused to hand them over. The kid sure can appreciate the little things in life. 🙂

// Meie imekaunis võõrustaja ja tema väike nunnupirukas Arabella. Ma viisin Tuulile kimbu lilli, aga Arabella võttis need hoopis endale ja keeldus neid tagastamast. Mis ma oskan öelda – tubli laps, kes ilu oskab hinnata. 🙂
taim2 taim4 taim9A boring old lentil soup? Nope, especially not with all the cool condiments that truly elevated the dish. Sundried tomatoes, stir-fried slices of chili and garlic, roasted coconut flakes and sesame seeds. Tasted great, looked even better. See for yourselves:

// Tavaline, igav tomati-läätsesupp? Kindlasti mitte, eriti arvestades, milline lahe lisandiassortii lauale pandi. Päikesekuivatatud tomatid, pannil krõbedaks praetud tšilli- ja küüslauguviilud, röstitud kookoslaastud ja seesamiseemned. Maitses suurepäraselt ja nägi imeilus välja. Vaadake ise:
taim3 taim8Errr… what?

// Ee… midah?
taim7The kids had their very own table. How sweet is that?

// Põnnid said endale päris oma laua. Kui armas?
taim6A vegan, nacho-crusted burger (made with beans and potato) with slices of homemade bread, vegan cheese, vegan mayo, pickle, lettuce and red onion. Now this was a truly filling meal. Not only because the burger was divine, but also because I had to swallow a big old chunk of pride and admit I had been wrong about both vegan cheese (that thing tastes EXACTLY like regular dairy cheese!) and mayo. It was simply out of this world. The fresh fries were crispy and I literally licked the ramekin clean of the homemade tomato sauce (the one free ingredient Tuuli had in store from last summer). Yum!

// Nachodega paneeritud vegan-burger (ubadest ja kartulist) kodukootud leivaviilude, veganjuustu, veganmajo, marineeritud kurgi, salati ja punase sibulaga. Küll see oli alles kõhutäis! Mitte ainult sellepärast, et burger oli jumalik, vaid ka seetõttu, et pidin suure maitsva suutäie sõnu sööma ja tunnistama, et olin veganjuustu (see kraam maitseb TÄPSELT nagu harilik piimast valmistatud juust!) ja -majoneesi osas rängalt eksinud. See oli lihtsalt ebamaine. Friikad olid krõbedad ja ma sõna otseses mõttes lakkusin kausikese tomatikastmest (mis oli Tuuli üks tasuta koostisosa, mille ta ise eelmisel suvel tomatitest valmistas ja purki pani) puhtaks. Nom!
taim14Give a girl a tiny drop of wine and a ton of good food and she’ll most certainly be ecstatic!

// Andke inimesele tilluke tilk veini ja ilgelt palju hästi süüa – lüüriline meeleolu garanteeritud!
taim15Vegan trifle. From the bottom to top: fresh strawberry jam, bits of rhubarb cake, crème anglaise and whipped (soy) cream. On top were chopped almonds roasted with sugar and cinnamon. Again – it was to die for!

// Kihiline vegan-magustoit. Alt üles: maasika toormoos, rabarberikoogi tükid, vanillikaste ja (soja)vahukoor. Kõige peal olid suhkru ja kaneeliga röstitud mandlid. Taaskord – see oli lihtsalt imetabane!

Coming soon: The video episode of Taim. 🙂
// Peagi eetris: Videoepisood kodurestoranist Taim. 🙂

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

Leave a Comment

#EBA2015 »
« OOTD: Patterned flare skirt

Comments

  1. Helena says

    June 14, 2015 at 8:24 am

    Sa oskad nii kaasahaaravalt ja õhinaga kõigest kirjutada, et lausa lust on lugeda! 🙂

    Reply
    • miiu says

      June 14, 2015 at 10:26 am

      See on mulle hiigelsuur kompliment, aitäh! 😍

      Reply
      • Helena says

        June 14, 2015 at 3:44 pm

        Aga palun 🙂

        Reply
  2. madiken says

    June 14, 2015 at 9:59 am

    Majoneesiga olen ka juba tuttav, aga Juust.. No ei saa teiste sõnu uskuda, vaja ise proovida 😀 poes müüdavad taimse rasva juustud on küll jäledad plus jubedasti ebatervisliku. Igatahes, kuigi ma ei usu sellesse elustiili, oleks ülipõnev üks selline dinee läbi teha, eriti nii ilus, olen kade.

    PS Ellil kroon ikka peas 😀

    Reply
    • miiu says

      June 14, 2015 at 10:25 am

      Majoneesi tegi Tuuli ise, aga juust oli vist… kookosõlist? Ei mäleta. Kõik proovisid ja kinnitasid, et maitseb nagu päris või pareminigi – isegi maailma suurim veganluse skeptik H. 😀

      Reply
      • madiken says

        June 14, 2015 at 9:56 pm

        Vb fänssidest poodidest saab ka häid juuste siis 🙂 ma kursis ainult nende jäledustega tavapoodidest nimega juustulaadne toode hüdrogeenitud taimsest rasvast juustulaadsete lõhna- ja maitseainetega vms 😀

        Reply
        • miiu says

          June 14, 2015 at 10:12 pm

          Vaata, Tuuli linkis seda juustu siin 🙂

          Reply
  3. Anonymous says

    June 14, 2015 at 10:46 am

    Tuuli siinpool kaasa rääkimas. Mina kasutasin järgmist vegan juustu (müüakse isegi Prismades): http://www.wilmersburger.de/en/products/details/slicesclassic
    Pakil midagi hullu küll kirjas. Tervislikkusest toode ei pakata, aga ilmselt ühegi juustu puhul ei olegi mõtet seda taga ajada. Mina isiklikult jätaks burksil üldse juustu ära, aga kuna eesmärk oli pakkuda võimalikult “ehtsat” burgerit, on selline vegan alternatiiv ideaalne lahendus 🙂 Ja maitse osas on see tõesti hea!
    Aga vegan juustu annab ka ise teha, hea retsept, Cheddar tüüpi juustust, on siin: http://www.taimetoit.ee/2013/09/vegan-cheddar-juust-kookospiimast-sulab.html
    Aitäh ilu komplimendi eest ka!

    Reply
    • Anonymous says

      June 14, 2015 at 12:52 pm

      Teine lause peaks välja nägema selline: Pakil midagi hullu küll kirjas POLE. (Üks sõna jäi puudu).

      Reply
  4. Tuuli says

    June 14, 2015 at 12:48 pm

    Ei saa kohe mainimata jätta, et Te olete kõik nii ebamaiselt kaunid ja ilusad inimesed! 🙂
    Ja lisaks mainiksin taaskord samuti ära su kaasahaarava kirjutamisoskuse! 🙂

    PS! Tee oma ülimalt armsatele lastele minu poolt suur pai ja kallistus- nad on niii niiii armsad :)))

    Reply
  5. Wren says

    June 14, 2015 at 1:46 pm

    You’re all so beautiful and glamorous!!

    Reply
  6. Masa says

    June 14, 2015 at 2:31 pm

    Nii hea pilt on see Tuuli paraadportree, kompa toimib ülihästi

    Reply
  7. Liis says

    June 14, 2015 at 3:27 pm

    Mmm mis mõnus ja ilus ning isuäratav õhtusöök teil kindlasti taas oli 🙂 Sinu kirjutamisoskus on tõesti kuldaväärt, sest tahaks lugeda alati aina rohkem ja rohkem, mis iganes postitusest siis juttu poleks 🙂 Su juuksevärv ja soeng on fantastiliselt ilus, ise olen samuti suur triibutatud juuste fänn 🙂

    Reply
  8. Jaanika says

    June 14, 2015 at 7:23 pm

    Sa särad aina rohkem, ilus inimene 🙂

    Reply
  9. miisupai says

    June 14, 2015 at 8:53 pm

    Palun lahkesti, et sa lahkesti paluksid, et Tuuli lahkesti burksiretsepti jagaks! (kui see pole liiga palju palutud)

    Reply
    • miiu says

      June 14, 2015 at 9:42 pm

      Tuuli on nii lahkekene, et on kindla peale nõus 🙂

      Reply
      • miisupai says

        June 14, 2015 at 10:13 pm

        Jään ootama! ^^

        Reply
    • Anonymous says

      June 15, 2015 at 12:45 pm

      Ooo, muidugi olen ma lahke ja jagan burksi retsepti suure rõõmuga. Kahjuks mina lühikest juttu teha ei oska.
      Kuna ma teen enamus toite tunde järgi, siis kogustest ei ole mul õrna aimugi. Tsiviliseeritud retseptist on asi kahjuks kaugel, tegemist on pikaaaa mulaga 🙂 aga ehk ajab asja ära!
      Kotlet koosnebki: keedetud põldoad + keedetud kartulid (kartulit veidi vähem, uba rohkem). Saumiksriga mikserdades saab hea ühtlase massi. Maitse järgi lisasin juurde väga peeneks hakitud sibula ja küüslaugu, soola pipart kindlasti ka. Sellist massi annab ilusti kotletiks vormida. Et saada tihkem mass (“tugevam kotlett”, võib alati lisada riivsaia või -leiba, mõnd head täisterajahu, aga otseselt pole vajadust.
      Vormid parajad pätsid (mitte liialt paksud, siis jäävad krõbedamad), paneerid need tortilla krõpsudes, mis on eelnevalt purustatud (näiteks köögikombainis). Mina praadisin kotletid kuumal pannil oliiviõlis kuldpruuniks. Siis tõstsin pätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning igale asetasin peale vegan juustu viilu. Ca 10-15 min 200C ahjus ja juust peaks olema sulanud (vegan juust sulab vähem intensiivselt, kui tavaline). Kotlettide ahjust läbi laskmine muutis need kahjuks kergesti lagunevaks, pidin neid kahe labidaga, Mirjami abiga, ühes tükis leiva peale tõstma. Edaspidi ma väldin nende ahjus üleküpsetamist ja juustu sulatamiseks mõtleksin muu skeemi.
      Burgeri “saia” osa on enda tehtud rukkileib (kodust, ehtsa juuretisega küpsetatud leiba, saab juba igast suuremast poest). Superhästi sobib ka mõni hea poest ostetav täisterakukkel.
      Pintseldad leivaviilud oliiviõliga üle ning röstid ahjus parajaks (mitte liiga krõbedaks ja kuivaks, muidu litsub hiljem kotleti, burgeri lõikamisel, laiaks. Burgeri pealmine leivaviil võiks peenem olla ja alumine paksem, siis on parem seda noa ja kahvliga hekseldada.
      Vegan majoneesi retsepti puhul suunan julgelt taimetoit.ee lehele: http://www.taimetoit.ee/2015/02/minu-lemmik-taimne-majonees.html, seal on korralik retsept, mina tegin lõppkokkuvõttes ikka tunde järgi, lisasin palju rohkem mahedat teralist sinepit, veel panin tükeldatud marineeritud kurki.
      Burgeri vahele läks ka rohelist salatit, tomativiile, punast sibulat, marineeritud kurki.
      Sealtsamast taimetoit.ee lehelt saab mitmeid suurepäraseid taimsete kotlettide retsepte. Olen enamusi neist teinud, aga mu lemmik on ikka seesama põldoa-kartuli oma. Pehme ja hõrk.
      Ilmselgelt sai see pikk jutt nüüd liiga lohisev ja keeruline… loodan siiski, et katsetad järgi ning ei pettu 🙂
      Tuuli

      Reply
      • miisupai says

        June 17, 2015 at 5:12 pm

        Suurepärane, olen absoluutselt tänulik!

        Sir Thanks-a-lot (inspireerituna Miiu tänase postituse pealkirjast)

        Reply
  10. E says

    June 14, 2015 at 9:40 pm

    Ma olen üks neist natuke klappidega inimestest, kes arvas väga pikalt, et taimetoitlus on salati söömine.

    See menüü tundub niii isuäratav ja põnev, et tahaks isegi proovida :).

    Teil on ikka väga äge seltskond koos ja ootan juba huviga videot 😉

    Reply
  11. Anx says

    June 15, 2015 at 1:12 pm

    Nii äge, et viitsite niimoodi neid õhtusööke teha 🙂 Sorry, et veidi loll küsimus, aga kas see 45 eurot on kogu söögi maksumus või inimese kohta kõik road kokku? Kui kogu kamba peale, siis mitu inimest õhtusöögist osa sai?

    Reply
    • miiu says

      June 15, 2015 at 2:47 pm

      Õhtusöök 8-le, kusjuures ei tohi ükski käik ületada 15 eur – nii ei saa, et magustoit on 5 ja pearoog selle arvelt 25 🙂

      Reply
  12. Anonymous says

    June 15, 2015 at 8:50 pm

    Ootan ka huviga videot;)

    Reply
  13. Kristi says

    June 15, 2015 at 10:21 pm

    see Tuuli paraadportree on kõige ilusam ja idüllilisem pilt in the history of ever!

    Reply
  14. Mari-Liis says

    June 16, 2015 at 8:57 pm

    See veiniklaasiga pilt Sinust nii kaunis ja.. positiivne.

    Kommenteerisin hetkel pigem selle mõttega, et öelda, lahe, et Tuuli (kes näeb imehea välja) tegi teie ettevõtmises just niiöelda midagi teistsugust! Näppan ka ülaltoodud retsepti ning proovin järgi teha 🙂

    Reply
  15. Anonymous says

    June 17, 2015 at 11:33 am

    Tere! Aga kust saab osta soja-vahukoort ja kas see maitseb pea sama hästi kui tavaline? 🙂

    Reply
    • Tuuli says

      June 17, 2015 at 1:58 pm

      Külalised ütlesid kui ühest suust, et sojavahukoor on parema maitsega, kui lehmapiima oma.
      Tervisetootega tegemist küll pole, aga hea alternatiiv, kui on näiteks laktoositalumatus või lihtsalt loomset toodet ei taha.
      Kahjuks liiga paljudes poodides seda saada pole, kindlasti leiab sojavahukoort Prismadest. Selveris on aegajalt ka olnud. Maksimarketiski olen silmanud. Paki hind on ca 1,50eur. Kappi võib seda mitu pakki varuda, kuna säilimise aeg on pikem, kui tavalisel koorel 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mina olen Mirjam (30), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, Kukupesa nime kandva sisustuskaupluse omanik ja suur kokandusentusiast. Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi! Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JUTUSTAVAD KAASA

  • Lonas on Kroonprintsessi JUUBEL
  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Alanud toidunädala poenimekiri
    Alanud toidunädala poenimekiri
  • #Kogumispäevik: Kas ja kui palju õnnestus säästa kodukuludelt?
    #Kogumispäevik: Kas ja kui palju õnnestus säästa kodukuludelt?
  • Ei karda kurja susi ma, sest kõnnin memme musiga!
    Ei karda kurja susi ma, sest kõnnin memme musiga!
  • Meie suvepuhkus, osa 2: Riia loomaaed
    Meie suvepuhkus, osa 2: Riia loomaaed
  • Talvevarud
    Talvevarud
  • Kolmas laps: Hirmud
    Kolmas laps: Hirmud

Recent Posts

  • Kroonprintsessi JUUBEL
  • Mõttesõel, mu vana sõber
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Ise tegid selle saia või?
  • Remont: Ülemise korruse vannituba

Recent Comments

  • Lonas on Kroonprintsessi JUUBEL
  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL

Archives

  • February 2022
  • October 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • September 2020
  • May 2020
  • November 2019
  • August 2019
  • July 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • February 2013
  • January 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012

Categories

  • adventures
  • aiapidamine
  • art
  • arvan
  • arvustus
  • baby food
  • blog sale
  • bump
  • chit-chat
  • christmas
  • daddy's little girl
  • DIY
  • edevus
  • emadus
  • extreme home makeover
  • family
  • friends of ours
  • giveaway
  • green thumbs
  • H nipinurk
  • il faut cultiver…
  • ilusad asjad
  • issi väike kullake
  • jõulud
  • jutupostitus
  • juuksed
  • kodu
  • kodukohvik raju hunt
  • koerapreili loore
  • kogumispäevik
  • kõhuke
  • kokkuvõte: 2012
  • kokkuvõte: 30
  • kolmas rasedus
  • kreeka 2019
  • kroonprintsess
  • kroonprintsess: areng
  • kroonprintsess: kasvamine
  • kroonprintsess: pildid
  • kroonprintsess: sünd
  • kroonprintsess: tsitaadid
  • kroonprintsessi fotokast
  • küpros 2018
  • küsimused & vastused
  • küüned
  • legokool
  • literature
  • love story
  • me avame poe
  • meik & nahahooldus
  • meisterdused väikelapsele
  • minu väike ettevõte
  • mis mu taldrikul on?
  • mis seal grillil küpseb?
  • mis täna hommikusöögiks on?
  • mis täna lõunaks on?
  • mis täna magustoiduks on?
  • mis täna õhtusöögiks on?
  • mis täna…?
  • mobile blog
  • mood
  • motherhood
  • mõtisklused & arutelu
  • music
  • nädalamenüü
  • new year's eve
  • õdedevaheline armastus
  • oravdamine
  • ostlemine
  • our kitchens rule
  • outfit of the day
  • outfit of the day: baby
  • outfit of the day: toddler
  • outfit of the day: väikelaps
  • paradiisisaar
  • parfüümid
  • pere
  • pesapunumine
  • photography
  • poor man's instagram
  • printsess virsik
  • printsess virsik: areng
  • printsess virsik: kasvamine
  • printsess virsik: pildid
  • printsess virsik: sünd
  • projektid
  • raha & majandamine
  • raju hunt
  • reklaam
  • remont
  • restoraniarvustus
  • retseptid
  • rotike
  • seiklused
  • sildita
  • snapshots (pildipostitus)
  • sõbrad-seltsimehed
  • spaakülastus
  • sponsoreeritud
  • sünnipäev
  • teater
  • the cuckoo shop
  • tips & tricks
  • toddler crafts
  • toidujutte
  • toitumine
  • tunnen
  • väikevend
  • väikevend: areng
  • väikevend: kasvamine
  • väikevend: pildid
  • väikevend: sünd
  • video
  • videoblogi
  • vlog
  • vlogmas

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
 

Loading Comments...