I don’t know where to begin – I’m still absolutely lyrical from visiting Casa Bonita. What is this Casa Bonita I speak of, you ask? Casa Bonita is the name of the second restaurant in our series of dinner parties and it was hosted by the ever so lovely Maris and Igor. I can’t even begin to tell you how wonderful it was to not having to be the host. There aren’t many things I love more than having guests over, but visiting friends who cook like gods and not having to move a muscle (at least no more than you need to bring a fork to your mouth) beats hosting any day of the week. What’s so great about this project of ours is that everyone is so completely different in their styles of cooking so we get to try new things, experience new flavors and boy are we in for all sorts of cool surprises! Maris and Igor, for instance, didn’t want us to bring wine. In stead, they put together a beer menu consisting almost entirely of beers brewed in local Estonian breweries. What an enlightening experience! I must say I was a teensy bit sceptical (more excited, but still a little sceptical) when we started off, but everything on the drink list was an absolute sensation. The food on the menu was as different as it could possibly be from ours and it, too, was divine. It had a Mediterranean theme all the way through – from a flavorful gazpacho for entrée to a gorgeous perch with a tahini sauce and a fresh and vibrant tabbouleh. For dessert: mousse au chocolat. Mmm… that mousse was perfect…
This group of people was brought together by myself – they didn’t know each other before. What they have in common is my utmost respect and the knowledge and love of sensational food. Now that they’ve gotten to know each other better and get along so well… I honestly don’t think there’s anything better. I just LOVE it when a good plan comes together better than expected. The next restaurant will be hosted by Barbara and Henri on the 30th of August and I’m excited already. There’s a good chance we’re going to experience Italy the next time we come together. Mmmm, Italy…
Oh, one more thing! Guess who has our entire night at Casa Bonita on video? Yup, you guessed it!
// Ma ei tea, kust alustada – ma olen meie Casa Bonitas veedetud õhtust ikka veel täiesti lüürilises meeleolus. Mis koht see salapärane Casa Bonita on, te küsite? Casa Bonita on meie õhtusöökide sarja teise kodurestorani nimi ja meid võõrustasid imetabased Maris ja Igor. Ma ei jõua ära kiita, kui mõnus oli lihtsalt nautida ja mitte olla võõrustaja. Maailmas pole palju asju, mida ma rohkem naudiks, kui külaliste võõrustamist, aga jumalikest kokkadest sõprade juures laua äärde maha istuda ja peale nautimise ja kahvli tõstmise mitte midagi teha on võõrustamisest iga kell mõnusam. 😀 Kõige parem osa meie projekti juures on see, et kõik kokad ja nende menüüd on nii kapitaalselt erinevad, et me saame proovida täiesti uusi roogi, sensatsioonilisi maitsekombinatsioone ja oh sa poiss, kui palju toredaid üllatusi meid ees ootab! Näiteks ei tahtnud Maris ja Igor, et me veini tooksime, vaid koostasid hoopis uhke õllemenüü, mis koosnes ainult kohalikes Eesti pruulikodades pruulitud õlledest. Milline valgustatus meid tabas! Ma olin ikka alguses natukene skeptiline (rohkem põnevil, aga pisut skeptiline), aga kõik joogikaardil olevad õllesordid olid absoluutselt sensatsioonilised (v.a. ÜKS, mis mulle millegipärast ei maitsenud). Menüüs olevad road olid meie omadest nii erinevad, kui vähegi võimalik, aga ka need olid taevalikud. Menüül oli läbiv Vahemere-teema – gazpachost imelise ahvenani, mis oli serveeritud tahinikastme ja värske, maitseküllase tabbouleh’ga. Magustoiduks: mousse au chocolat… Mmmmm… see vaht oli täiuslik.
Selle seltskonna panin kokku mina – nad ei tundnud teineteist varem. Neid seob minu jäägitu austus ja imetlus, armastus hea toidu vastu ning oskused seda valmistada. Nüüd kui nad teineteist paremini tunnevad ja kõik hästi läbi saavad… ma tõesti ei usu, et on olemas midagi paremat. Ma lihtsalt JUMALDAN seda, kui üks hea plaan nõnda välja kukub, nagu plaanitud. Järgmine kodurestoran saab olema Barbara ja Henri juures ning räägitakse, et me saame kogeda midagi itaaliapärast. Mmmm… Itaalia…
Aa, üks asi veel! Mis te arvate, kellel on kogu Casa Bonitas veedetud õhtu videol? Arvasite õigesti!
Ma olen natukene pettunud. Ära saa nüüd valesti aru 🙂 Ma olen väga vaimustuses teie ägedast ettevõtmisest 😛
Aga ma ootan juba nii kaua, et Sa räägiksid enda restorani (kui Sinu kord oli võõrustada) toitudest ja ehk jagaksid ka enda mõne toidu retsepti (A). Jään igatahes suure huviga ootama Sinu restorani pikemat lugu 😛 🙂
ma ise just täna mõtlesin, et olen ma ikka üks vana tropp küll, et nüüd enda oma täitsa vahele olen jätnud 😀 aga mul on tegelikult juba piltidega draft valmis ja ma kirjutan sinna varsti jutu ka juurde! pai sulle, et kaasa elad 🙂
Tahtsin just sama kirjutada, et Sinu lauda oleks näha tahtnud…..ja mitte ainult, muidugi 😉