The day after our summer dinner it was time to enjoy the last instant restaurant of the summer round – Tuuli and Rasmus’ veg(etari)an restaurant Taim at R’s parents’ beautifully renovated old farmstead. Oh, how I wish I could turn back time to get to experience the most idyllic summer night one more time. The vibe, the ambience, the weather, the magical food, the company… perfect. Simply perfect.
// Päev pärast meie suvedineed Hiiumaal oli aeg nautida suvevooru viimast kodurestorani – Tuuli ja Rasmuse (seekord peaaegu) vegan restorani Taim Sõru haru, mis avas oma uksed Rasmuse vanemate imeilusas ja ülistiilselt renoveeritud talumajas. Oh, kuidas ma unistan, et saaksin korraks aega tagasi keerata ja korra veel kogeda ühte möödunud suve kõige sumedamatest õhtutest. Sealne õhkkond, vibe, ilm, maagiline toit, seltskond… no ideaalne. Lihtsalt ideaalne.
The table setting was beautifully simple and rustic (the way we like it) – fresh cherry branches in vases, beautiful menus, blue and white tablecloths and napkins… Together with the beautiful lawn, the old farmstead buildings and the sea breeze, it was all simply idyllic. Our hostess had set a separate table for the children. Not just that – the kids had their own menu. That Tuuli of ours sure is incredible…
// Lauakate oli imeilusalt lihtne ja rustikaalne (nii nagu meile meeldib) – värsked kirsioksad vaasides, kaunid menüüd, sinise ja valgega laudlina ning salvrätid… Ideaalse muruplatsi, kaunite taluhoonete ja maheda merebriisi tausal mõjus see kõik lihtsalt idülliliselt. Lastele, muuseas, oli kaetud eraldi laud eraldi menüüdega. Uskumatu naine on see meie Tuuli…On the kids’ menu were grilled rye bread chips for entrée, rice flour pasta with vegetables in almond sauce and banana ice cream with berries for dessert. Their entire menu was vegan and sugar free. Impressive, huh? 🙂
Our hosts welcomed us with cold sparkling wine – is there any other way? We were asked to bring a light and fruity red wine to go with the entree, a dry and summery white for the main and a light and bubbly rosé to enjoy with our dessert. I think that’s a wonderful way of creating a wine list – if you’re not familiar with different types of wine and what they called, but know what you would like the wines to taste like, you can just assign the wines by flavor. 🙂
// Meie võõrustajad tervitasid meid klaasikese külma vahuveiniga – kas on paremat viisi tekitamaks külalistes tunnet, et nad on oodatud? Meil paluti toidu kõrvale kaasa võtta kerget ja marjast punast veini eelroa jaoks, kuiva ja suvist valget pearoa kõrvale ja mullidega kuiva roosat veini magustoidu juurde. Minu meelest on see suurepärane viis õhtusöögi kõrvale veinikaarti koostada – kui sa veinisorte nimepidi ei tea, kuid tead, mis maitsebukette veinidelt ootad, võidki veinisoovid olemuse, mitte nime järgi edastada. 🙂
Our smashing hostess (to the right) with the world’s best Maris. Tuuli gave us an assignment – she told us we should go pick some summer flowers and make crowns for all the girls. So me and Maris ran around a meadow picking all the pretty wildflowers we could possibly find and got to work once we had arrived at Taim.
// Meie alati jalustrabav võõrustaja (paremal) ja maailma parim Maris. Tuuli andis meile koduseks ülesandeks lilli korjata ja kõigile tüdrukutele pärjad pähe punuda. Niisiis jooksime meie Marisega mööda meie suvekodu lähedal asuvat aasakest ringi nagu inglid kesapõllul napakad ja korjasime kõike, mis pihku jäi. Tuuli ja Rasmuse juurde jõudes haarasime vahuveiniklaasid näpu vahele ja: pistsime punuma.
Little Arabella and her family were all dressed according to the theme of the dinnerparty. Adorable!
// Väike Arabella ja teisedki tema pere liikmed olid riietunud vastavalt restorani temaatikale. Nunnu!
For entree, we were served chanterelle falafels on a salad bed with peanut sauce. The dish was marked both “V” and “GV” on the menu, which meant the meal was both vegan and gluten free. I’m always a little astonished when someone cooks a meal that is vegan, but not lacking anything – not in flavor, in texture nor in nutrition. This meal was absolutely delicious and that’s saying something considering I don’t even eat chanterelles! Five out of five cuckoos – if this is what veganism is about, sign me up for some more!
// Eelroaks serveeriti meile salatipadjal kukeseenefalafeleid maapähklikastmes. Menüüs olid roa kõrval tähised “V” ja “GV”, mis tähendasid, et meie eelroog oli nii vegan kui ka gluteenivaba. Ma olen alati pisut jahmunud, kui keegi serveerib mulle vegan-eine, millest ei ole mitte midagi puudu – ei maitset, tekstuuri ega toitaineid. See roog oli lihtsalt oivaline ja see on juba midagi arvestades, et ma isegi mitte ei söö kukeseeni! Viis kägu viiest – kui see ongi veganlus, siis palun mulle veel!
I think this is the perfect illustration for how enjoyable our night at Taim: Sõru haru was. 🙂
// Tõelised suvitajad. Minu meelest illusteerib see suurepäraselt, kui mõnus õhtu meil kohviku Taim Sõru harus oli. 🙂
<3
Mmm… grilled salmon, oven-baked vegetable parcels (with beans and baby carrots) and delicious little baked potatoes. To go with the meal, Tuuli had created a diviii(…)iiine herb butter and a chanterelle sauce made with soy cream. *slurp*
// Mmm… grillitud lõhe, ahjus küpsetatud köögiviljataskud (ubade ja beebiporganditega) ja oivalised küpsetatud kartulid. Roa juurde oli Tuuli valmistanud suuu(…)uurepärase küüslaugu-ürdivõi ja sojakoore baasil valmistatud kukeseenekastme.
Igor approves of the main course, as you can see. 😛
// Nagu näha, kiidab Igor pearoa heaks. 😛
A cool cat at a farmstead. Look out, Magnum P.I.!
// Alati tüüne Henri sundimatult taluhoonele nõjatumas. Vaata ette, Magnum P.I.!
Here you go, guys: the most adorable father-daughter moment in the history of ever.
// Palun väga, sõbrad: siin teile kõige armsam isa-tütre hetk maailma ajaloos.
Kiddo very much enjoyed her kids’ dessert, which was a frozen banana and berry puree popsicle.
// Kroonprintsess nautis oma lastemagustoitu (külmutatud banaani- ja marjapüree mahlapulgake) väga.
The most innovative dessert of the summer round – a 99% chocolate brownie with an avocado and juniper sauce, whipped soy cream and fresh berries. Out of this world!
// Suvevooru kõige innovaatilisem magustoit – 99% kakaosisaldusega šokolaadist brownie avokaado-kadakamarjakastme, sojavahukoore ja värskete marjadega. Ebamaine!
Imagine you have just finished a divine three course meal, you’re full (but not bloated, because what you have just eaten was light and healthy), the sun is setting, but it’s still warm enough to be sitting outside and finishing a glass of wine, there’s music in the background and around you are the most wonderful people on the planet. How does it feel? Yup. No wonder I wish I could turn back time… Well, I actually can, almost: I can finally start editing the footage we filmed back then!
// Kujutlege, et olete just ära söönud oivalise kolmekäigulise eine, kõht on täis (kuid olemine kerge, sest söödud toidud olid tervislikud ja toitvad), päike loojub, ent õues istumiseks ja veini nautimiseks on veel piisavalt soe, taustaks mängib muusika ja sinu ümber on maailma parimad inimesed. Kuidas tundub? No vot. Ime siis, et ma ajas tagasi rändamisest unistan… Korra saame tegelikult peaaegu ajas tagasi minna küll, sest nüüd saan viimaks ometi tookordset videomaterjali kokku monteerima hakata!
Fantastilise emotsiooniga pildid, tõeliselt päikeselised ning helged! Ja see kaevuga pilt!!!
aitäh 🙂 meid valdasidki fantastilised emotsioonid – rõõm, et need pildile jäid!
see viimane pilt on nii mõnus! seal oli ju ka imeline ilm ja laud oli ka päikese suhtes täpselt õiges kohas, nii et terve õhtu oli nagu üle kullatud. kuulge tõsiselt, ma juba igatsen teid kõiki nii väga, ei jõua deiti ära oodata!
oli jah üle kullatud… tahan veeeeel. aga olen nõus ka restoranis sööma. ma olen nii leplik ikka. 😀
ses mõttes on sinu jutus siiski iva, et me nt perega käisime üksvahe päris palju väljas söömas. see oli kuskil millenniumi kandis, nii et peagi saime tollal olemas olnud restodele tiiru e-v peale, leidsime, et teeme ise sama hästi v paremini ja pole mõtet raha restole viia. muidugi on mõnus, kui sind teenindatakse, aga harva on restotoidus seda armastust, mida me üksteisele kokates toidu sisse küpsetame.
mhmh! meie oleme ka seda restoranitades palju mõelnud, et njah, kena, aga… no ei ole nii hea kui kodus. if that’s not being a snob, i don’t know what is 😀
aga muidugi on kohti, kus ilmselgelt on parem, sest on tehnikad, mille valdamisest ma ainult unistan ja retseptid, mida iga tüüp ikka kodus järgi ei tee. nt la bottega kokal on väidetavalt tema itaalia nonna retseptid… oh, how i wish, et mul oleks itaalia nonna. 🙁
jah tahtsin ka selleni jõuda, et on tehnikaid, mida ei valda ja kodus iga päev saia v pastat ise ei tee. ise ei tee ka iga päev erinevat madal- v kauaküpsenud hõrgutisi ja tihtipeale teed midagi kiiret ja vähem huvitavat, max kahes eri anumas valmivat kui valk, kaste, süsivesik, salat, krõps, želee, konsomee jne, millest kokku sünnib ka kunstiteos taldrikul. aga ega ma ka ei tee iga päev neid toite, mida meie ürituste jaoks, nii et ongi pidu- ja argipäeva vahe
mmm… madalküpsetet valk, krõps ja konsomee… *drowns in own drool*
suu hakkas vett jooksma. Mulle nii meeldivad maakodud ja suveõhtud. Tahaks nüüd kella suvesse tagasi keerata…..Lapsed palusid täna mütse pähe ja kindaid kätte. Teele ütles et tal näpud valutavad…
Ja sul on imeilus kleit!!!!!!
aitäh kallu! mina olen juba teist korda köhane pärast külmade ja tatiste ilmade saabumist – tahan ka suve tagasi 🙁
Oot, mida ma just kukeseente mitte-söömise kohta lugesin?
Aga väga nunnu suve idüll siia sügisesse õhtusse 🙂
Jaa, ma ei söö seeni 🙁 #loll
Ma ka päris pikalt ei söönud. Siis ühel hetkel hakkasin kukeseeni siiski sööma ja nüüd ootan jõululauda, kus alati ka marineeritud seened. Samas kastmes ei söö ikka muud peale kukekate 😀
Äkki sa veel kasvad välja sellest? Umbes nagu oliividega on, et paljudele hakkab vanemana meeldima 😀
Muidugi kasvan ja kui ei kasva, siis kasvatan. Aga seda siis, kui ma kala sööma olen kasvatanud ennast. Ma juba söön pigem, aga veel eriti ei naudi – pean veel harjutama 😀
Ma iga kord mõtlen ikka, et nimi Taim on äärmiselt tabav. Hea kontsept! Toidud tunduvad ka to die for, tõeline suvemenüü noh.
Kas sa logole lisandunud, Sõru sadama lähedust tähistavat ankrut nägid? Geeniused.
Teie restoranide postitused on alati nii silmailu pakkuvad, kaasahaaravad ja ka kõht muutub kibekiirelt tühjaks neid vaadates :). Kas ei ole mõelnud, et jagada ka neid huvitavaid retsepte mis kodu-restoranides kasutusel on olnud :)?
suur aitäh! võiks jagada küll – keerulisem on vist lihtsalt see, et enamus road valmivad puusalt tulistades, aga retseptide kirjapanekuks peaks iga lisatud koostisosa mõõtma ja kaaluma. mõtleme midagi välja! 🙂
aijumaal. sina selles kleidis! no lihtsalt imeiluuus!
Aitäh, kallu!!