Here is the second episode of our budget dinner. We filmed the end of the video deep in the night and I had already smeared my mascara pretty much all across my face so I look like I’ve been hit by a truck. 😀 Forgive me!
Our events are arranged so that the hosts provide the food and the guests are responsible for bringing the beverages the host couple asks for. It appears one does get better and better at wine pairing with practice and experience. I asked the guests to bring a Pinot Gris or Gewürtztraminer to have with the entrée, a Montepulciano D’Abruzzo, Valpolicella or Chianti for the main and a Riesling to enjoy with our dessert. Everyone thought the wines went great with the food and came together perfectly with the flavors in the dishes. Success! This little project of ours is turning out to be the perfect learning experience – both in cooking and tasting new kinds of ingredients at other instant restaurants. I could literally not be more satisfied with the turnout. 🙂
___________________________________________________
Siin on teine osa meie säästudineest. Me filmisime video lõpuosa keset ööd ja ma olin oma ripsmetuši juba mööda nägu laiali hõõrunud, mistõttu näen pisut välja nagu oleksin rongi alla jäänud. 😀 Andestust!
Meie üritused on korraldatud nõnda, et võõrustajad pakuvad süüa ja külalised toovad võõrustajate poolt palutud joogid. Selgub, et veinide roogade juurde sobitamise puhul kehtib “harjutamine teeb meistriks”-printsiip. Ma palusin külalistel eelroa juurde tooa Pinot Gris’ või Gewürtztraminer’i, pearoa kõrvale Montepulciano D’Abruzzo, Valpolicella või Chianti ja magustoidu juurde Rieslingu. Kõigi meelest sobisid veinid roogadega ideaalselt ja täiendasid maitseid just nii, nagu vaja. Võit! See meie väike projekt on kujunenud suurepäraseks võimaluseks õppida ja areneda – nii ise kokates kui ka sõprade juures uusi maitseid avastades. Ma lihtsalt ei saaks rohkem rahul olla. 🙂
Lahe, tahaks ka:D
no ma rrrääägin teile koguaeg, et võtke oma sõpradel natist kinni ja asuge tööle 😀
Isver kui äge! Kõik nägi nii maitsev välja ning jube tubli korraldus ja läbimõeldus peegeldus kõigest! Suured komplimendid!!! Ja te olete tõesti super lahe perekond!
küll sa oled lahke. aitäh 🙂
Oh need vlogid olid ootamist väärt! Ja ma ikka imestan KUI andekas Sa oled! Olen Su blogi tegelikult väga vähe aega jälgida jõudnud aga siiani oled küll korduvalt imestama pannud. Milline armas perekond, milline imeline ema ja millised koduperenaise skillid 🙂
mul on nii hea meel, et sa lõpuks siia jõudsid 🙂 ma olen üsna tublisti blogi kategoriseerimisega tegelenud, nii et kui sa tahad tagantjärele näiteks our kitchens rulesi osi vaadata, siis seda saab teha kategooria (duh) “our kitchen rules” all siin: http://ourcuckoonest.com/category/our-kitchens-rule/
Ma olen niii kade, et sa veine valida oskad! Ma ise seisan tavaliselt lolli näoga leti ees kümme minutit ja lõpuks ostan selle mida riiulil kõige vähem alles on. Kas sa oled kuskil koolitusel ka käinud või tõesti lihtsalt proovimise käigus nii tubliks saanud? 🙂
ma olen ikka üüüüksjagu proovinud ka neid. meenub kreisiraadio “kes üksinda pudeli veini ära joob ei ole veel veinisõber, vaid joodik” 😀 aga tegelikult ei ole ma kusagil koolitusel käinud, vaid valin veine maitsebukettide järgi, mis endale loogilised tunduvad. 🙂
kas viitsiksid veidi detailsema eelarve ka siia kirja panna? mis need osso bucco tükid nt maksid?
igal juhul, great job! ma nii väikse kõrvalt ei teinud endale võileiba ka, nälgisingi (ah, kui hästi mõjus see kaalule!) ja pere sõi, mis ise kätte sai – mul titt lasi pm kogu aeg nagu ratta peal, day or night. sul tundub vähe mõistlikum variant olevat.
kaua ta teil hommikul siis ka magada laseb, kui enne 2 veel koristada jõuate?
jaa, viitsin ja panen kindlasti – ma pean selle nimekirja uuesti kokku panema, sest see oli mul salvestamata tekstifailis ja arvuti crashis videoblogi salvestades 😀
vanem neiu ärkab kell 7 ja kui ta nooremat üles ei aja, magab viimane üheksani. ega see ürituste korraldamine nende kõrvalt mingi ülearu kerge ülesanne pole, aga me oleme natukene harjunud ka vähe magama. kroonprintsess ei ole kunagi magada osanud ja me oleme õppinud siin vähese ööunega funktsioneerima 😀
Kuna olen suur vastuvoolu ujuja, siis ei ole kunagi midagi suurt arvanud nendest kodustest MKR’idest, mis kulutulena siin-seal tutvusringkondades levivad. Aga vaatasin seda videot… ja tõesti väga äge näib! Uhke laud (eriti arvestades eelarvet)! Hakka või ise asja ette võtma.. 🙂
me teeme seda juba eelmisest suvest ja meil on väga kihvt toiduteadlik ja -huviline seltskond, nii et me ei käi mitte teineteise juures tina panemas ja kartulisalatit söömas, vaid ikka trumpame teineteist üle nii, kuis jaksame 😀
… sellest ilmselgelt ka säästuõhtusöögi idee 😀 Et kes võimalikult odavalt võimalikult edeva laua katab? 😀
jep 😀 meie esimene raund oli niisama kolmekäiguline õhtusöök, teine oli brunchiround ja nüüd kolmas säästu- (kõik restoranid on kokku võetud siin http://ourcuckoonest.com/category/our-kitchens-rule/) 😀 meil on neid voore ette mõeldud nii palju, et me käime ilmselt surmani koos…
aa ja ma olin unustanud – brunchiks loosisime igale tiimile kohustuslikud koostisosad ka, et põnevam oleks 😀
See on ju juba nagu sarja vaatamine… 😀 Aga tõesti vägev, et te niimoodi pingutate ja asja ilusasti teete!
Appi kui lahe! Vaatan nüüd kõik need sinu OKR postitused läbi! Teil on super seltskond 🙂 Ja no ei saa mainimata jätta, et sa oled täiesti imeline ema, see kumab minu jaoks kuidagi igalt poolt läbi 🙂
sa oled nii lahke ja kena, aitäh sulle kõige selle kiituse eest 🙂 ma mõtlesin, et ma meelitan kamba ennast ükshaaval tutvustama järgmine kord, kui filmimiseks läheb – nad on nii ägedad ja värvikad persoonid 🙂
Väga lahe ettevõtmine teil! 🙂
Kuna väikse eelarvega õhtusöögi tegu tuli teil oivaliselt välja, siis mõtlesin, et äkki oskad Sa mulle soovitada, mida panna sünnipäeva lauale, võimalikult väikse raha eest. Mingeid põnevaid snäkke, suupisteid, kooke? Lihtsalt kartulisalat, tikuvõilevaid ja küpsisetort.. tundub kuidagi ajast ja arust 🙂
Paid!
esimese asjana tuli praegu pähe mõte küpsetada ciabattad (minu retsept on siin http://ourcuckoonest.com/2015/01/13/whats-for-dinner-my-rendition-of-a-shepherds-pie/) ja teha sinna peale erinevaid määrdeid – hummust, pestot (näiteks hooajalistest taimedest – karulaugust vms), röstitud marineeritud paprikaid (küpsetad paprikad tervetena ahjus mustaks ja libistad koore maha, marineerid oliiviõlis, soolas, pipras, sutsus veiniäädikas)… midagi sellist ehk? ja beseemagustoidud on kõik päris odavad, võib-olla teha klaasikestesse mingisugune kihiline besee-koore-marjamagustoit? 🙂 loodan, et oli abi!