I created this recipe ages ago and it has been pretty much legendary ever since. If I had a nickle for every time someone’s asked me “what I put in those mushrooms”, I’d be a rich girl (nanananananananaaa). There are a lot of ways to stuff a shroom, and lots of them involve blue cheese. I happen to think just filling them with sticks of cheese leaves them a tad bit dry and boring. In my recipe, you create a simple filling that is easy to spoon into the mushrooms and leaves them beautifully creamy and delicious.
You need:
♥ 10-15 large mushrooms (depending entirely on size)
♥ 400g blue cheese
♥ 300g cubed ham
♥ 150g cream cheese
♥ some milk or cream
♥ freshly ground black pepper
♥ dried oregano and basil (optional)
Combine the cheeses, the pepper and the herbs in a bowl with some milk or cream (to smooth the texture) and mix it through until it has a smooth and even consistency (I use a rod mixer, speeds things up). Add the ham, mix through, spoon the filling into your shrooms and throw on the grill. Placing them on a sheet of tinfoil will prevent them from sticking to the grid. Leave them on until the filling has melted all the way through. Done!
I’ve been planning to post all sorts of barbecue recipes for several years now, but every year summer has happened and ruined my noble plan. This year is different! Expect lots of recipes! 🙂
Ma tegin selle retsepti ammu-ammu ja sellest ajast peale on see olnud iga grill-söömaaja lahutamatu osa. See on lihtsalt uskumatu, kui palju kordi mult on küsitud “mis ma sinna seente sisse panin” ja ma jagan seda imelihtsat ja lollikindlat, aga suurepärast retsepti meeleldi. Seente täitmiseks on miljon viisi ja suur hulk neist sisaldavad sinihallitusjuustu. Minu meelest on halja juustuga täidetud seened jube kuivad ja plässid. Minu retseptis saab juustust mõnusalt kreemjas täidis, mida on lihtne seentesse toppida ja mis teeb seened mõnusalt mahlasteks ja imemaitsvateks.
Tarvis läheb:
♥ 10-15 suurt šampinjoni (neid müüakse puidust karbis, see kogus on retsepti jaoks paras)
♥ 400g sinihallitusjuustu
♥ 1 pk Nõo pitsakatet vm. singikuubikuid (300g)
♥ 150g toorjuustu
♥ pisut piima või koort
♥ värskelt jahvatatud musta pipart
♥ kuivatatud punet ja basiilikut (ei ole kohustuslik)
Sega kausis kokku juustud, pipar ja ürdid koos tilga piima või koorega ja sega kokku kuni tekstuur on ühtlane (mina kasutan saumiksrit, saab rutem). Lisa sink, sega kokku, täida seened ja lükka grillile. Kui seened ühekordsele fooliumile asetad, ei jää nad resti külge kinni. Jäta seened grillima kuni kõik seentesolev täidis on üleni sulanud. Valmis!
Ma plaanin juba mitu aastat siia hooaja alguses grillretsepte postitada, aga igal aastal on suvi juhtunud ja kõik mu õilsad plaanid pekki keeranud. Sel aastal igatahes nii ei lähe! Võite oodata kõiksugu mõnusaid retsepte. 🙂
Wow this is so yummy! Hard to resist! 🙂
they are, indeed 🙂
🙂
These sound so great! I love all things BBQ. Did you save us any?
Tegin jaaniõhtul selle retsepti järgi täidetud seeni, imehead! Kõik kiitsid väga 🙂 Ise avastasin, et need maitsevad täiega pitsa järgi! Eks see pune mängis selles oma rolli, aga sink, šampinjonid ja sinihallitusjuust on selline hea pitsakatte kooslus kah. 🙂 Minu jaoks on ainult müstika retseptis kogused – kui palju seeni sa sellega ära täidad? Kas 10-15 portobellot?! Sest nii suuri šampinjone ma pole küll näinud, et seda kogust täita.. ma tegin 100g sinihallitusjuustu, 50g toorjuustu, peotäis singikuubikuid, täitsin 9 suuremat šampinjoni ja pool täidist jäi ikka järgi.
Sellest poolest ülejäänud täidisest sai järgmisel päeval pastakaste 🙂
ma teen portobellosid jah ja täidan kuhjaga. pisut jääb alati üle, aga see süüakse saia-leivaga ära 🙂 pastakaste on väga kaval mõte! mul suur ja ilus rõõm, et retsept meeldis!
Avastasin nädalapäevad tagasi siit sinu suurepäraste seente retsepti. Võid ette kujutada minu õnne, kui kallis kaasa täna poest seentega koju tuli!
Täna ma vist õhtusöögiks muud ei tahagi 😀