We drove to Tartu yesterday so I could celebrate a friend’s birthday and so that we could visit H’s lovely grandparents. Every single visit at their house ends with bags full of homegrown goodies. Now, mark my words – if someone gives you cucumbers, some horseradish, fresh garlic, sprigs of dill and currant leaves, you layer them into a large jar or bowl and then cover them in some saltwater (that’s just slightly too salty). Then you cross your fingers and hope to be patient enough to leave them there for a couple of days until they’re done. Because once they are, they’re the best. 🙂
// Sõitsime eile Tartusse, et ma saaksin tähistada sõbranna sünnipäeva ja et meil avaneks võimalus H imetoredatel vanavanematel külas käia. Iga külaskäik nende juurde lõppeb alati kotitäite aiasaadustega. Ja mis sa teed, kui keegi annab sulle kurke, mädarõigast, värsket küüslauku, tillioksi ja sõstralehti? Sa topid nad kihiti purki, valad (natuke liiga soolase) soolveega üle ja loodad, et sul jagub piisavalt kannatust, et neil seal paar päeva passida lasta. Ja kui nad siis valmis on… noh… teate küll. Siis pole midagi paremat. 🙂
Yum, just gorgeous! Do you use vinegar, or really just stir in salty water and that’s all? Do you keep in fridge?
no vinegar, just salty water. i cover the jar with a plate and i keep them at room temperature for two days. 🙂 simple as that!
Tegin ka neid ükspäev, aga samamoodi kogemata liiga palju soola panin (ma tegin neid nn kilekotikurke) ja nüüd ma ei taha neid süüa, kuigi lõhnavad imehästi.
ei ma pidasin silmas seda, et soolvett maitstes peab ta naaaaaatuke liiga soolane olema kui muidu sööks 🙂