Miiu blogi

Review: Restaurant Fiore (Aqva Hotel and Spa)

September 11, 2015~ restoraniarvustus, spaakülastus, sponsoreeritud

sponsnyfiorefiorejDuring our stay at the Aqva Spa and Hotel in Rakvere, we were invited to dine at their hotel restaurant Fiore. My expectations weren’t high – during breakfast, the interior of the restaurant looked extremely dated and retro and I automatically assumed the food would be just as uninspiring as the interior seemed. When we walked in at dinnertime, the dining area seemed to have completely transformed – together with the beautiful decorative tableware (I seem to have forgotten, but I think it was by Rosenthal or a brand of the sort) and the nighttime ambience, it looked much more inviting and contemporary. I couldn’t tell if I was impressed or frightened by the menu – it was very long and ambitious. Long and ambitious can mean wonderful things or it can fall flat when it comes to the execution of the actual dishes. Making a choice among the plethora of dishes available wasn’t easy, but we managed. I ordered a glass of Côtes du Rhône to enjoy with my meal and was delighted by the fact that they had my favorite wine on their wine list. You could say I was warming up to the concept of Fiore. And it was about to get better.

// Meie Aqva Spa hotelli külastuse ajal kutsuti meid (hotelli kulul) einestama ka nende hotellirestorani Fiore. Mu ootused ei olnud ülearu kõrged – hommikusöögi ajal paistis restorani interjöör äärmiselt aegunud ja “nõuka” (kuigi ta seda ju tegelikult ei ole) ning ma eeldasin alateadlikult, et ka seal pakutav toit on täpselt sama ebainspireeriv nagu sisekujunduski. Kui me õhtul restorani sisenesime, tundus, justkui oleks vahepeal käinud haldjast ristiema võlukeppi viibutamas – imekauni dekoratiivse lauakattega (ma olen suutnud ära unustada, aga kui ma ei eksi, olid taldrikud Rosenthalilt) ja õhtuse õhustikuga nägi koht hoopis kutsuvam ja kaasaegsem välja. Menüüd nähes ei teadnud ma, kas imetlusest käsi kokku lüüa või natukene hirmunult väriseda – see oli väga pikk ja lai ning ambitsioonikas. Pikk ja ambitsioonikas võib tähendada imelisi asju või hoopiski teostuse poole pealt täielikult läbi kukkuda. Tohutu hulga erinevate roogade vahel valiku tegemine oli keeruline, kuid saime sellega lõpuks siiski hakkama. Mina tellisin toidu kõrvale klaasikese Côtes du Rhône’i ja minu kujuteldav saba tõmbus erutusest rõngasse – nende veinikaardis oli klaasiveinina minu kõige lemmikumat sorti punavein! Võib öelda, et hakkasin Fiore kontseptsiooni suhtes üles sulama. Ja aina paremaks läks. 
fiore5Kiddo ordered off the kids’ menu – a salmon skewer with yellow rice and a tartar sauce. Hers was the first meal to hit the table and it looked extremely mouthwatering. Both me and H said we wished we had ordered one of those (before we received our own meals) and looks weren’t deceiving – the fish was so moist it fell right off the skewer. I love it when restaurants offer children real, nutritious food! Also worth mentioning is the fact they brought kiddo colored pencils and coloring pages – a gesture you wouldn’t expect from a fine dining restaurant. I think all parents can relate to unexpected and pleasant surprises when travelling and dining with children. 🙂

// Kroonprintsess tellis lastemenüüst lõhevarda kollase riisi ja tartar-kastmega. Tema oma oli esimene roog, mis lauda jõudis ja see nägi nii isuäratav välja, et mina ja H mõlemad soovisime korraks, et meiegi oleksime selle tellinud. Esmamulje ei olnud petlik – kala oli nii mahlane, et vajus esimese noapuudutuse peale taldrikule laiali. Mulle nii meeldib, kui restoranides pakutakse lastele tõelist toitu! Lisaks on mainimist väärt fakt, et lapsele toodi pliiatsid ja värvimiseks mõeldud pildid – üllatav žest, mida peenelt restoranilt ilmtingimata ei eeldaks. Ma usun, et kõik lapsevanemad mõistavad, kui toredad sellised üllatused lastega reisides ja einestades on. 🙂
fiore1For entree, I ordered their grilled quail salad (8€). The quail itself was beautifully seasoned and perfectly moist and tender. The salad was good, but a little “all over the place” – it had a lot of ingredients and the concept didn’t make much sense. All I can remember about it is the quail (which is good – after all, it was supposed to be the star of the dish and it sure was) and the clever garnish with the crushed peppercorns.

// Eelroaks tellisin grillitud vutiga salati (8€). Vutt ise oli suurepäraselt maisestatud ja ideaalselt mahlane ning õrn. Salat oli küll söödav, aga pisut liiga kirju ja tulvil mittemidagiütlevaid komponente. Kontseptsioon jäi mulle pisut selgusetuks ja ainus, mida ma sellest salatist esile tõsta saan ongi vutt (nii peabki tegelikult olema – see oli ju põhikomponent) ja nutikas purustatud piprateradest garneering kausiserval. 
fiore4The bouillabaisse (8€) H had for entree was perfect – he even said it was the best soup he had ever tasted. The trick in a bouillabaisse is cooking each and every ingredient perfectly taking their individual cooking times into consideration. Great technique and great flavors!

// Bouillabaisse (8€), mida H eelroaks sõi, oli laitmatu – ta isegi ütles, et see oli parim supp, mida ta kunagi söönud on. Ideaalset bouillabaisse’i ei ole üldse lihtne valmistada – iga koostisosa (mereanni) ideaalseks küpsetamine (nende individuaalseid valmimisaegu arvesse võttes) on keeruline, aga Fiore kokkade jaoks ilmselgelt lapsemäng. Suurepärane tehnika, suurepärased maitsed!fiore I appreciate cooking as a creation of art and innovation, but I think what makes a really good and talented chef is self-restraint and the know-how to recreate flawless classics. Beef tenderloin with roasted almond potatoes, puree (in this case eggplant), mushrooms and red wine sauce (22€) is nothing if not a classic and it really was impeccable. Every single mouthful was absolute perfection – simple, basic, but executed so well it was almost life altering.

// Ma hindan kokkamist kui kunsti ja loomeprotsessi, aga tõeliselt hea koka teevad minu meelest kindlalt kahe jalaga maas püsimine ja oskus klassikalisi tehnikaid laitmatult demonstreerida. Veise sisefilee röstitud mandelkartulite (sõna?), püree (siin baklažaani-), seente ja punase veini kastmega (22€) on klassikute klassik ja see tõesti oli laitmatu. Iga suutäis oli täiesti perfektne – lihtne, vaoshoitud, aga nii hästi sooritatud, et see oli peaaegu elumuutev kogemus.
fiore2 fiore652ºC salmon, creamy lentils, asparagus and saffron sauce (15€).  H saying his fish is delicious isn’t anything out of the ordinary – his idea of “happily ever after” is having nothing but fish for the rest of his life. Jokes aside, he was super happy with the dish of his choice – the fish was perfectly cooked, he loved the lentils (and was surprised by how tasty they can be) and everything else on his plate. He even gave it five out of five cuckoos!

52ºC lõhe, kreemjad läätsed, spargel ja safranikaste (15€). Selles, et H oma kalarooga taevani kiidab, ei ole midagi ebatavalist – tema arusaam igavesest õnnest oleks elu lõpuni iga päev ainult kalast toitumine. Nali naljaks, ta oli oma valitud roaga väga rahul – kala oli ideaalselt (madal)küpsetatud, läätsed olid talle väga mokkamööda (ta oli muuseas väga üllatunud, et läätsed nii head võivad olla)… härra kiitis kõike selle roa juures taevani. Ta andis Fiore lõhele isegi viis kägu viiest!
fiore7 fiore3The crème caramel (with baked pineapple and espresso ice cream, 5.50€) on their menu sounded so delicious we just had to both choose the same dessert. You can see my initial reaction to tasting it in the vlog we filmed – it was SO good! The texture of the crème was to die for (more flawless technique!) and the flavors in the espresso ice cream were perfectly balanced. The pineapple with the fruit salad – give or take. It added beautiful color as a garnish and a bit of freshness flavorwise, I guess, to the plate, but it wasn’t anything special. The only wow-factor in that fruit salad were the sliced miniature oranges. Have you heard of those? Those were cool. How could I not have known those existed?

// Fiore magustoidumenüü crème caramel (küpsetatud ananassi ja espressojäätisega, 5.50€) tundus nii isuäratav, et kumbki meist ei suutnud seda tellimata jätta. Spaakülastusest filmitud vlogist võite näha minu vahetut reaktsiooni, kui esimese ampsu suhu panin – see oli lihtsalt NII hea! Kreemi tekstuur oli ideaalselt siidine (tehnika!), karamell täpselt parasjagu mõrkjas ja maitsed espressojäätises suurepäraselt tasakaalus. Ananass puuviljasalatis oli pisut… bleh. See lisas taldrikule garneeringuna imeilusaid värve ja maitselt pisut värskust, aga selles ei olnud otseselt midagi erilist. Ainsaks vau-faktoriks puuviljasalatis olid miniapelsiniviilud. Kas teadsite, et sellised sõrmeotsasuurused apelsinid on olemas? Kuidas mina ei teadnud?

___________

How was your last restaurant experience? Have you experienced anything out of the ordinary (food-wise) lately? Tell me!

// Milline oli teie viimane restoranikogemus? Kas olete viimasel ajal midagi erakordset (toitlustusasutusi silmas pidades) kogenud? Rääkige mulle ka!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

17 Comments

Pagulastest. Sest kõigil ei ole õigust oma arvamusele. Ja minul on.* »
« The gift that keeps on giving

About miiu

Comments

  1. Marta Jõekäära says

    September 11, 2015 at 7:54 am

    Toidud näevad isuäratavad välja ,kõht läks tühjaks :)! Hehe. Sinu kommentaare toitude kohta on väga huvitav lugeda,kohe aru saada,et asjatundja :)!

    Reply
    • miiu says

      September 12, 2015 at 3:31 pm

      asjaarmastaja, pigem. aitäh, pai!

      Reply
  2. Janika says

    September 11, 2015 at 9:21 am

    Väga hea ülevaate andsid sellest restoranist. Toidud näevad piltidel suurepärased välja 🙂 Sellised postitused on harivad ning tekkis kohe tahtmine sinna sööma minna!

    Reply
    • miiu says

      September 12, 2015 at 3:32 pm

      nii tore! suur tänu sulle 🙂

      Reply
  3. Anne-Mari O. says

    September 11, 2015 at 12:40 pm

    Me käisime viimati beebigrupi naistega Mimosas einestamas. See tähendas teenindajatele parajat nutikust. 6 naist, 4 turvahälli, 2 käru ja neis 6 beebit + üks kolmeaastane. Sattusime muidugi veel lõunaajale nii et rahvast oli parajalt palju. Mängleva kergusega otsiti meile sobiva suurusega laud, oldi valmis kärusid tõstma. Lastele on seal samuti oma menüü päristoitudega, mis eraldi lehel. Lauda tuuakse siis suurematele lastele ka värvipliiatsid, et noid lastemenüülehel olevaid pilte värvida. Ma ise proovisin küll päevapakkumist (milleks oli tol päeval kodused kotletid köögiviljapüree, valge kastme ja kapsasalatiga) kuid kuuldavasti oli ka part väga maitsev. Lastemenüü kanapasta oli samuti keelt alla viiv ning kookidest üldse ei tasu rääkida. Lihtsalt suurepärane! Kui osades söögikohtades nii suurele seltskonnale eraldi arveid üldse teha ei taheta, siis Mimosas möödus kõik viperusteta. Ainus miinus beebiga käies oli mähkimisnurga puudumine ning pisike tualett. Teenindaja pakkus küll, et võime mähet diivanil vahetada, aga kuna inimesed ümberringi sõid eelistasime pigem kordamööda kärus seda teha. 🙂 Igatahes arvestades faktiga, et viie-kuuekuused beebid pole just kõige vaiksemad tegelased möödus Mimosas einestamine meie beebigrupi naiste jaoks siiani kõige mõnusamalt 🙂 Ei mingeid etteheitvaid pilke imetamise, lastega külastuse ega ka mitte selle kohta, et mähkmevahetuse kohta uurisime.

    Reply
    • miiu says

      September 12, 2015 at 3:31 pm

      see kõlab tõesti nagu väga tore kogemus. milline suurepärane reklaam Mimosale! aitäh, et oma kogemust jagasid 🙂

      Reply
  4. Kadi says

    September 11, 2015 at 1:22 pm

    Käisime Fiores abikaasaga oma pulma-aastapäeval. Toidud maitsesid väga hästi, aga minu jaoks tõmbas veidi seda piduliku õhustikku alla see, et peale meie, ei olnud seal restoranis mitte ühtegi pidulikult riides inimest. Me enne tükk aega mõtlesime, et kas läheme restorani või sinna bistrookohvikusse. Aga kuna ma olin kaasa võtnud ilusa kleidi ja kingad ja tahtsin end üles lüüa valisime restorani. Ja no päris veider oli seal istuda õhtukleidis, kui teised olid toasussides ja dressipükstes. Aga ehk olen mina lihtsalt imelik ja nüüd käivadki asjad nii – ei tea 🙂

    Reply
    • miiu says

      September 11, 2015 at 5:50 pm

      meie panime ikka ka restoranirõivaisse ennast ja ülejäänud einestajad olid ka viisakalt riides. küllap teiega koos sattusid einestama mingid veidrad tegelased. 🙂

      Reply
  5. CT. says

    September 11, 2015 at 3:03 pm

    Postitus on suussulav 😀

    Mul pigem just pea laiali otsas. Teisipäeval sünnipäev ja tahaks kuhugile (ilusasse ja uhkesse kohta) sööma minna perega. Valikuid kahandavad asjaolud on gluteen ja laktoos. Olen mõelnud iO restorani peale (üsna uus ja omapärane). Kuskilt arvustustest leidsin, et menüüs pidi olema gluteenivaba valikut.

    Soovitusi Tallinnas!? 🙂

    Reply
    • Anne-Mari O. says

      September 11, 2015 at 10:13 pm

      Mimosas on menüüs ilusti ära märgitud 🙂

      Reply
    • miiu says

      September 12, 2015 at 3:30 pm

      mine vaata http://www.kivipaber.ee – olen väga palju positiivset kuulnud restorani KiviPaberKäärid kohta ja neil on ära märgitud menüüs, kas toit on kaseiini-, gluteeni- ja laktoosivaba või mitte. mõnel toidul on suisa kõik kolm märgist. loodan, et leiad midagi! 🙂

      Reply
      • CT. says

        September 13, 2015 at 12:26 am

        Aitäh info eest! 🙂

        Reply
  6. L says

    September 11, 2015 at 7:04 pm

    Ma siiralt loodan, et ka teised restoranid näevad nüüd, kui hästi sa toidust kirjutad ning kutsuvad teid igale poole mujale ka. Restoraniarvestusi lugeda on alati tore, aga eriti hea on neid lugeda siis, kui kirjutab keegi, kes tõepoolest h-e-a-d toitu armastab 🙂

    Reply
    • Krista says

      September 12, 2015 at 12:54 pm

      +1.

      Reply
    • miiu says

      September 12, 2015 at 3:27 pm

      Aitäh, L ja Krista, olete nii lahked. Kalli!

      Reply
  7. www.minajamuud.blogspot.fi says

    September 11, 2015 at 11:38 pm

    Toidud näevad tõesti head välja 🙂 ilusad pildid muidugi ka!

    Reply
  8. Kätlin L says

    September 14, 2015 at 10:12 am

    Mmmm, ka minu suur lemmik on Côtes du Rhône ja olen alati meeldivalt üllatunud, kui seda klaasiveinina leidub 🙂

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mina olen Mirjam (30), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, Kukupesa nime kandva sisustuskaupluse omanik ja suur kokandusentusiast. Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi! Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JUTUSTAVAD KAASA

  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
    DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Sünnituseks valmistumine: mida pakkida haiglakotti?
    Sünnituseks valmistumine: mida pakkida haiglakotti?
  • Imetamisest, otsusest loobuda ja võõrutamisprotsessist
    Imetamisest, otsusest loobuda ja võõrutamisprotsessist
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Retsept: Teriyakised tofu-köögivilja grillvardad
    Retsept: Teriyakised tofu-köögivilja grillvardad
  • Pidupäevaretsept: Rikkalik ja mahlane võileivatort külmsuitsulõhega
    Pidupäevaretsept: Rikkalik ja mahlane võileivatort külmsuitsulõhega
  • Kroonprintsessi JUUBEL
    Kroonprintsessi JUUBEL
  • Haavatavus
    Haavatavus

Recent Posts

  • Kroonprintsessi JUUBEL
  • Mõttesõel, mu vana sõber
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Ise tegid selle saia või?
  • Remont: Ülemise korruse vannituba

Recent Comments

  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Janika on Kroonprintsessi JUUBEL

Archives

  • February 2022
  • October 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • September 2020
  • May 2020
  • November 2019
  • August 2019
  • July 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • February 2013
  • January 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012

Categories

  • adventures
  • aiapidamine
  • art
  • arvan
  • arvustus
  • baby food
  • blog sale
  • bump
  • chit-chat
  • christmas
  • daddy's little girl
  • DIY
  • edevus
  • emadus
  • extreme home makeover
  • family
  • friends of ours
  • giveaway
  • green thumbs
  • H nipinurk
  • il faut cultiver…
  • ilusad asjad
  • issi väike kullake
  • jõulud
  • jutupostitus
  • juuksed
  • kodu
  • kodukohvik raju hunt
  • koerapreili loore
  • kogumispäevik
  • kõhuke
  • kokkuvõte: 2012
  • kokkuvõte: 30
  • kolmas rasedus
  • kreeka 2019
  • kroonprintsess
  • kroonprintsess: areng
  • kroonprintsess: kasvamine
  • kroonprintsess: pildid
  • kroonprintsess: sünd
  • kroonprintsess: tsitaadid
  • kroonprintsessi fotokast
  • küpros 2018
  • küsimused & vastused
  • küüned
  • legokool
  • literature
  • love story
  • me avame poe
  • meik & nahahooldus
  • meisterdused väikelapsele
  • minu väike ettevõte
  • mis mu taldrikul on?
  • mis seal grillil küpseb?
  • mis täna hommikusöögiks on?
  • mis täna lõunaks on?
  • mis täna magustoiduks on?
  • mis täna õhtusöögiks on?
  • mis täna…?
  • mobile blog
  • mood
  • motherhood
  • mõtisklused & arutelu
  • music
  • nädalamenüü
  • new year's eve
  • õdedevaheline armastus
  • oravdamine
  • ostlemine
  • our kitchens rule
  • outfit of the day
  • outfit of the day: baby
  • outfit of the day: toddler
  • outfit of the day: väikelaps
  • paradiisisaar
  • parfüümid
  • pere
  • pesapunumine
  • photography
  • poor man's instagram
  • printsess virsik
  • printsess virsik: areng
  • printsess virsik: kasvamine
  • printsess virsik: pildid
  • printsess virsik: sünd
  • projektid
  • raha & majandamine
  • raju hunt
  • reklaam
  • remont
  • restoraniarvustus
  • retseptid
  • rotike
  • seiklused
  • sildita
  • snapshots (pildipostitus)
  • sõbrad-seltsimehed
  • spaakülastus
  • sponsoreeritud
  • sünnipäev
  • teater
  • the cuckoo shop
  • tips & tricks
  • toddler crafts
  • toidujutte
  • toitumine
  • tunnen
  • väikevend
  • väikevend: areng
  • väikevend: kasvamine
  • väikevend: pildid
  • väikevend: sünd
  • video
  • videoblogi
  • vlog
  • vlogmas

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
 

Loading Comments...