We’re catsitting at H’s mom’s place while she’s gone travelling and had some friends over for the first barbecue of the season. Although windy as hell, the weather was beautifully sunny and perfectly suitable for barbecuing. 🙂
// Kuna oleme H emme juures kassivalves kuni ta reisil on, kutsusime mõned sõbrad külla hooaja esimesele grillile. Kuigi ilm oli kohutavalt tuuline, paistis soe päike ja ilm oli grillimise jaoks absoluutselt sobilik. 🙂By the middle of July, everyone is always sick of barbecued meat. But the first bite of homemade shashlik after having endured a long, cold winter is… simply magical.
// Juuli keskpaigaks on kõigil grill-lihast kõrini, aga hooaja esimene amps kodust sašlõkki on… lihtsalt maagiline.Ever since she was a little pup, Lorelei has been able to jump ridiculously high. More often than not, her jumping like a maniac is annoying, but at the end of the day it’s one of the many quirky little traits we love her for.
// Sellest ajast saati kui Loore väike kutsikas oli, on ta alati ebanormaalselt kõrgele hüpata osanud. Enamjaolt on ta hüplemine hästi tüütu, aga lõppkokkuvõttes on see ikkagi üks tema paljudest veidratest omadustest, mis temast tema teevad ja mille eest me teda väga armastame.Aren’t tulips the prettiest, most adorable flowers there are?
// Kas tulbid ei ole mitte kõige ilusamad ja armsamad lilled kogu planeedil?The chicken marinade I make consists of crushed tomatoes, olive oil, honey, garlic and tons of spices – turmeric, fenugreek seeds, cumin, paprika, fennel, coriander and dried herbs. We made it the night before so it had all the time in the world to absorb all the flavors. 🙂
// Minu kanakoibade marinaad koosneb purustatud tomatitest, oliivõlist, meest, küüslaugust ja hunnikust vürtsidest – kurkumist, lambaläätsest, vürtsköömnest, paprikapulbrist, apteegitillist, koriandrist ja kuivatatud ürtidest. Tegime selle eelmisel õhtul valmis, et see saaks südamerahus üleöö maitsestuda ja kõik need imelised maitsed endasse imeda. 🙂Our dinner table consisted of grilled and marinated eggplant (I write down a recipe the next time we make it – it was simply yummie), a creamy potato salad (recipe HERE), blue cheese and ham filled mushrooms (recipe HERE), chicken drumsticks, shashlik and a pretty basic fresh salad with melon and feta. 🙂
// Meie õhtusöögilaud koosnes grillitud ja marineeritud baklažaanist (ma pean järgmine kord retsepti üles kirjutama, sest see oli lihtsalt super), kooresest pesto-kartulisalatist (retsept SIIN), sinihallitusjuustu-singitäidisega šampinjonidest (retsept SIIN), kana poolkoibadest, sašlõkist ja harilikust värskest meloni ja fetaga salatist. 🙂
We finished the meal off with the vanilla ice cream, fresh strawberries and Oreos that Maris brought. 🙂
// Oma pidulikule söömaajale panime punkti Marise toodud vanilli-koorejäätise, värskete maasikate ja Mesikäpa küpsistega. 🙂
We took the party with us to Barbara and Henri’s place in Old Town. It was pretty late, but both our children were on their best behavior and Ladybug was excited to have tea, eat cake and draw. I know there are parents who firmly believe in strict schedules and that kids feel secure and safe when they have a certain routine with strict bedtimes etc. I don’t disagree, but that just doesn’t work for us – we sometimes want to go for cake with our beloved friends late at night and kiddo is more than happy to tag along. Her sense of security comes from us always being there for her – we never leave her behind when we set off for adventures. 🙂
// Õhtut jätkasime Barbara ja Henri juures Vanalinnas. Kell oli küll päris palju, aga mõlemad lapsed käitusid laitmatult ja kroonprintsess nautis külas teejoomist, koogisöömist ja joonistamist väga. Ma tean, et on vanemaid, kes usuvad, et lapse turvatunde kujunemisele on kindlad rutiinid, uneajad jms. väga olulised. Ma ei vaidle üldse vastu, aga selline elukorraldus meile ei sobi – mõnikord tahame armsate sõprade juurde õhtul koogile minna ja kroonprintsess tuleb suurima heameelega meiega kaasa. Tema turvatunne tuleb teadmisest, et me oleme tema jaoks alati olemas – me ei jäta teda kunagi maha, kui seiklemas käime. 🙂Barbara baked us a yummie cheesecake and served it with a strawberry coulis. It was divine!
// Barbara küpsetas meile imemaitsva juustukoogi ja serveeris maasikakastmega. See oli jumalik!
Yayy.. Loore 🙂 Kanakoibade jaoks tegid marinaadi, aga kas šašlõki jaoks ka? Pole kunagi ise šašlõki jaoks marinaadi teinud, aga tahaks 🙂 samas ei viitsi ka netis mitme erineva retsepti vahel mõelda, et kas see on ikka hea.. Sinu retsepti ma aga usaldaks 🙂
jaa, sašlõki teen ka ikka ise. mina ei jaksa seda poekraami osta ja neid närakaid juppe sealt ämbrist pettunult välja tõsta. 😀 ma kindla peale panen sel suvel oma retsepti kirja… seekord lihtsalt polnud mahti 🙂
Oehh, palun saame sõpradeks 🙂
Aga tegelikult tahtsin küsida, et äkki saad selle meloni ja fetaga hariliku ( 😀 ) salati retsepti ka siia kirjutada? Minu harilikud salatid on ikka kordi harilikumad 🙂
Ja tulbid on totaalselt maailma kõige ilusamad lilled!
minugipoolest! 🙂 aga salati retsept on imelihtne: tomat-kurk-salatilehed-punane sibul-melon tuleb valada üle fetapurgi sisuga (k.a. õli, milles ta ujub) ja soola ning pipraga maitsestada. seal peal paistavad veel seedermänniseemned, sest neid lihtsalt oli kapis ja nad on nii head 🙂
Mmmm, jumal tänatud, et ise täna grillime lähme, muidu need ahvatlevad pildid oleksidki mind kummitama jäänud:D
nüüd olen hoopis mina veidi kade, et sina grillida saad ja mina ei 😀
Mõnus lugemine 🙂 Kartulisalat tundus põnev ja teistmoodi, nii et piilusin lingi alt retsepti ka ja kindlasti katsetan ära. Täidetud šampinjone olen teinud, aga tahtsin Sinu versiooni koos kommentaaridega ka lugeda, aga armas Miiu, oled vist väsimusest sinna lingi alla samuti kartulisalati paigutanud 😉 Või on see siis mingi minu arvuti vingerpuss…
oh ma vana rumal karu! parandasin ära, nüüd on õige link 🙂 aitäh, et mu tähelepanu sellele juhtisid!
Ma tegin eelmisel aastal neid täidetud seeni sinu retsepti järgi ja need oli ridonculously head! Eriti ridonculous on asja juures, et sa ju ise seeni ei söö 😀 Aga mulle meenub ühtlasi, et seda täidist jäi üle ja see sobis ideaalselt pastakastmeks (kui koorega pisut vedeldada).
jaa, sa mainisid seda ülejääki siis ka ja ma mõtlen sellele iga kord, kui seeni valmistan (ega söö, sul on õigus) 😀 meile see kogus sobib jätkuvalt, sest valmistamise käigus pistetakse ülejääk nahka nii, et silm ka ei pilgu…
Selle postituse peale hakkas küll suu vett jooksma! 🙂 Jään ka kindlasti liha marinaadi retsepti ootama, see näeb jumalik välja :D. Ja no see juustukoogi pilt…oeh 🙂
ma proovin kõik oma parimad marinaadid selle suve jooksul kirja panna, i promise 🙂
Jaaa, tulbid on kõige ilusamad lilled! 🙂
Oh, need kanakoivad näevad tõeliselt maitsvad välja! Uurisin ka neid linke ning minul lõi ka seente asemel salati retsept ette 🙂
Mu järgmine suur soov on saada endale Collie kutsikas, seega mulle niiiiiniiiii meeldib te koer! Väga väga armas ja ilus koerake 🙂
ma ei saa aru, kuidas ma täna nii saamatu olen 😀 enda meelest muutsin juba päeval ära, aga ikka veel oli nässus. NÜÜD pidin ometi hakkama saama 🙂
Collied on tõesti imeilusad loomad. minu emmel olid väiksena Collied ja tal on palju ilusaid pilte neist ja isegi mingeid medaleid võistlustelt, kus ta nendega käis. annan meie krantsule kiituse kõik edasi. ta on väga edev loom, nii et hindab seda kindlasti kõrgelt 🙂
Nüüd link töötab :). Katsetangi retsepti täna ära :):)
Meil on reedel sõpradega grill, just hakkasingi menüüd koostama, ja selle kartulisalati proovin kindlasti ära. Seeni teeme me lihtsalt hallitusjuustu tükkidega täidetuna juba mitu aastat, need kaovad alati laualt nii kiiresti 🙂 Kui kokku tuleb üle nelja täiskasvanu, pole mõtet ühe karbitäie seentega kedagi lollitama hakata 😀
ma tegin ka ainult sinihallitusjuustu tükkidega varem, aga selle möginaga saavad veel eriti mahlased ja mõnusad – soovitan väga soojalt. ja anna kindlasti teada, kuidas salat maitses! 🙂