Ehkki ma pärast jaanuarikuu möödumist 50€ toidunädalate väljakutsega nii rangelt ei jätkanud, jäid sellest eksperimendist külge nii mõnedki harjumused, tänu millele nädala toidukorvid veel tükk aega varasemast hoopis odavamad olid. Suvi tegi aga kõiksugu majandamisega seda, mida suvi rutiiniga kõige paremini teeb – ajas selle uppi. Et meil nüüd selles kuus kõiksugu suuri väljaminekuid olnud on ning järgmise kuu sisse mahub reis, mille jaoks ju samuti pisut enam raha kõrvale panna tahame, mõtlesin nüüd paariks nädalaks “rihma koomale tõmmata” (loe: targalt majandamisele rohkem tähelepanu pöörata) ning ostukorvide sisu mõnda aega taas 50€ piires hoida.
Kui ma jaanuaris tegin seda eksperimenti väga rangelt ning koostasin menüüsid nii, et need tõepoolest kogu ulatuses (kappides olemasolevat kasutamata) 50€ eest kätte saaks, siis seekord ma endale selliseid piiranguid ei sea – mul ei ole vaja kellelegi midagi tõestada, vaid raha kokku hoida. 😛 Püüan ära kasutada võimalikult palju kappidesse varutud asju ja soodukatele tavalisest veelgi rohkem tähelepanu pöörata. Et toidunädalate jagamine blogis mulle isiklikult väga meeldis ja teilegi inspireerivalt mõjus, mõtlesin ka nüüd toiduteemadel pisut pikemalt peatuda. Kas vaatame lähemalt, mis minu poekottides (paber-, muide!) sel nädalal oli?
Komplekteerija helistas ja vabandas, et kaalikat ei ole. Küsisin selle asemele hoopis nuikapsa ja sain. Jess! Nuikapsas meeldibki mulle oluliselt rohkem!
Käesoleva nädala tellimuse tegin tegelikult juba neljapäeval kui mul see idee pähe turgatas ja sooduspakkumiste hulgas palju mulle vajalikke asju saadaval oli. Kohaletoomise aja määrasin pühapäevaks ja hea oli, et mul juba poes “käidud” oli. Mitte mingi nipiga ei oleks viitsinud pärast “pisut” pikale veninud OKR’i veel toidukaupade hankimisele keskenduda. Issand olgu kiidetud e-toidupoodide eest, ma ütlen!
Kindlat plaani mul paigas ei ole (nagu ikka), aga tooraine on selline, millest mitmeid meie perele meeldivaid roogasid valmistada saab. Et mulle on toodud mitu suurt suvikõrvitsat, on nädala jooksul kindlasti vaja valmistada suvikõrvitsaroog või paar. Mõtlesin, et näiteks mingisugune involtini – lõikaks suvikõrvitsast pikad laastud, grilliks ära, täidaks, keeraks rulli ja küpsetaks ahjuvormis tomatikastmes ja väikese juustuga kõige peal. Täidiseks võiks olla näiteks midagi ricotta ja värskete ürtidega köögiukse tagant peenrakastist (kas ma oma suure blogipõua sees oma armsat peenrakasti üldse näitasin teile või?) ja ricotta oligi parasjagu soodushinnaga ja… nii ta läks. Eks ma siis nädala lõpus näitan, kas sai nii nagu plaanitud või mitte. 🙂
Veel sai tellitud terve hunnik porgandeid ja kartuleid ja nuikapsas ning väga soodsa kilohinnaga sea kaelakarbonaad, nii et ilmselt tuleb sellest valmistada üks ühepajatoit? Kapsas ja sibul ja küüslauk on juba kodus olemas. Et meil ühepajatoit sageli üldse ilma lihata käib, ei pane ma sinna kindlasti tervet karbonaadi, mistõttu seda liha veel teinegi päev süüa saame. Võib-olla marineeritult ja grillitult? Et meil eelmise nädala piim kõik järgi jäänud oli, tegin sellest eile õhtul India juustu, mille paneksin ilmselt spinatikarrisse ja serveeriksin riisiga, aga riis on otsas, ununes osta ja ei oleks ilmselt eelarvesse mahtunud. Küll aga on mul pakk mingisuguseid huvitavaid vetikatest tehtud (?) klaasnuudleid ja ma arvan, et kui ma paneerile seekord hoopis maapähklikastme teen, on see ka päris mõnus variant. Veisehakklihast tahaks teha suure pajatäie chili con carnet, sest kapis on olemas nii oad kui kikerherned, paprikat on terve hunnik, porgandit ka… riisi muidugi mitte, aga võib-olla siis tuleks selle juurde hoopis polentat teha? Või bulgurit? Kana poolkoibi ostsin ja keedan need ilmselt supiks. Või midagi. Ja kuna seda suvikõrvitsat on ikkagi meeletus koguses, tuleb seda igatahes kõigi toitude sisse panna ja ilmselt koos paprikate ning porganditega mingiks toredaks köögiviljahautiseks keeta. Ja kartulid tulid nii ilusad ja pisikesed, et need tuleks peenrakasti-rosmariiniga koos ahju visata. Ja sügavkülmas on kõvasti herneid, mida porganditega koos koores lisandiks stoovida. Eks see kõik selgub käigupealt, siis kui inspiratsioon parasjagu peale tulema juhtub. 🙂
Puuviljadest lendasid ostukorvi suur arbuus, hulk nektariine ja rohelised ning punased viinamarjad. Veel on meil kastitäis õunu ja kastitäis pirne minu vanavanemate suvekodu aiast, nii et puuviljaikaldust meil igatahes ei tule. Salatiks terve hunnik mozzarellat, tomatit, paprikat, porru, peenrakastist tulevad roheline sibul, petersell, murulauk ja värske basiilik.
Suured Valio võipakid on tavaliselt palju kallima kilohinnaga kui teiste brändide või, aga nüüd olid nad väga hea hinnaga (7,98€/kg) ja mul oligi või täiesti otsas. Košmaar! Sellist asja meil küll sageli ei juhtu, et VÕI otsa saab…
Niisugused toidujutud seekordse toidunädala eel. Allahindluste summa minu ostukorvilt oli ca -17€ ja kogumaksumus 51€, nii et väga hästi saadud igatahes. Mida teie peres sel nädalal süüakse? Kas teie olete ka harjunud toidunädalat ette planeerima ja korra-paar nädalas ostlema või valmistate söögid vastavalt sellele, mille järgi õhtuti poes käies parajasti isutab?
Tänu sinule sain inspiratsiooni kokku hoida aga mul veel pikk tee minna, kuna endal (tundub et ka 7 aastasel lapsel) laktoosi talumatus ja vastuvōtlikum igasugustele jamadele siis pean rohkem toidukorvi läbi mōtlema. Lisaks beebitoit ja mehe “dieet” kus teatud asju koos ei söö. Raske ta on aga teostatav. Proovin ka e-poode aga tihtipeale isegi kartulit asendatakse( unustan linnukest panna, et ei asendaka) 😂🙈Muidugi ka säilivusega probleeme. Tihtipeale ikkagi pannakse mitmepäeva toidukorrad samade kuupäevadega jne. Aga saan aru, et seal ka vist mingi kommenteerimis vōimalus täiesti olemas?
Minu meelest eCoopis nagu ei ole, aga nad viimati lubasid mulle, et see variant tuleb õige pea, et saad märkida, mida asendada ei luba ja kommentaare juurde kirjutada. Ma ei ole kunagi saanud nõmedaid asendusi, kuni nüüd eelmine nädal broilerifileehakkliha õrnsoolatud kalkunihakiga asendati. Ma ei ole megasuur kalkunifänn, nii et mu jaoks oli see veidi liiga loominguline. Kirjutasin neile, et sorry, ma olen muidu suur fänn, aga selle eest tahan nüüd küll raha tagasi. Sain! 😀
Ja vahet pole ju, et pikk tee minna, oled ikkagi juba kaugemal kui varem ja minu meelest see on väga tubli algus. 🙂
Mina olen paar korda tellimust teinud ja ainult koledad juurikad ja lûhike kuupâev. Nt toodi pühap hommik sama kuupäevaga kana ja köik ülejâänud lihatooted oli järgnev kuupäev. Paraku ma ei ole sügavkülma usku. Olen neile korduvalt kirjutanud ja aeg-ajalt uuesti tellinud. Sama seis. Sa oled ecoopile avalikult kòige rohkem reklaami teinud, nad vist hoiavad sinu toidukorvi. Sattusin minagi nende kaudu tellima läbi sinu. Endiselt vaatan pilte ja mõtlen, et ei ma saa selliseid ilusaid köögivilju 😀
Seda sinu toidu oskust tahaks ma küll omada. Millised toidud nii muuseas mõtlemisega. Mul lendab kahe kòrva vahel ainult vist tuul, isegi kòige lihtsamad toidud ei meenu 😅
Ma ei saa välistada, et nad mulle just sellepärast rõvedat kaupa ei saada, et ma mina olen (eriti siiski ei usu, nad on ikka mulle ka väiksemaid sigadusi korraldanud – kui ma mingi tohutu VIP oleks, siis nad ei teeks seda, sest ma olen ju siin näiteks söögi alla ja söögi peale kobisenud, et ma ei taha neid sadu kilekotte, aga mõni pakendaja paneb ikka kilepakendi kolme eraldi kilekoti sisse nagu mingi loll), aga ma arvan, et peaasjalikult on tegemist minu piirkonnaga ja sellega, et ma elan Maksimarketi vahetus läheduses ja see kaup ei reisi enne minuni tulemist pool päeva kuskil kaubikus liiga jahedal temperatuuril vms. Äkki? Ma ei tea. Ma arvan, et see sõltub peaasjalikult pakendajast. Ma arvan, et normaalne töötaja korjab rõvedad viljad ära ja ei topi sulle sama kuupäevaga asja nädala toidukorvi. 😀
Katsetamw esimest korda see nädal nädala menüüd. Tegin pühapäeval nimekirja ja õhtul läksime poodi. Eile sõime pasta carbonarat, täna hakklihasupp ja õunakook, homme tatra-singisalat, neljapäeval nuudliroog herneste ja munaga, reedel kebabivardad koos salatiga, laupäeval riis hakklihaga, pühapäev makaronid vinkude ja sibulaga. Elame kahekesi see nädal läks menüüle 31,40. Paar asja unustasime küll osta aga ei ole hullu üritame pühapäevani vastu pidada 😁 toidulaud ka ehk natukene kallim kuna ei ela eestis, aga anname endast parima ☺️
Ma lihtsalt pean seda mainima, et tegelikult kui võrrelda kogu kilekoti ja paberkoti elutsüklit (alatest tootmisest kuni lõpuks prügimäele jõudmiseni), siis on paberkott tunduvalt keskkonnavaenulikum kui kilekott. Selle kohta ka mitmeid teaduslikke artikleid 🙂 Inimeste teadlikkus on selle koha pealt madal ja ma enda tuttavatele olen seda ka rääkinud.
Võimaluse korral tuleks muidugi eelistada riidest kotte ja kõige vähem keskkonnasõbralikumaid “non-woven” bag’e (ma ei tea kuidas see eesti keeles on) -saan ka aru, et kuna tellid toitu koju, siis need variandid pole võimalikud.
Jaa, nõus, ühekordne saast on ühekordne saast ja kulunud ressursse tagasi ei saa. Eks seal on erinevaid argumente, eks, mis laguneb ja mis mitte jne, hästi mitmetahuline teema ja minu jaoks kui üldse ühekordne kott, siis plastik, sest ma korduvkasutan seda, mitte ei saada otse konteinerisse nagu paberkotti. Aga ma mainisin niisama ära selle oma postituses, sest see on huvitav teema ja me oleme siin sel teemal palju rääkinud. 🙂
Ma kasutan korduvalt ja korduvalt paberkotte. Hoiustan seal paberit, mille sisu paberkonteinerisse tühjendan ja siis uuesti kasutan. 🙂 Lisaks saavad lapsed paberkotte meisterdamisel kasutada.
Eks see sõltubki ju konkreetse majapidamise harjumustest ja vajadustest. 🙂
Pigem, mis paberkotid teevad niiöelda keskkonnavaenulikuks on just paberkottide tootmine, kuna selle tootmiseks läheb vaja väga palju resursse (vesi, elekter jne). Lisaks ka lõpuks kui paber prügilasse jõuab (paberit saab taaskasutada maksimum 7x,s iis annab see mahtu rohkem, kui kilekotid annavad.
See teema on mulle väga südamelähedane, kuna tegin kuangi bakatöö just vanapaberi teemal 🙂
Oled alati teretulnud siia sel teemal arutlema, mina huviga loen ja õpin ja teised kindlasti ka! 🙂
Kas see non-woven bag ei ole siis keskonnasõbralik???
Mina tänan seda päeva kui läbi sinu blogi ecoop-iga tutvusin! 🙂
Toidu tellin kord nädalas ja enam-vähem mõtlen välja mida süüa võiks teha aga konkreetset menüüd kirja ei pane, improviseerin üsna palju. Esmajärjekorras vaatan üle samuti sooduspakkumised. See nädal peaks näiteks lauale jõudma tacod ubade ja hakklihaga, taimne karri kookospiimaga, mereannirisotto, kana-suvikõrvitsakotletid.
Nii ilus ja rikkalik menüü! Äge. Peaks ka kookospiimaga midagi tegema, mul on seda marupalju varutud soodukatega. Chiapudingutki, näiteks. 🙂
Jess toidupostitus, mu lemmik! Meil sellel nädalal kavas tortillapõhjal salaamipitsad, suitsukana-köögiviljawrapid, hakkliha-kapsahautis tatraga ja shepherd’s pie ühes roheliste ubade ja kapsasalatiga.
Naiss! Mõtlen, et meil veel terve hulk tortillasid kohvikutepäevast. Peaks ka mingit vräpivärki tegema!
Sekundeerin ja hõiskan “jess toidupostitus, mu lemmik!”
Sinu toidupostitused on tõesti ülimõnusad ja inspireerivad. Et siis…kirjutab tihedamini neid! 🙂
Katsub kirjutada! (:
suvikõrvits on meie pere lemmik seega soovitan riivida ja sügavkülma, saan igakell kasutada, kui hetkel ideid pole
panen ka mõned meie pere lemmikud
Kotletid ricotta ja suvikõrvitsaga http://toidutare.ee/argitoidud/117C0/
Šokolaadi-suvikõrvitsakeeks https://nami-nami.ee/retsept/3225/sokolaadi_suvikorvitsakeeks
ja alati saab panna hakkliha ja riivitud suvikõrvitsa pooleks kotletti 🙂
Oh kui hea mõte! Ma panen kõigi toitude sisse suvikõrvitsat 🙂
Olen suvikõrvitsaribasid külmutanud, välja tuli kapist pmst ainult vesi. Vist ei ole hea mõte sedasi säilitada. Pigem hoida suvikõrvitsaid jahedas, kasvõi tavalises külmkapis, kus nad säilivad mitu kuud.
Vett täis asju üldse ei tasu sügavkülmutada. Suvikõrvitsat võiks sügavkülmutada ilmselt seda pärast riivimist ikkagi nõrutades. 🙂
Meil on toidukorvi maksumus kolossaalselt kahanenud 😅 Kodus sööme nädala sees vaid ühe toidukorra ja seegi on sageli pigem midagi väga kerget ja rahakotisõbralikku. Seega on nädala menüü suhteliselt maksimum 25€ ja siis on ka pigem priisatud 😅
Kuidas niimoodi saab, õpeta mulle ka 😀
Noh, tööpäevasöök on tööandjalt, lapsed söövad lasteaias. Ja õhtul siis tahavad lapsed pigem lihtsaid ja kergeid sööke 🙂 Tatar lisanditega, riis lisanditega, kartul lisanditega. Kodus teeme liha pigem vähe, sest lapsed lihtsalt ei taha. St – kui palju ikka kaks last ja üks täiskasvanu söövad 😀
Mulle ka need toidupostitused meeldivad väga ☺️ Minu nädalamenüüs on sel korral nt kartulipudruvorm (sheperd’s pie), kartuli-porgandi püreesupp sulatatud juustuga, suitsukanapasta, vb ka lihapallid.
Sa tuletasid mulle meelde, et mul on ka üks kõrvits, mida supiks teha!
Me elame ‘maal’ ja ecoopi võimalust pole.
Kuid eelmisel aastal üle elatud raskest ajast on mu parim ostu kaaslane Grossi toidukaubad. Jah,eks sellega ole nagu maximaga kellele meeldib,kellele mitte. Aga mulle meeldib. Iga reede võtan tulevase nädalase soodukat lehe lahti ja panen paika mis söögiks on. Esmaspäeval käin tiiru ära ja kõik. Ostud jäävad umbes 30-40 ringi. Muidugi meil on ka eelarve 50,aga jõle äge on igakord näha kui palju tuleb arve.
Coop on meie pere jaoks kallis, igapäev oste sealt ei tee. Jah,eelmine nädal ostsime seda sama soodukaga liha,sest hind jäi paraku paremaks.
Coop juhib ka oma kalliduselt iga kuistes toidukorvi võrdlustes,koos Selveriga.
AGA,igaühe oma valik millist poodi eelistada 😊
Ma arvan, et see ostukorvi kallidus vist sõltub sellest, mida osta? Mul tulevad Coopis kõvasti soodsamad korvid kui Selveris. Aga Maximas tuleks jällegi veel soodsamad, siin olen natuke oma harjumuste ori. Aga mina arvan, et kui sul on oma lemmikpood, siis polegi oluline, mida teised arvavad. Grossist on ka kindlasti võimalik väga hea hinna ja kvaliteedi suhtega tooteid leida!
me teeme kodus chilli con carnet vahel tatraga (erik orgu retsept), väga mõnus vaheldus. Ei jaksa seda riisi kogu aeg ka süüa. Ja samuti üritame elukaaslasega nüüd ostukorvi jälgida. Üritame iga pühapäev prismast 5 päeva söögid ära osta. Kahjuks meie kahe peale ei saa üldse 10 eurot nägu hakkama, aga kindlasti on meie kulutusi vähendanud.
Pole üldse tähtis see, et mingi kindla summa piires saaks hakkama. Peaasi, et omaenda tarbimisharjumused on üle vaadatud ja kui kulud kontrolli alla saavad, on ju juba super. 🙂
Mind huvitab hoopis see, et kuidas sa sellise “kokakunsti” juurde jõudsid? Mul ei tule ilmaski pähe osasid asju teha, mis postituses mainisid. Kas algul ajasid ikkagi kokaraamatus näpuga järge ja nüüdseks lihtsalt meeles?
Ma arvan, et see tahe või soov teha tuli lapsepõlvest, sest vanaema jaksas ja tahtis minuga mässata, tellis spetsiaalselt minuga kooskokkamise jaoks neid kaustu, mille vahele iga kuu posti teel erinevad retseptid tulid… temal kindlasti on selles suur osa. Suur osa kokandustehnilistest teadmistest ja maitsete tundmisest on tulnud nii söömise (restoranides) kui oma katsetuste läbi. Samuti on vaadatud omajagu Hell’s Kitcheneid ja My Kitchen Rulese, millest ka väga palju head infot saab. See saadete vaatamine juhtus muidugi enne kolme last ja ettevõtet, igatsen neid ilusaid aegu väga. 😀 Mõnda keerulisemat asja olen õppinud retseptist, aga üldiselt on läbi praktika ja huvi tekkinud tunnetus ja teadmine, mis omavahel kokku läheb ja mis ei.
Minu jaoks on ka väga inspireeriv selliseid postitusi lugeda, sest isegi sooviks nüüd veidi kokkuhoidlikum söögi osas olla, sest sellele kulub meil.. tahan öelda on kulunud.. väga palju raha. Seega eesmärk on hetkel enam-vähem nädala eelarve paika panna ja hakkama saada, kuid peamine – ma jälgin ja kirjutan üles, mis ostukotti läinud on. Sellest ajendatuna saan järgmistel kuudel teha ümberkorraldusi. Kahjuks meil ei ole e-poe ostlemise võimalust :(, üldse elan kui metsas, arvestades võimalusi linnas – erinevad poed ja suured soodused. Seega võtangi ette nö linnatiiru kord nädalas (kui enda kodu-coop piisavaid sooduseid ei paku), et varuda ka söök terveks nädalaks.
Igatahes..
Mida ma olen juba selle pooleteise septembrikuu jooksul õppinud – meie toidukorvis oli liigselt nö jura. Ehk siis kommid, šokolaadid jne. Palju emotsioonoste, eriti kui need jurad ka sooduses juhtusid olema. Lisaks sellele, et need pole just tervislikud, olid ka hästi vaikselt koormaks rahakotile, aga sellest ei saa aru kui see jura “kõigest” kokku iga kord nii 1-2 eur maksab.. vahel rohkem, vahel vähem.
Seega leidsin, et kui on magusaisu, siis IMEKIIREID ja IMEMAITSVAID koduseid retsepte on ju olemas! Kuidas ma neid enne ei ole kasutanud? Teen talveks arooniasiirupit (imelihtne teha, imemaitsev), selle mahlast tegin mannavahtu. Hetkel õunte aeg – õunakoogid! Õunakissell! Vanad head vanaema retseptid on väga moes ja in, eriti kui vaja veidi soodsamalt hakkama saada 🙂
Ega mu jutul väga suurt pointi polnudki, kui lihtsalt oma kogemust veidi jagada 🙂
Ma mõtlen ka nii nagu sina! Meil pole kodus kunagi olnud komme vms maiuseid, aga mannavahtu on tehtud, kooke küpsetatud koos lastega… esiteks tõesti soodsam, aga teiseks mulle meeldib see mõte, et toit, mida me sööme – olgu need kasvõi maiustused – on sageli isetehtud ja me teame, mida me selle sisse panime. Ma tean, et mind on sajatatud, et ise räägib kommide keelamisest, aga vitsutavad kooki – see pole üldse mingi suhkruteema minu jaoks. Mu jaoks lihtsalt kodune õunakook on nii palju parem valik kui kotitäis misiganes kummikomme, sest sellega on lisaks toiteväärtusele ka nii palju teisi väärtuseid kaasas. 🙂
Mina elasin paar aastat tagasi väga priiskavat eluviisi. Mitte kunagi ei vaadanud, mida sõin, sõin väga palju väljas, ostsin ilma kaalumata ja võrdlemata jne. Kuu lõpuks oli raha alati otsas.
Siis kohtasin oma elukaaslast, kes on terve elu elanud nii, et on omanud raha üle kontrolli ja ma olen sellest väga palju õppinud. Elame kolmekesi (elukaaslase vend ka ajutiselt meie juures) ning ostan viie päeva todiu FreshGo-st ette. Tavaliselt läheb umbes 40-50 eurot. Ostkorv sisaldab hommikusööki, õhtusööki ja lõunasööki (eelmise päeva õhtusöök) kolmele täiskasvanule. Kui veel FreshGo võlusid ei olnud avastanud, tegin ikkagi iga nädal täpse nimekirja, mida süüa teen ja mida selle tarbeks vaja on. Nii jäid ostukorvist välja maiustused, leib-sai jms, mis ei ole eluks vajalik ja raha hoidis ka palju kokku 🙂 Selle kokku hoitud raha eest käisime esimest korda elus päris puhkusereisil ning vaikselt planeerime korteri edasi remontimist.
No nii kihvt. Mulle sellised lood jubedalt meeldivad. 🙂
Tegelikult tahtsin üldse kirjutada sellest (aga sattusin oma “loo” kirjutamisega nii hoogu), et FreshGos on mul alati olnud väga värsked puuviljad, juurikad jms. Mulle meeldib veel see ka, et sealt saab nn talukaupa ka tellida ehk siis eile just tegingi värske kartuliga värskekapsahautist. Ja kui 1 kord oligi natukene kehvem sibulakene, siis kohe kui kirjutada neile, siis kannavad selle su nn kontole tagasi. Kui miski on neil otsas, siis helistavad kohe, et küsida, millega asendada võivad (st ise asendusi niisama ei tee üldiselt). Paar korda on juhtunud, et nektariin vms on otsas olnud ja siis on see lihtsalt tulemata jäänud ja raha kontole tagasi kantud.
Paberkottidest – me kasutasime neid prügikottidena edukalt üle poole aasta (kui varem Rimis käisime nt). Kuni eilseni. Elukaaslane hakkas tööle minema ja haaras prügikoti kaasa ja siis see juhtus, põhi tuli alt ära ja terve koridor oli sõna otseses mõttes kartulikoori täis. Ma olen tegelikult üsna kindel, et me ei loobu ja kasutame need üksikud paberist kotid ikka prügikotina ära, teine kord lihtsalt ettevaatlikumad. Kilekotid, mille sees FreshGo kaup tuleb, lähevad ka prügikotiks. Juurikad tulevad neil pappkasti sees, iga nädal anname oma kasti tagasi ja saame uue kasti asemele.
Ma kogun ka hoogu, et Freshgo’d proovida. Kas sul on mingi aimdus ka, kui suur hinnavahe tuleb “tavapoega”? 🙂
Ma pole nii kaua tavapoes käinud ja see nn hindade võrdlus nt piima puhul on minust ikka natukene kaarega mööda käinud, aga mingi hetk nad ise väitsid, et nad on soodsaim pood (enam kodulehelt seda võrdlust ei leia, varem oli kohe list toodud). Need nn supermarketi tooted tulevad üldjuhul Stockmannist (tavaline sibul jms), aga ma pole ka koha peal käinud võrdlemas, et kas e-poes soodsam. Valik on neil igal juhul väga suur! Müüvad ka näiteks hästi suurtes kogustes mingeid tooteid (näiteks Tartu Mill pasta 5kg kottides) jms. Ise pole siiani vajalikuks pidanud niis uuri koguseid tellida, olgugi et 2 noormeest söövad nagu loomad.
Ja mulle jubedalt meeldib, et ma saan sama tellimusega tellida ka nt PetCityst kassitoidu ära ja see kõik tuuakse ühe tellimusena kohale. Viimasel ajal käime poest ainult jäätist ostmas, kui sedagi 🙂
Tegin just oma toitumiskavas vajalikr asjade tellimusvõrdluse. Nelja päeva kraam oleks FreshGos 20 euri kallimaks läinud kui eCoopis…
See on päris pöörane vahe küll!
Oii! See on päris silmi avav, ma olen kogu aeg nii rahul olnud, et pole kordagi isegi ühegi teise e-poe poole vaadanud, nüüd peaks vist ise ka võrdlema. 🙂 Suur tänu võrdluse eest!
Vabandused, et ma nii palju kommenteerin 🙂
Igal juhul panin uue nädala toidu ka eCoopi (uue nädala toidud olid juba FreshGo ostukorvis ootel) ning minul tuli eCoopist nädala toit umbes 4 eurot kallim. Erilisi soodustooteid kummaski ostukorvis ei olnud. Osad tooted olid FreshGos odavamad, osad eCoopis. Kahjuks tundus mulle ka eCoopi valik väiksem, võimalik ka, et ma ei oska otsingut õigesti kasutada. Peaks õhtupoole hasardist samad tooted lööma sisse ka muudesse e-poodidesse.
Ära vabanda, minule on see info kõik väga väärtuslik, sest ma olen tegelikult FreshGo proovimist tõsiselt kaalunud. Ecoopi otsing on veidi saast jeh. 🙂
Ma olin ka varem täielik ecoopi fänn, siis korra proovisin Selverit ja hakkasin sealt saama soodsamaid toidukorve. Mulle meeldib, et Selveris on soodukaid rohkem.
Viimasel ajal olen ka mina palju sattunud Grossi poodi ja minu jaoks oli tegelikult väga üllatav, et kui ma ostan samu asju, mis ka tavaliselt olen harjunud teistest poodidest ostma, siis toidukorv tuleb ikka tunduvalt odavam, kui muidu. 50-60€ nädala söögi peale on tavaline summa, mis mul Grossis läheb, samas, kui Selveris õi Coopis kippus ikka sinna 80-100€ kanti minema. Grossi omatoodangud ma väga hinnata ei oska, seega ostan samu asju, mis ka mujal müügil on, aga raha maksan nende eest vähem.
Aga see on imetlusväärne, et sul ikka need retseptid nagu lennult tulevad. Ma pean mõnda tehnikat lausa guugeldama, stoovimine tundub kuidagi tuttav sõna, aga ei tea päris täpselt ikkagi, mis see endast kujutab.
Stoovimine on mingi vanaemade värk, mu meelest see polegi mingi ametlik peen tehnika. 😀 See on lihtsalt juurikate koorekastmes hautamine. Vanaemad panid jahu ka, mina panen ainult vahukoort – keeb ilusti ise paksuks. Ma praen porgandid killukeses võis läbi, lisan värskelt jahvatatud pipart ja soola, valan koore peale. Kui porgandid on pehmed, lisan sügavkülmutatud herned ja kuumutan väga lühikest aega – siis jäävad nad krõmpsud nagu põlluvärsked herned. Väga mõnna lisand/kaste misiganes kodutoidule.
Odavama toidukorvi asjus: me käisime vanasti alati Selveris, planeerimata ja soodukaid vaatamata, ja oh sa POISS, kus meil kulus raha. Siis hakkasime sedasama tegema kodu-Maximas ja see oli no ikka tõsiselt tuntav vahe. Jõhkrad tavahindade vahed. Aga seda ma olen palju kuulnud, et Selkus on rohkem ja paremaid soodukaid. Ma lihtsalt Coopiga niii harjunud. 🙂
Jah, kui ma stoovimist guugeldasin, siis sain aru, et tegu sellise toiduga, mida lapsepõlves tihti tehti, lihtsalt meie kodus ei nimetatud nii. Meil oli lihtsalt porgandikaste 😀
Aga selle herneste nipi, et nad jääks sellised mõnusad värsked, olen ma vist siit blogist saanud küll, varem viskasin kõik koos potti ja siis ei olnud sellest hernest lõpuks enam miskit väga järel, nüüd jäävad mõnusad 🙂
Nii tore, et ma olen sulle ja su hernestele kasulik olla saanud! Ma ise avastasin ka külmutatud herned alles paar aastat tagasi ja need pole üldse niisugused, nagu paljud teised sügavkülmutatud viljad. Sedasi jäävad täitsa nagu päris!
Mina kasutan paberkotte asjade pakkimiseks, mida olen internetis maha müünud ja vaja postiga saata.
Ma imestan, et teil kõigil reaalselt on aega, et iga päev üldse süüa teha. Mina elan linnast 20 km kaugusel, aga käin linna iga päev linna tööle ja kooli. Mõnikord lähen kodust välja kell 8 hommikul ja tagasi jõuan alles 20:30 õhtul, mõnikord ka veidi varem. Selliste pikkade päevade lõppedes ei viitsi ma küll enam süüa teha, kuigi kõht võib olla tühi; ja mitu toidukorda tuleb hoopis linnas olles ära lahendada (mis võib olla kas kulukas või ebatervislik). Muidugi oleks lahendus teha mingil vabal päeval mitu portsu toitu kaasavõtmiseks valmis, aga kui see toit ikkagi terve päeva soojas seisab valdavalt, siis ei tundu enam apetiitne, ja üldse, paar päeva vana toit ei tundu mulle isuäratav). Müts maha teie ees, kes te iga päev vaaritate erinevat rooga:)
Mul oli täna õhtul enne pakilist kontorisse sõitmist 13 min taksoni. Helistasin H’le, et sorri, ma ei jõua süüa teha, pead ise tegema, aga otsustasin ümber ja jõudsin Chili con Carne täielikult ette valmistada ning veel õues taksojuhtigi oodata. Tõsi, vähemalt pool tundi pidi ta pärast ettevalmistusi (läbi praadimist ja hautisena keema tõusmist) enne sööma hakkamist veel hauduma, aga see nüüd hull ajakulu või vaaritamine oleks olnud… muidugi liigutasin ma nii kiiresti kui käed võtsid, aga samas jällegi on tänu sellele spurdile nii tänane õhtusöök kui homne kontorilõuna mureta 🙂