To serve four people, you need:
♥ 8-10 smooth-skinned potatoes
♥ 2 tablespoons of butter
♥ 4 tablespoons of olive oil
♥ 1 teaspoon of dried rosemary
♥ freshly ground sea salt and pepper for seasoning
♥ an oven bag
♥ a large tablespoon
Wash and scrub the potatoes thoroughly and cut into almost-slices by placing each potato on a large tablespoon and then thinly slicing it (the edges of the spoon will prevent your knife from cutting all the way through). Place your potatoes in a baking bag, throw a generous amount of good quality sea salt and black pepper into the bag and give it a good shake so the seasoning covers the potatoes. In a small saucepan and on a low heat, heat the olive oil together with the butter and rosemary to create a buttery rosemary-infused oil and once it’s done, pour it all over your potatoes. Close the bag, place on an oven tray and cut some small holes into the sides of the bag to allow some of the steam to leave and the potatoes to crisp up nicely. Bake in a 200-225°C oven until the potatoes are golden brown, crispy on the outside and pillowy soft on the inside. 🙂
Nelja sööja toitmiseks vajad:
♥ 8-10 sileda koorega kartulit
♥ 2 supilusikatäit võid
♥ 4 supilusikatäit oliivõli
♥ 1 teelusikatäis kuivatet rosmariini
♥ värskelt jahvatatud meresoola ja musta pipart
♥ küpsetuskotti
♥ suurt supilusikat
// Pese ja küüri kartulid hoolega puhtaks ja lõika peaaegu-viiludeks: aseta kartul suurele supilusikale ja lõika sedasi õhukesteks viiludeks (lusika servad ei lase noal kartulit lõpuni läbi lõigata). Aseta sälgutatud kartulid küpsetuskotti, viska lahke käega kotti kvaliteetset meresoola ja musta pipart ja raputa kotti nii, et kõik kartulid maitsestatud saaksid. Siis kuumuta väikeses potis, madalal kuumusel oliiviõli ja või koos rosmariiniga (kuni või on sulanud või pisut kauem), et teha kartulite jaoks mõnus võine rosmariini-maitseõli. Vala õli kotti, raputa veelkord, sulge kott, aseta see ahjupannile ja lõika koti külgedele sälgud, et osa aurust saaks kotist väljuda ja kartulid mõnusalt krõbedaks küpseda. Küpseta kartuleid 200-225°C ahjus kuni kartulid on kuldpruunid, väljast krõbedad ja seest pehmed nagu pilvekesed. :)
mmmm, olen tahtnud neid tükk aega valmistada! oma peaga oleks lihtsalt ahju pannud, aga see kotti koos maitseõliga panek on oivaline idee 😉
miks mitte maitseõlile lisada veel purustatud küüslauku? 🙂
Lähevad uuel aastal kohe tegemisele! Ja no tõesti, see küpsetuskoti ja maitseõli idee on ju lihtsalt geniaalne.
andke siis mõlemad teada, kuidas said 🙂