Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

Õhtusöögiidee: Sööme kätega

July 11, 2017~ mis täna õhtusöögiks on?, mis täna...?, toidujutte

See kõik algas sellest, et ma käisin enne meie ülemöödunudnädalast OKR’i Gemossis ja leidsin sealt pankot. Lõpuks ometi! Ma ei ole üheski tavalises toidupoes seda võrratut õhkkergetest helvestest koosnevat riivsaia leidnud (ei saa välistada, et olen loll ja pime ja tegelikult tean nüüd pärast lihtlabast Googeldamist, et Umamis müüakse seda oluliselt tagasihoidlikumas taaras…) ja seal ta nüüd oli – umbes tonnises megapakis. Kõhklesin, kas mul ikka on nii suurt kogust vaja, aga hirm, et ma seda iialgi mujalt ei leia, võttis mõistuse peast.

Meile siin hullult maitsevad köögiviljad, eksju, ja teist samapalju maitsevad meile muidugi paneeritud asjad. Olgu – eriti mulle. Oleme paneeritud lillkapsast kodus mitmeid-mitmeid kordi muude toitude kõrvale teinud ja iga kord vitsutavad lapsed seda suure isuga. Mõtlesin siis nädala toidukorvi tellides, et teemegi ühe säärase lõbusa õhtu kui keegi ei pruugi söömiseks kahvleid-nuge ega taldrikuid, vaid ajab endale otse kandikult krõbedaid köögiviljakange suhu. Mõeldud-tehtud! Rebisin väikesteks õisikuteks ühe väiksema lillkapsapea (ja aurutasin õisikuid enne paneerimist kergelt) ning lõikasin kangideks ühe suvikõrvitsa, ühe paprika ja kaks suurt kanafileed. Supitaldrikus kloppisin lahti kolm muna ja maitsestasin need soola ja pipraga, suurema taignakausi sees segasin kokku portsu pankot, pool kangi peenelt riivitud parmesani, paprikapulbri, soola ja väikese näpuotsatäie cayenne‘i. Kastsin kangid kõigepealt muna ja seejärel riivsaiasegu sisse ning asetasin kergelt õliga määritud ahjupannile. Küpsetasin ahjus 175C juures ca 10-15 min ning keerasin poole küpsemise pealt pannil ringi, et kõik mu “nagitsad” (ilus värdsõna) ühtlaselt krõbedaks küpseksid.

Dipikastmeks sai Kreeka jogurt poole küüne pressitud küüslaugu, teelusikatäie mee, lusikaotsatäie soola ja kuivatatud ürtidega. Aulike preilide hinnang serveeritud õhtusöögile:

Neiud olid päris üllatunud, et meil niisugune kummaline õhtusöök kavas on, ja vitsutasid oma köögivilju ja kana seda aplamalt. Endalgi oli lapsikult lõbus vahelduseks kätega õhtust süüa. Tihti sedasi paneerimisega mässata ja… saia süüa ei viitsiks, aga ei saa ka öelda, et see vaev end ära tasunud poleks. Kuna panko on mõnusalt kerge ja õhuline, jääb paneeringu kiht viljadel tavalise riivsaiapaneeringuga võrreldes oluliselt kergem ja krõbedam ning ei ima (seda vähestki) pannilolevat õli endasse. Ja kuna tegemist on ikkagi peaasjalikult köögiviljadest koosneva õhtusöögiga, ei ole pärast vähimalgi määral raske olla ka. Mis siis, et maitse on täpselt nii hea nagu oleks endale hirmsal kombel ebatervislikku jura sisse ahminud. 🙂

Vot sellised toidujutud siis täna. Kuna nädala toidukorvi on suviseid külalisi ja kõiksugu seiklusi arvesse võttes täiesti mõttetu praegu lahti kirjutada, ei hakka ma selle nimel ka praegu ülemäära pingutama. Küllap naaseme selle kombe juurde taas sügisest kui elu ja argirutiin taas paika loksuvad nii, et terve meie elu pole üks suur mööda Eestimaad ringi tuuseldamine. Millest mul, muide, oleks ka veel miljon postitust kirjutada, aga ma lendan (jep, oleme kõik hullupööra elevil) homme lastega Hiiumaale ja hermel seda teab, millal mul ükskord jälle mahti postitada on. Suvi on äge! 🙂

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

6 Comments

DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega) »
« Pildipostitus: Juubelid, kokkutulekud, sünnipäevad

About miiu

Comments

  1. Mi says

    July 12, 2017 at 7:18 am

    Väga äge idee! Peakski hakkama kätega sööma, siis keegi ei saa söögi ajal oma telefoni näppida 😀

    Reply
    • miiu says

      July 12, 2017 at 9:09 am

      hah! no eksole. 😀

      Reply
  2. KK says

    July 12, 2017 at 2:51 pm

    Pankot saab veel nori.ee poest tellida või Idakeskuses kohapeal osta 🙂
    https://www.nori.ee/index.php?route=product/search&search=Panko

    Reply
  3. Lugeja says

    July 12, 2017 at 8:44 pm

    Ok, väga hea idee, peaks ka tegema. Virsik on nii oma vanaema moodi 🙂

    Reply
    • G. says

      July 12, 2017 at 10:19 pm

      Kui sa pead silmas isapoolset vanaema, siis ma olen ka viimasel ajal sama märganud 🙂

      Reply
      • miiu says

        July 12, 2017 at 10:22 pm

        On-on, minu meelest ka, kõik näevad seda peale mana enda. :)))

        Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (27), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • miiu on Haavatavus
  • Lugeja on Haavatavus
  • miiu on Haavatavus
  • Lugeja on Haavatavus

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Kogumispäevik: Nädalamenüü #2
    Kogumispäevik: Nädalamenüü #2
  • What's for lunch? A vibrant chorizo pasta
    What's for lunch? A vibrant chorizo pasta
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Küsimused ja vastused: Meie pere toitumisharjumused
    Küsimused ja vastused: Meie pere toitumisharjumused
  • Virsiku sünnilugu
    Virsiku sünnilugu
  • What's for dinner? Fast and easy tomato soup
    What's for dinner? Fast and easy tomato soup
  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis