To whip up a beautiful bowlful of raita, you need:
a generous handful of fresh mint leaves
the juice and zest of half a lemon
200g Greek yogurt
1/2-1 small clove of garlic
1 pinch of (ground) cumin
salt and pepper for seasoning
Use a large pestle and mortar (or a blender) to grind the mint leaves, lemon, garlic and cumin into a smooth paste, add the yogurt, mix and season to taste. Making a basic raita dressing is no rocket science, but it sure tastes like heaven and is a great condiment for any dish you’re serving – whether it’s roast lamb, poultry or a grilled vegetables. Or you can just grab a straw and drink it – I know I could. 😛
// Et imeilus kausitäis raitat valmis visata, vajad sa:
lahket peotäit värskeid mündilehti
poole sidruni jagu sidrunikoort ja -mahla
200g Kreeka jogurtit
1/2-1 väikest küüslauguküünt
1 näputäit (jahvatatud) vürtsköömneid (NB! ei saa asendada harilike köömnetega – erinevad maitselt nagu öö ja päev!)
maitse järgi soola ja pipart
Võta appi suur uhmer (või selle puudumisel blender), et mündilehed, sidrun, küüslauk ja vürtsköömned ühtlaseks pastaks muuta, lisa sellele jogurt, sega kokku ja maitsesta soola ja pipraga. Lihtsa raita valmistamine ei ole suurem asi tuumafüüsika, kuid valmiv kaste on oivaline ja sobib hästi paljude erinevate roogadega – olgu selleks kas ahjus küpsetatud lammas, linnuliha või grillitud köögiviljad. Kui soovid, võid kõrre haarata ja raitat otse kausist juua – mina küll võiksin. Puhas tervis! Vahelduseks kõigele sellele vahukoorele ja võile… 😛
Leave a Reply