Miiu blogi

Snapshots: Ciabatta bakery (with recipe!)

February 27, 2015~ mis täna...?

CIA1

My first ciabattas weren’t exactly a success an epic failure so I decided to give baking some another shot. Since I made the first ones following a recipe and failed, I decided to pretty much wing it this time and improvise my own. The trick to a great ciabatta is completely ignoring the fact that the dough seems way too wet to be shaped into a loaf – in stead of kneading more flour into the dough, I discovered that covering it in flour allows you to shape it anyway you like. Also: put a tray or pot of water in the oven with the ciabattas to ensure a crispy crust. To make two loaves of ciabatta, you need:

25g of fresh yeast
5 dl lukewarm water
1 tbsp extra virgin olive oil
1 dl rye flour
2 tsp salt
1,5 tbsp honey
a handful of ground linseeds
a handful of pumpkin and sunflower seeds
10 black olives, finely chopped
4-5 sundried tomatoes, finely chopped
1 tbsp dried herbs
7 dl all-purpose flour

Dissolve the yeast in the water, add the oil, salt, honey, rye flour, seeds, olives and tomatoes and mix. Start adding the flour bit by bit until you have a smooth and even dough. Cover the bowl with a clean kitchen towel, place somewhere warm and leave to rise for about an hour or so. Once the dough has risen, transfer it to a floured surface and split into two even heaps of dough. Cover each half in plenty of flour, shape into narrow loaves and carefully transfer to a baking tray. Give the loaves a good couple of twists and sprinkle with seeds if you like, preheat the oven to 225°C and leave the loaves to rise for another 20-30 minutes. Put the ciabattas in the oven with a pot or tray of water and bake for 20 minutes or so. The ciabatta is cooked when it sounds hollow if you tap on it. Allow the bread to cool for a while, slice it up and enjoy with some fine quality olive oil. I’m eating a slice as I’m writing this and it’s ABSOLUTELY divine. Mama’s proud. 🙂

// Mu esimesed ciabattad ei kukkunud just kõige paremini välja nurjusid eepiliselt, nii et otsustasin eile uuesti proovida ja kuna ma esimesed tegin retseptis näpuga järge ajades, otsustasin seekord improviseerida. Hea ciabatta saladus peitub taigna liiga vedela tekstuuri täielikult ignoreerimises – jahu lisamise asemel saab taignapätsid jahuga katta ja nii on võimalik tainale enam-vähem ükskõik, mis kuju anda. Lisaks: pane koos ciabattadega ahju ka pott või ahjuvorm veega, et saiadele tuleks imeliselt krõbe koorik. Kahe pätsi ciabatta jaoks läheb sul tarvis: 

25g presspärmi
5 dl käesooja vett
1 sl extra virgin oliiviõli
1 dl rukkijahu
2 tl soola
1,5 sl mett
peotäit linaseemneid (mina jahvatasin kohviveskiga)
peotäit päevalille- ja kõrvitsaseemneid
10 peeneks hakitud musta oliivi
4-5 peeneks hakitud päikesekuivatatud tomatit
1 sl kuivatatud ürte (pitsamaitseainet)
7 dl nisujahu

Lahusta pärm vees, lisa õli, sool, mesi, rukkijahu, seemned, oliivid ja tomatid ning sega ühtlaseks. Hakka vähehaaval jahu lisama ning sega tainas ühtlaseks. Kata kauss puhta köögirätikuga ning aseta umbes tunniks sooja kohta kerkima. Kui tainas on kerkinud, kummuta see kausist jahuga kaetud tööpinnale ja jaga kaheks võrdseks kuhjaks. Kata kumbki pool pealt rohke jahuga, vormi piklikeks pätsideks ja tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee pätsidesse paar keerdu ning puista soovi korral seemnetega üle, säti ahi 225°C peale kuumenema ja jäta tainas veel 20-30 minutiks kaetult kerkima. Pane ciabattad koos veeanumaga ahju ning küpseta umbes 20 minutit. Ciabatta on küpsenud, kui teeb peale koputades “seest tühja” häält. Lase saial pisut jahtuda, viiluta ja naudi koos kvaliteetse oliiviõliga. Söön parajasti kirjutamise ajal viilukest omaenda küpsetet saia ja see on lihtsalt taevalik. Ei oleks (pärast esimese korra fiaskot) uskunud, et see nõnda hästi välja kukkuda saab. 🙂 *uhke*

CIALinseeds are packed with amazing nutritional value, but unless you grind or crush them, your body won’t be able to digest and absorb the nutrients and the seeds will just come out looking exactly like they did going in. 😀
// Linaseemnetes on meeletult kasulikke toitaineid, aga kui neid enne pintslisse pistmist ei jahvata ega purusta, ei saa keha toitaineid kätte ja seemned tulevad lihtsalt samal kujul välja, nagu sissegi läksid. 🙂
CIA2The dough should at least double in size. 
// Tainas peaks vähemalt kahekordseks kerkima.
cia3I thought I’d try twisting the loaves up to make them look like traditional ciabattas – just felt like a good idea at the time. What do you know – not only did they turn out better looking, the twists also helped the loaves hold their shape.
// Mõtlesin ,et teen oma saiadele mõned keerud sisse, sest mulle tundus, et traditsiooniliste ciabattadega vist tehakse nõnda. Ennäe imet – vähe sellest, et pätsid autentsemad välja nägid, aitasid keerud neil ka paremini kuju hoida.
cia4Mommy’s favorite little helper was more than willing to sprinkle seeds. Most of the seeds went into her mouth, though… 🙂
// Emme lemmikabiline oli rõõmuga nõus ciabattadele seemneid puistama. Enamuse seemneid puistas ta endale muidugi suhu… 🙂
cia5An absolutely heavenly crispy crust!
// Taevalikult krõbe koorik!
CIA6I should’ve waited for the ciabattas to cool down a bit before slicing but I couldn’t help myself. I topped the bread with some feta, cherry tomatoes and pesto and it was the most delicious damn thing I’ve eaten in a long while. I’m NEVER buying a ciabatta from a store ever again!
// Ma oleksin tõenäoliselt pidanud ciabattadel enne viilutamist pisut jahtuda laskma, aga lihtsalt ei suutnud. Ladusin saiaviiludele feta, kirsstomatid ning pesto ja lihtsalt mõmisesin mõnust. Päris ostangi kunagi veel poest ciabattat – need “bruschettad” olid PARIMAD asjad, mida ma üle pika aja söönud olen…
CIA7

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

7 Comments

Mobile blog: Mornings in our bed »
« My favorite bed linen

Comments

  1. Kai says

    February 28, 2015 at 7:28 am

    Linaseemnejahu on nii hea! Seedimisele ka, onju, aga hea maitsega ka. Poes on ka linaseemnekukleid, hästi mõnusa maitsega. Vaatan just Jillian McKeathi ja tema ja sina tekitasite mus soovi küpsetada hommikusöökideks täisteranisu kukleid linaseemnejahuga. Mmm.

    Reply
    • miiu says

      February 28, 2015 at 3:42 pm

      rõõm inspireerida 🙂 ma pole linaseemnejahu ealeski ostnud, pean hakkama! mulle ka linaseemned hirmsasti maitsevad 🙂

      Reply
  2. Kätlin says

    April 10, 2015 at 12:56 pm

    ARRRRMASTAN seda retsepti!

    Reply
    • miiu says

      April 10, 2015 at 1:21 pm

      see on mu suuuurim rõõm 🙂

      Reply
  3. Anonymous says

    December 7, 2015 at 12:59 pm

    Ei tea, kas täistera nisujahu võiks ka asendada nisujahuga? 🙂

    Reply
    • miiu says

      December 7, 2015 at 1:20 pm

      Muidugi! 🙂

      Reply
  4. Reelika says

    January 9, 2016 at 12:18 pm

    Teen seda retsepti umbes iga 3-4 kuu tagant, kui isu tuleb ja siis teen ka veel sellise laari valmis, et saab mitu nädalat süüa. Nii hea!
    Hakkasin mõtlema, et ei tea kas õlikanepiseemned ka sobiks siia sisse?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mina olen Mirjam (30), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, Kukupesa nime kandva sisustuskaupluse omanik ja suur kokandusentusiast. Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi! Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JUTUSTAVAD KAASA

  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
    DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Sünnituseks valmistumine: mida pakkida haiglakotti?
    Sünnituseks valmistumine: mida pakkida haiglakotti?
  • Kroonprintsessi JUUBEL
    Kroonprintsessi JUUBEL
  • Imetamisest, otsusest loobuda ja võõrutamisprotsessist
    Imetamisest, otsusest loobuda ja võõrutamisprotsessist
  • Retsept: Teriyakised tofu-köögivilja grillvardad
    Retsept: Teriyakised tofu-köögivilja grillvardad
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Pidupäevaretsept: Rikkalik ja mahlane võileivatort külmsuitsulõhega
    Pidupäevaretsept: Rikkalik ja mahlane võileivatort külmsuitsulõhega
  • Haavatavus
    Haavatavus

Recent Posts

  • Kroonprintsessi JUUBEL
  • Mõttesõel, mu vana sõber
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Ise tegid selle saia või?
  • Remont: Ülemise korruse vannituba

Recent Comments

  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Janika on Kroonprintsessi JUUBEL

Archives

  • February 2022
  • October 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • September 2020
  • May 2020
  • November 2019
  • August 2019
  • July 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • February 2013
  • January 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012

Categories

  • adventures
  • aiapidamine
  • art
  • arvan
  • arvustus
  • baby food
  • blog sale
  • bump
  • chit-chat
  • christmas
  • daddy's little girl
  • DIY
  • edevus
  • emadus
  • extreme home makeover
  • family
  • friends of ours
  • giveaway
  • green thumbs
  • H nipinurk
  • il faut cultiver…
  • ilusad asjad
  • issi väike kullake
  • jõulud
  • jutupostitus
  • juuksed
  • kodu
  • kodukohvik raju hunt
  • koerapreili loore
  • kogumispäevik
  • kõhuke
  • kokkuvõte: 2012
  • kokkuvõte: 30
  • kolmas rasedus
  • kreeka 2019
  • kroonprintsess
  • kroonprintsess: areng
  • kroonprintsess: kasvamine
  • kroonprintsess: pildid
  • kroonprintsess: sünd
  • kroonprintsess: tsitaadid
  • kroonprintsessi fotokast
  • küpros 2018
  • küsimused & vastused
  • küüned
  • legokool
  • literature
  • love story
  • me avame poe
  • meik & nahahooldus
  • meisterdused väikelapsele
  • minu väike ettevõte
  • mis mu taldrikul on?
  • mis seal grillil küpseb?
  • mis täna hommikusöögiks on?
  • mis täna lõunaks on?
  • mis täna magustoiduks on?
  • mis täna õhtusöögiks on?
  • mis täna…?
  • mobile blog
  • mood
  • motherhood
  • mõtisklused & arutelu
  • music
  • nädalamenüü
  • new year's eve
  • õdedevaheline armastus
  • oravdamine
  • ostlemine
  • our kitchens rule
  • outfit of the day
  • outfit of the day: baby
  • outfit of the day: toddler
  • outfit of the day: väikelaps
  • paradiisisaar
  • parfüümid
  • pere
  • pesapunumine
  • photography
  • poor man's instagram
  • printsess virsik
  • printsess virsik: areng
  • printsess virsik: kasvamine
  • printsess virsik: pildid
  • printsess virsik: sünd
  • projektid
  • raha & majandamine
  • raju hunt
  • reklaam
  • remont
  • restoraniarvustus
  • retseptid
  • rotike
  • seiklused
  • sildita
  • snapshots (pildipostitus)
  • sõbrad-seltsimehed
  • spaakülastus
  • sponsoreeritud
  • sünnipäev
  • teater
  • the cuckoo shop
  • tips & tricks
  • toddler crafts
  • toidujutte
  • toitumine
  • tunnen
  • väikevend
  • väikevend: areng
  • väikevend: kasvamine
  • väikevend: pildid
  • väikevend: sünd
  • video
  • videoblogi
  • vlog
  • vlogmas

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
 

Loading Comments...