Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

What the birthday boy wants, the birthday boy gets

February 16, 2015~ mis täna lõunaks on?, mis täna...?

tort

Since it was H’s birthday on Saturday, he had to bring something edible to the office today – it’s a birthday tradition of theirs. Like last year (here’s the cake of 2014), H asked me to make him a sandwich cake and I gladly obliged. Since little Peaches is the one calling the shots when it comes to time management (which involves my working, cooking, cleaning, blogging and showering schedules), I wasn’t allowed enough time to decorate it the way I wanted to. I was planning to place ham and cucumber roses and lettuce leaves in the middle and in the corners, but our little princess had something entirely different planned for me. 😀

The cake consists of slices of toast layered with a mixture of grated cheese, mayonnaise, sour cream, finely chopped garlic, ham and chopped bell peppers. It’s coated with a cream made of mascarpone, feta and mayonnaise, the sides are garnished with chopped parsley and on top… well, you can see for yourself. 🙂

// Kuna H’l oli laupäeval sünnipäev, pidi ta täna töö juures kolleegidega tähistamiseks midagi maitsvat kaasa võtma – neil on selline sünnipäevatraditsioon. Nagu eelmiselgi aastal (pilt 2014. aasta tordist siin), palus H, et ma talle võileivatordi meisterdaks ja ma olin rõõmuga nõus. Kuna väike Virsik on universumi kuninganna, teeb tema kõik ajaplaneerimisega seotud otsused (mis puudutab minu töö- ja söögitegemist, blogimist, koristamist ja duši all käimist) ja paraku ei olnud mulle kaunistamiseks ülearu palju aega ette nähtud. Plaan oli tordi keskele ja nurkadesse lehtsalatile asetatud singi- ja kurgiroosid meisterdada, aga põnnil oli mulle hoopis teine ülesanne. 😀

Tort koosneb röstsaiakorrustest, mille vahele on pandud riivjuustust, majoneesist, hapukoorest ja hakitud küüslaugust segu, sink ja hakitud paprika. Kaetud on ta mascarponest, fetast ja majoneesist kreemiga, külgedel ilutseb hakitud petersell ja pealt on ta kaunistatud… näete küll, millega. 🙂

tort1 tort2

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

8 Comments

Then & now »
« OOTD: 18.02.2015

Comments

  1. Miramii says

    February 16, 2015 at 9:24 pm

    Küll sa oled ikka üks köögi-osavnäpp!

    Reply
    • miiu says

      February 16, 2015 at 9:24 pm

      midagi peab inimene oskama ka 😀 aitäh!

      Reply
  2. beautyfromliz says

    February 16, 2015 at 10:32 pm

    Mhh… mul läks nüüd kõht tühjaks. 😀 Vaatamata vähesele kulunud ajale näeb väga hea välja!

    Reply
    • miiu says

      February 16, 2015 at 10:39 pm

      vastu õhtut toidupiltide postitamine on õige pisut alatu jah… sorri… 😀

      Reply
  3. whitneymaeve says

    February 17, 2015 at 6:20 pm

    So fun to celebrate birthdays!! Also, I nominated you for the One Lovely Blog award! http://wereonlyhsuman.com/2015/02/15/one-lovely-blog-award/

    Reply
  4. Mirjam says

    February 18, 2015 at 12:14 pm

    Oh, nii isuäratav. Eriti huvitav tundub see kattekreem. Äkki viitsid umbmäärasedki kogused välja tuua ja valmistamisnipid? Võileivatortide puhul on nt oht, et võivad liiga läbi vettida vmt. Mul märtsi algul sünnipäev tulemas ja tahaks ka töö juurde midagi isetehtut viia. 🙂 Ja miks mitte ka vabariigi sünnipäeva puhul võileivatorti teha, saaks kätt harjutada sünnipäevaks. 😀

    Reply
    • anets0 says

      February 18, 2015 at 7:13 pm

      Jaaaa! Minagi sooviks täpsemat retsepti 🙂

      Reply
    • miiu says

      February 19, 2015 at 12:18 am

      no proovime:
      kihtideks on kolm pätsi röstsaia. immutasin piimaga (ladusin kihi valmis ja siis piserdasin piima peale – ei leotanud saia kusagil kausis). täidises on kolm pk riivjuustu, kolm pressitud küüslauguküünt, 2 hakitud paprikat ja majoneesi ja hapukoort nii palju, et segu oleks ühtlane ja… niiske. iga juustusegukihi peale puistasin sinki (kokku kaks pakki nõo pitsakatet – nii ei pea ise hakkima :D).
      kattekreemis esinevad 2 karpi mascarponet, pool klotsi fitakit ja nii palju majoneesi, et kreem miksriga segades kreemi meenutama hakkaks. pisut suhkrut panin ka, sest mulle tundus ilma nõks hapu. 🙂
      küsi julgelt täpsustusi, kui ma segaselt selgitasin!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (27), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • Mari Liis on Aasta ja viiekuune poisukas…
  • Mari Liis on Aasta ja viiekuune poisukas…
  • miiu on Aasta ja viiekuune poisukas…
  • Siks on Aasta ja viiekuune poisukas…

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Aasta ja viiekuune poisukas...
    Aasta ja viiekuune poisukas...
  • Ma ei arvanud, et see mu südame murrab...
    Ma ei arvanud, et see mu südame murrab...
  • Kukupesa otsib töötajat!
    Kukupesa otsib töötajat!
  • Kogumispäevik: Säästunädala ostukorv ja menüü
    Kogumispäevik: Säästunädala ostukorv ja menüü
  • Ülalpeetavale pangalaenu?
    Ülalpeetavale pangalaenu?
  • Küsimused ja vastused: Meie pere toitumisharjumused
    Küsimused ja vastused: Meie pere toitumisharjumused
  • Küsimused-vastused ja VLOG: Kukupesa
    Küsimused-vastused ja VLOG: Kukupesa
  • Imetamisest, otsusest loobuda ja võõrutamisprotsessist
    Imetamisest, otsusest loobuda ja võõrutamisprotsessist
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis