Tomorrow’s the fourth and last Sunday of Advent and what better way to celebrate than with a hearty and creamy Christmas porridge for breakfast?
To serve Christmas porridge for four people you need:
♥ 2 dl round-grained rice
♥ 2 dl water
♥ 6 dl milk
♥ 4 dl of heavy cream
♥ 2 tbsp of butter
♥ 2 cinnamon sticks
♥ 1 vanilla pod (or 3 tsp of vanilla sugar)
♥ a pinch of salt
♥ sugar to taste
For serving:
♥ 1 almond
♥ sugar & ground cinnamon to sprinkle on top
In a thick-bottomed saucepan, bring the water to a boil and add the rice. Allow to boil for a couple of minutes until the water has absorbed into the rice. Add the rest of the ingredients, bring to a simmer and cook on a low heat for about 45 minutes, stirring occasionally. Once the porridge is almost done, throw in the almond and stir – whoever’s lucky enough to get the almond will be the next to marry! Ladybug got the almond this morning… I wonder what that means for the rest of us? 😀
Swedes pour cold milk over their porridge and sprinkle cinnamon and sugar on top. I’ve never tried it with milk but you can if you like. 🙂
// Homme on neljas ja viimane advent ning mis võiks olla parem, kui tähistada seda ühe mõnusalt koduse ja koorese taldrikutäie jõulupudruga?
Et neljale sööjale jõuluputru serveerida, vajad sa:
♥ 2 dl pudruriisi
♥ 2 dl vett
♥ 6 dl piima
♥ 4 dl vahukoort
♥ 2 sl võid
♥ 2 kaneelikoort
♥ 1 vanillikaun (või 3 tl vanillisuhkrut)
♥ näpuotsatäis soola
♥ maitse järgi suhkrut
Serveerimiseks:
♥ 1 mandel
♥ suhkrut ja jahvatatud kaneeli valmis pudrule puistamiseks
Aja vesi paksupõhjalises potis keema ja lisa riis. Aja riis keema ja keeda paar minutit, kuni vesi on riisi sisse imendunud. Lisa ülejäänud koostisosad, lase podisema tõusta ja hauta aeg-ajalt segades madalal kuumusel umbes 45 minutit. Kui puder on peaaegu valmis, viska sisse üksik mandel ja sega läbi – õnneseen, kes mandli endale saab, on järgmine, kes abiellub. Printsess sai tänahommikuse mandli endale – huvitav, mida see meie jaoks tähendab? 😀
Rootslased valavad pudrule lisaks suhkru ja kaneeliga üle puistamisele ka külma piima. Mina niiviisi piimaga proovinud ei ole, aga see ei tähenda, et teie ei võiks. 🙂
Wow, you•re family eats a lot of sugar:)
not really – none of us eat sweets 🙂