Panna cotta is a seriously delicious yet incredibly easy dessert to prepare. You have someone coming over tomorrow, but there’s no chance you’re going to be messing around in the kitchen baking a cake after a hard day’s work? What you do is grab a couple of ingredients and spend 5 whole valuable minutes to cook your guests a wonderful dessert that just melts in the mouth. If that’s not a proper win-win, I don’t know what is!
Panna cotta on tõeliselt maitsev, samas uskumatult lihtsalt valmiv magustoit. Homme on oodata kalleid külalisi, aga mitte mingil juhul ei jaksa sa õhtul pärast rasket tööpäeva köögis vaeva näha ja koogiküpsetamisega mässata? Siis tuleb haarata mõned üksikud koostisosad ja kulutada tervelt 5 väärtuslikku minutit, et valmistada oma külalistele suurepärane magustoit, mis lausa sulab suus. Kui see ei ole üks tõsine win-win olukord, siis mina ei tea, mis on!
To make 4 panna cottas, you will need:
♥ 6dl whipping cream (35%) // 6dl vahukoort (35%)
♥ 2 teaspoons of powdered gelatin // 2 tl želatiinipulbrit
♥ 3 tablespoons of water // 3 sl vett
♥ 1 vanilla pod or vanilla sugar to taste // 1 vanillikaun või maitse järgi vanillisuhkrut
♥ Sugar, to taste // Maitse järgi suhkrut
♥ Any sort of fruit or berries you would like to serve on top. // Misiganes puuvilju või marju, mis võiksid panna cotta peale sobida.
In a little bowl or mug, mix together your powdered gelatin and the water to allow the gelatin to bloom until you prepare the rest. Cut the vanilla pod in half lengthwise, add it to the cream, throw in enough sugar for the mixture to be sweet enough for your liking and heat on low heat until it starts to simmer. Remove the vanilla pod, scrape all the remaining seeds off both sides and add them to the cream. Take your saucepan off the heat and add the gelatin, mixing thoroughly and making sure there are no lumps left. Once you’re done, pour the mixture into four glasses or bowls and leave to cool and set in the fridge for at least six hours or overnight. I used frozen raspberries and sugar to cook a nice raspberry coulis to serve on top of my panna cotta and decorated with a physalis.
// Võta alustuseks väike kauss või tass, milles sega omavahel kokku želatiinipulber ja vesi, et lasta želatiinil mõni minut paisuda. Lõika vanillikaun pikuti pooleks ja lisa see koos vahukoore ja suhkruga (lisa suhkrut nii palju, et koor sinu maitse järgi mõnusalt magus saaks) potti. Kuumuta segu madalal tulel kuni segu hakkab õrnalt keema – seejärel eemalda vanillikaun, kraabi selle seest välja kõik järelejäänud vanilliseemned ja lisa need kooresegule. Võta pott tulelt ja lisa hoolikalt segades paisutatud želatiin. Seejärel jaga kooresegu nelja klaasi või kaussi võrdseteks portsjoniteks ja jäta külmkappi kuueks tunniks kuni üleöö tarretuma. Mina kasutasin panna cotta serveerimiseks külmutatud vaarikatest ja suhkrust kuumutatud vaarikakastet ja kaunistasin magustoidud füüsalitega.
nämmnämm, kindlasti katsetan siin ükspäev seda 🙂