This recipe was inspired by a dish served at one of my favorite restaurants. They serve it with their chicken breast and it is absolutely magical. I have been planning to try recreating it for a while now and last night I finally pulled myself together. I managed to absolutely nail it and I’m so incredibly happy I did – bulgur wheat has been a huge favorite of mine for quite some time now, but I’ve never really known how to cook it to bring out all the amazing deliciousness. I wonder if H would mind if we ate this every day for the rest of eternity?
You need:
1 onion, finely chopped
4 cloves of garlic, finely chopped
1/2 chili pod, finely chopped
1/2 zucchini, finely diced
1 large carrot, finely diced
2 red bell peppers (one of which I roasted), finely diced
1 celery stalk, finely diced
3 dl bulgur wheat
1 dl white wine (or 1 tsp white wine vinegar)
1 l chicken stock
2-3 tbsp butter and olive oil for frying
salt & pepper for seasoning
300g shrimp
some feta cheese
// See retsept on inspireeritud Lyoni menüüs olevast bulgurihautisest, mida nad oma imelise kanaga serveerivad. Ma olen pikemat aega mõelnud, et tahaksin seda kodus teha üritada ja eile õhtul võtsin julguse viimaks ometi kokku. Mul õnnestus see täiesti uskumatult hästi ja mul on selle üle lihtsalt niii hea meel – bulgurnisu on pikka aega mu suur-suur lemmik olnud, aga mul pole ealeski õnnestunud seda valmistada nõnda, et see ootuspäraselt maitseks. Huvitav, kas H oleks nõus seda rooga tänasest alates iga päev sööma?
Sa vajad:
1 peeneks hakitud sibulat
4 peeneks hakitud küüslauguküünt
1/2 peeneks hakitud tšillikauna
1/2 tillukesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvitsat
1 suurt tillukesteks kuubikuteks lõigatud porgandit
2 tillukesteks kuubikuteks lõigatud paprikat (ühe neist röstisin ahjus eelnevalt ära)
1 tillukesteks kuubikuteks lõigatud sellerivart
3 dl bulgurnisu
1 dl valget veini (või 1 tl valge veini äädikat)
1 l kanapuljongit
2-3 sl võid ja oliiviõli praadimiseks
soola & pipart maitsestamiseks
300g krevette
pisut fetajuustu
Finely dicing all the ingredients gives the dish its fabulous texture which is a huge part of why this is so delicious. 🙂
// Koostisosade tillukesteks kuubikuteks lõikamine annab roale imetabase tekstuuri, milles peitubki umbes pool selle headusest. 🙂
// Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil oliiviõli ja või ning alusta sibula, küüslaugu ja tšilli läbi praadimisest. Siis lisa ülejäänud köögiviljad ja lase neil pannil ca. 5 minutit küpseda. Lisa pannile bulgurnisu ja valge vein ning sega läbi. Kui alkohol on aurustunud, lisa pannile pool puljongist, alanda kuumus selliseks, et roog vaevu podiseks ja aseta pannile kaas. Lisa puljongit seni, kuni bulgur on valmis. Kui sulle krevetid meeldivad, võid need bulgurile vahetult enne serveerimist lisada – mina mereande ei armasta ja mina sõin enda oma nendeta. Puista taldrikule fetajuustu ja hakitud rohelist sibulat ja naudi. Värske, särtsakas, ilus ja lihtsalt omnomnom! Proovige järgi ja andke teada, mis arvasite!
My plate is always the least appetizing – when I’m done serving H and kiddo (and taking photos), I’m so hungry and drowning in my own saliva, I just pile the food on a plate and dig in as fast as I can. 😀
// Minu taldrik näeb alati kõige vähem isuäratav välja – kui ma olen H’le ja põnnile serveerimise lõpetanud (ja pildid ära teinud), olen nii näljane ja omaenda ila sisse uppumas, et kuhjan lihtsalt toidu taldrikule ja kaevun sellesse nii kiiresti, kui võimalik. 😀
Leave a Reply