Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

What’s for dinner? Delicious bulgur stew with vegetables (and shrimp)

March 11, 2015~ mis täna õhtusöögiks on?, mis täna...?

bulgur1j

This recipe was inspired by a dish served at one of my favorite restaurants. They serve it with their chicken breast and it is absolutely magical. I have been planning to try recreating it for a while now and last night I finally pulled myself together. I managed to absolutely nail it and I’m so incredibly happy I did – bulgur wheat has been a huge favorite of mine for quite some time now, but I’ve never really known how to cook it to bring out all the amazing deliciousness. I wonder if H would mind if we ate this every day for the rest of eternity?

You need:

1 onion, finely chopped
4 cloves of garlic, finely chopped
1/2 chili pod, finely chopped
1/2 zucchini, finely diced
1 large carrot, finely diced
2 red bell peppers (one of which I roasted), finely diced
1 celery stalk, finely diced
3 dl bulgur wheat
1 dl white wine (or 1 tsp white wine vinegar)
1 l chicken stock
2-3 tbsp butter and olive oil for frying
salt & pepper for seasoning

300g shrimp
some feta cheese

// See retsept on inspireeritud Lyoni menüüs olevast bulgurihautisest, mida nad oma imelise kanaga serveerivad. Ma olen pikemat aega mõelnud, et tahaksin seda kodus teha üritada ja eile õhtul võtsin julguse viimaks ometi kokku. Mul õnnestus see täiesti uskumatult hästi ja mul on selle üle lihtsalt niii hea meel – bulgurnisu on pikka aega mu suur-suur lemmik olnud, aga mul pole ealeski õnnestunud seda valmistada nõnda, et see ootuspäraselt maitseks. Huvitav, kas H oleks nõus seda rooga tänasest alates iga päev sööma?

Sa vajad:

1 peeneks hakitud sibulat
4 peeneks hakitud küüslauguküünt
1/2 peeneks hakitud tšillikauna
1/2 tillukesteks kuubikuteks lõigatud suvikõrvitsat
1 suurt tillukesteks kuubikuteks lõigatud porgandit
2 tillukesteks kuubikuteks lõigatud paprikat (ühe neist röstisin ahjus eelnevalt ära)
1 tillukesteks kuubikuteks lõigatud sellerivart
3 dl bulgurnisu
1 dl valget veini (või 1 tl valge veini äädikat)
1 l kanapuljongit
2-3 sl võid ja oliiviõli praadimiseks
soola & pipart maitsestamiseks

300g krevette
pisut fetajuustu


bulgur2Finely dicing all the ingredients gives the dish its fabulous texture which is a huge part of why this is so delicious. 🙂
// Koostisosade tillukesteks kuubikuteks lõikamine annab roale imetabase tekstuuri, milles peitubki umbes pool selle headusest. 🙂

Heat the olive oil and butter in a large pan and start by frying off the onion, garlic and chili. Then add the rest of the vegetables and cook for about five minutes. Add the bulgur wheat and the white wine. Once the alcohol has evaporated, add half of the chicken stock and lower the heat so the stock barely simmers and place a lid on the pan. Keep adding the stock until your bulgur wheat is cooked. If you like shrimp, you can add some to the bulgur just before serving. Sprinkle your plate with some feta cheese and chopped spring onion and enjoy. Fresh, vibrant, pretty-looking and just absolutely yummie. Give it a go and let me know what you thought!

// Kuumuta suurel kõrgete servadega pannil oliiviõli ja või ning alusta sibula, küüslaugu ja tšilli läbi praadimisest. Siis lisa ülejäänud köögiviljad ja lase neil pannil ca. 5 minutit küpseda. Lisa pannile bulgurnisu ja valge vein ning sega läbi. Kui alkohol on aurustunud, lisa pannile pool puljongist, alanda kuumus selliseks, et roog vaevu podiseks ja aseta pannile kaas. Lisa puljongit seni, kuni bulgur on valmis. Kui sulle krevetid meeldivad, võid need bulgurile vahetult enne serveerimist lisada – mina mereande ei armasta ja mina sõin enda oma nendeta. Puista taldrikule fetajuustu ja hakitud rohelist sibulat ja naudi. Värske, särtsakas, ilus ja lihtsalt omnomnom! Proovige järgi ja andke teada, mis arvasite!

bulgur2My plate is always the least appetizing – when I’m done serving H and kiddo (and taking photos), I’m so hungry and drowning in my own saliva, I just pile the food on a plate and dig in as fast as I can. 😀
// Minu taldrik näeb alati kõige vähem isuäratav välja – kui ma olen H’le ja põnnile serveerimise lõpetanud (ja pildid ära teinud), olen nii näljane ja omaenda ila sisse uppumas, et kuhjan lihtsalt toidu taldrikule ja kaevun sellesse nii kiiresti, kui võimalik. 😀

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

Leave a Comment

Sunday snapshots: Touristing in our hometown »
« OOTD: The snow is gone!

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (29), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • E. on Ise tegid selle saia või?
  • Kai on Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • miiu on Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Kai on Meie igavesti-kodu: Söögituba

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
    Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Kevadised aiatööd: aiapostid-peenrakastid
    Kevadised aiatööd: aiapostid-peenrakastid
  • DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
    DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
  • What's for lunch? Golden chicken nuggets!
    What's for lunch? Golden chicken nuggets!
  • Our weekly menu: What did we eat last week?
    Our weekly menu: What did we eat last week?
  • H nipinurk: Kuidas ise kevadist jalgrattahooldust teha?
    H nipinurk: Kuidas ise kevadist jalgrattahooldust teha?
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.