Miiu blogi

What’s for dinner? My rendition of a shepherd’s pie

January 13, 2015~ mis täna õhtusöögiks on?, mis täna...?

shepherd

Calling this a shepherd’s pie without actually having used lamb mince isn’t exactly accurate, but I do love the idea of the dish itself so I just replaced it with beef. If you, unlike me, are a fan of lamb, you can make it the good old fashioned way. I also suggest you add some fresh (frozen) peas to the dish. Our local store was out, but I’m sure they would’ve gone perfect with this “pie” of ours 🙂

For the stew: 

500g beef (or lamb, whichever you prefer) mince
1 stalk of celery
1 large onion
10 cherry tomatoes
4 carrots
2-3 cloves of garlic
1 tsp dried rosemary
5 tsp Worcestershire sauce
150g tomato purée
2 dl beef stock
1 bay leaf
salt, freshly ground pepper (to taste)
2 tbsp honey

200-300g (canned) mushrooms

For the mash:

10-12 potatoes
1 small onion, very finely chopped
100g butter
1,5-2 dl milk
salt
pepper

Chop up all your ingredients, fry off the beef and onion in a large frying pan, add the celery, carrots, rosemary and garlic and fry for a couple of minutes. Then add the tomatoes, the tomato purée, the Worcestershire sauce, the honey and finally, the beef stock. Throw in the bay leaf, bring to a boil and then lower the heat so that the stew barely simmers. Allow the stew to cook (in a lidded crock pot) for as long as possible (1,5-2h; take the lid off a half an hour before it’s done so the sauce can reduce), until the beef/lamb mince is perfectly tender. Season with salt if necessary.

To make the mash, boil the potatoes until tender, strain, add the milk, butter and onion to the pot and cook on a low heat until the butter melts and the chopped onion softens. Then use a potato masher and create an even, fluffy mash to pipe (or just spoon or smear) onto the stew you’ve poured into a shallow ovenproof dish and covered with a layer of sliced mushrooms. Cook in a 200-225°C oven until the mash turns golden and crisps up a bit on the outside. 🙂 Easy-peasy!

// Selle roa just “karjase” pirukaks kutsumine on leebe kunstiline liialdus, sest kuna ma lambaliha kuigivõrd ei armasta, on see käesolevas roas asendatud hoopis veisehakklihaga. Kellele lammas mokkamööda on, võib “piruka” valmistada traditsioonilisel viisil. Hautisele võiks lisada ka värskeid (külmutet) herneid – meie kodupoes olid need lihtsalt otsas, aga kindlasti sobinuks nad sinna ideaalselt. 🙂

Hautise jaoks:

500g veisehakkliha (või, nagu öeldud, hoopis lammast)
1 sellerivars
1 suur sibul
10 kirsstomatit
4 porgandit
2-3 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud rosmariini
5 tl Worcestershire’i kastet
150g tomatipüreed
2 dl veisepuljongit
1 loorberileht
soola, värskelt jahvatatud pipart (maitse järgi)
2 sl mett

200-300g (konserveeritud) šampinjone

Kartulipudru jaoks:

10-12 kartulit
1 tilluke sibul, väga peeneks hakitult
100g võid
1,5-2 dl piima
soola
pipart

// Haki koostisosad väikesteks tükkideks, pruunista veiseliha ja lisa sellele sibul, seller, porgand, rosmariin ja küüslauk ning prae läbi. Seejärel tõsta koostisosad ümber haudepotti ning lisa hulka ka tomatid, tomatipüree, Worcestershire’i kaste, värskelt jahvatatud pipar, mesi ja viimaks ka veisepuljong. Lisa hautisele loorberileht, lase roal hetkeks keema tõusta ning alanda seejärel kuumus nii madalaks, et hautis vaevu podiseb. Lase tal sedasi tasakesi (kaane all) haududa, kuni liha on ideaalselt pehme(1,5-2h; pool tundi enne valmimist võid kaane eemaldada, et kaste saaks “kokku keeda”). Kui vaja, maitsesta soolaga.

Kartulipudru valmistamiseks keeda kartulid pehmeks, nõruta, lisa potti piim, või ja sibul ning kuumuta madalal kuumusel, kuni või on sulanud ja sibul pehmeks haudunud. Siis haara pudrunui ja tambi kartulid ühtlaseks, õhuliseks kartulipüreeks. Pritsi see pritskoti abil (või tõsta lusikaga/määri) madalasse ahjunõusse valatud ja šampinjoniviiludega kaetud hautisele ja küpseta 200-225°C ahjus seni, kuni kartulipüree on pealt kuldpruuniks ja pisut krõbedaks küpsenud. Kukepea!

shepherd2shepherd3

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

6 Comments

From that thrift shop down the road: Goodies for 2.50€/piece »
« Clearance lot finds for 2€/piece

Comments

  1. cucara says

    January 13, 2015 at 11:51 am

    Issand jumal, täielik meistriteos!

    Reply
  2. cookingwithmeli says

    January 13, 2015 at 12:12 pm

    That looks delicious, Mirjam. I have to try it too, one day. 🙂

    Reply
  3. Paula says

    January 13, 2015 at 2:47 pm

    Näeb imehea välja!
    Taoline ema tehtud roog on minu absoluutne lemmik! Kutsume seda kodus ikkagi karjase pirukaks, kuigi meie versioon on sinu omast veel lihtsam! 🙂

    Reply
  4. Svea says

    January 13, 2015 at 2:59 pm

    jummel, kuidas saab üks toit nii hea välja näha 😀 😀

    Reply
  5. K says

    January 14, 2015 at 3:02 pm

    Läheb täna tegemisele!

    Reply
    • miiu says

      January 14, 2015 at 3:33 pm

      palun annab teada siis, kuidas välja kukkus 🙂

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mina olen Mirjam (30), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, Kukupesa nime kandva sisustuskaupluse omanik ja suur kokandusentusiast. Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi! Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JUTUSTAVAD KAASA

  • Lonas on Kroonprintsessi JUUBEL
  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • H nipinurk: Kuidas ise kevadist jalgrattahooldust teha?
    H nipinurk: Kuidas ise kevadist jalgrattahooldust teha?
  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Kooresed cannelloned spinatiga
    Kooresed cannelloned spinatiga
  • DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
    DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Värvisin hennaga juukseid...
    Värvisin hennaga juukseid...
  • Snapshots: Ciabatta bakery (with recipe!)
    Snapshots: Ciabatta bakery (with recipe!)
  • Haavatavus
    Haavatavus

Recent Posts

  • Kroonprintsessi JUUBEL
  • Mõttesõel, mu vana sõber
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Ise tegid selle saia või?
  • Remont: Ülemise korruse vannituba

Recent Comments

  • Lonas on Kroonprintsessi JUUBEL
  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL

Archives

  • February 2022
  • October 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • September 2020
  • May 2020
  • November 2019
  • August 2019
  • July 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • February 2013
  • January 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012

Categories

  • adventures
  • aiapidamine
  • art
  • arvan
  • arvustus
  • baby food
  • blog sale
  • bump
  • chit-chat
  • christmas
  • daddy's little girl
  • DIY
  • edevus
  • emadus
  • extreme home makeover
  • family
  • friends of ours
  • giveaway
  • green thumbs
  • H nipinurk
  • il faut cultiver…
  • ilusad asjad
  • issi väike kullake
  • jõulud
  • jutupostitus
  • juuksed
  • kodu
  • kodukohvik raju hunt
  • koerapreili loore
  • kogumispäevik
  • kõhuke
  • kokkuvõte: 2012
  • kokkuvõte: 30
  • kolmas rasedus
  • kreeka 2019
  • kroonprintsess
  • kroonprintsess: areng
  • kroonprintsess: kasvamine
  • kroonprintsess: pildid
  • kroonprintsess: sünd
  • kroonprintsess: tsitaadid
  • kroonprintsessi fotokast
  • küpros 2018
  • küsimused & vastused
  • küüned
  • legokool
  • literature
  • love story
  • me avame poe
  • meik & nahahooldus
  • meisterdused väikelapsele
  • minu väike ettevõte
  • mis mu taldrikul on?
  • mis seal grillil küpseb?
  • mis täna hommikusöögiks on?
  • mis täna lõunaks on?
  • mis täna magustoiduks on?
  • mis täna õhtusöögiks on?
  • mis täna…?
  • mobile blog
  • mood
  • motherhood
  • mõtisklused & arutelu
  • music
  • nädalamenüü
  • new year's eve
  • õdedevaheline armastus
  • oravdamine
  • ostlemine
  • our kitchens rule
  • outfit of the day
  • outfit of the day: baby
  • outfit of the day: toddler
  • outfit of the day: väikelaps
  • paradiisisaar
  • parfüümid
  • pere
  • pesapunumine
  • photography
  • poor man's instagram
  • printsess virsik
  • printsess virsik: areng
  • printsess virsik: kasvamine
  • printsess virsik: pildid
  • printsess virsik: sünd
  • projektid
  • raha & majandamine
  • raju hunt
  • reklaam
  • remont
  • restoraniarvustus
  • retseptid
  • rotike
  • seiklused
  • sildita
  • snapshots (pildipostitus)
  • sõbrad-seltsimehed
  • spaakülastus
  • sponsoreeritud
  • sünnipäev
  • teater
  • the cuckoo shop
  • tips & tricks
  • toddler crafts
  • toidujutte
  • toitumine
  • tunnen
  • väikevend
  • väikevend: areng
  • väikevend: kasvamine
  • väikevend: pildid
  • väikevend: sünd
  • video
  • videoblogi
  • vlog
  • vlogmas

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
 

Loading Comments...