Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

Pidulaud, seenelasanje ja kingitused e. õhtusöök kõige tähtsamale

February 28, 2018~ family, mis täna õhtusöögiks on?

Nagu ka kõik teised pereliikmed (peale Loore ja Väikevenna), tähistas ka H mõni aeg tagasi oma sünnipäeva, seekord kahekümne kaheksandat. Et minu meelest on kõige mõnusam ja pidulikum aeg sünnipäeva tähistamiseks ikkagi õigel päeval, paningi ette kolmapäeva õhtul toimuva sünnaõhtusöögi.

Kutsusime oma söögilaua äärde oma kõige lähedasemad ja kui H töölt tuli, oli laud pikaks tõmmatud, lina laual ja õhusöök ahjus. Lauale sai kaks erinevat lasanjet lihtsa palsamiäädikavinegretiga rukolasalatiga, enne mida kostitasime end juustude ja vorsti-singiga. Kui mina olen suur à la carte‘i ja valgete linade fänn, siis H’le meeldib just selline kodusem ja õdusam stiil. Havi käsul! Paningi taustaks mõnusa Itaalia restorani-taustamuusika ja õdus meil kahtlemata oli.

Joogivalikute hulgas punane ja valge vein, alkoholivaba vahuvein (Henkell on kõigist raseduse ja imetamise ajal joodud mullijookidest mu lemmik, sest kui ta on korralikult jahutatud, meenutab ta maitselt kõige rohkem “pärisasja” – on sellise korraliku terava mulliga ja alkovabadele veinidele omast “peedimaitset” pole peaaegu üldse tunda). Samuti panime lauale mu lemmikut külmutatud maasikatega maitsevett. 

Brie kõrval on kandikul mango ja ingveriga Stilton. See on nii hea, kindlasti-kindlasti proovige!

Hoidjapreililt ja tema peikalt sai H sünnipäevaks kauaigatsetud pitsakivi. Panime järgmisel päeval kohe käiku ka. Äge asi! Veel sai härra kingituseks Biothermi tooteid, kontserdipileti ja vaba õhtu, et kalli sõbraga meelisansambli kontserdil käia (mis tegi ta super-superõnnelikuks, olen selle kingitusega nii rahul) ja mudelauto (kirjutasin alguses NII valesti) suure maastikul sõita oskava puldiauto ostmise raha. Not even kidding. Auto oli isegi välja valitud, aga lõpuks sattus meie majja hoopiski droonike. Nii et nüüd vist hakkab päris pulle vloge saama. 😀 

Meie iga-päev-on-tegelt-pidu-aga-tore-et-tulla-saite pojake. 🙂


Üks kahest e. portobellode, baklažaani jt. köögiviljadega veganlasanje. Maitses kõigile ja pani suisa kaks seenepõlgurit – minu ja Miki – seeni sööma. 🙂

Me viimasel ajal muud (kogu-pere-piduõhtusöökidel) magustoiduks ei söögi kui erinevates variatsioondies chiapudingut. Pidulikkust lisan maitsestades, tavaliselt ohtra vanilliekstraktiga, seekord kakaopulbri ja mõrumandliessentsiga. Seekord juhtus, et kookospiima polnud, tegin lasanje jaoks ostetud sojapiimaga. Peale valmistan karamellised röstitud mandlid. Mittevähemaitsev!

Kõige ilusamad tüdrukud!

Oleme nüüdseks nii palju kordi õhtusöögilaua ääres ÄSKitanud, et teemad on enam-vähem peas ja nüüd oleks küll hädasti juba 2.0’i vaja. Hästi huvitav on, need kaardid juhivad vestluse kohtadesse, kuhu niisama jutulõnga harutades eluski jõudnud poleks.  


Oli väga armas ja südantsoojendav õhtu. Aitäh kõigile! <3

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

8 Comments

Ilus mälestus: Üks noor pere aastal 2012 »
« Tohutud etlejad, kunstnikud ja vigurroomajad

About miiu

Comments

  1. A. says

    February 28, 2018 at 5:05 pm

    Kas on miski põhjus ka, miks nii tihti vegantoite valmistad? 🙂 Nii tore vaadata. Also kas saaksin selle seenelasanje retsepti, nii maitsev tundub 😀

    Reply
    • miiu says

      February 28, 2018 at 5:17 pm

      Kaks põhjust on. Üks põhjus, miks me väga tihti “vegantoite” e. tavalist köögiviljapõhist toitu sööme, on see, et see on normaalse toidulaua normaalne osa. Põhjus, miks ma ekstra pidupäevadel ekstra ägedate veganasjadega katsetan, on see, et meie hoidjapreili toitub taimselt ja ehkki ma saaks ka teha nagu ikka – pearoa ja palju erinevaid taimseid lisandeid – siis minu jaoks isiklikult on need kulinaarsed katsetused nii põnevad. 😀

      Veganlasanje erinevused tavalisega:

      – Munapastaplaatide asemel on munata lasanjeplaadid
      – Bèchameli sees (mis on pmst harilik jahu-juustukaste, eks) on lehmapiima asemel taimne piim, parmesani asemel s*taks maitsepärmi ja või asemel õli. Maitsestatud, nagu tavalinegi bèchamel, muskaadi, soola ja sipsu cayenne’iga. Täitsa “päris”!
      – Kastme teen nagu tavalisegi ragù, lihtsalt lihata. Praen kõik köögiviljad – sibul, küüslauk, porgand, suvikõrvits, taimses versioonis ka baklažaan ja seened. Kui kõik pruunistatud, valan kaela sahmaka veini ja siis lisan purustatud tomatid, erinevad ürdid, ja maitsestan soola-pipra-natukese suhkruga. Kui suitsusoola oleks olnud, oleks seda ka pannud. Hautan kuni on hästi maitseküllane ja kõik pehme.
      – Viimane (kõige pealmine) kiht ei ole mitte juust, vaid seesama bèchamel, mis ka kenasti pruunikaks küpseb. 🙂

      Reply
  2. Sirle says

    March 1, 2018 at 8:58 am

    Kui mingi aeg aega saad (hea nali,eksju) lisa oma uusi katsetusi oma retsepti hulka. Eriti ootaks chiapudingu retsepti!
    Ps! Imeliselt lihtne postitus jälle!

    Reply
  3. Helena says

    March 9, 2018 at 7:48 pm

    Täna sai köögiviljadega lasanje järgi proovitud, tegin mäletamist mööda ja köögiviljad jäid tomati-ja veiniga hautamata, ehk siis lihtsalt väheses vees 😀 aga tuli väga hea! Järgmine kord proovin tomatikastmega siis! Aitäh!

    Reply
    • miiu says

      March 9, 2018 at 7:49 pm

      Pole, mille eest. Lahe, et õnnestus. 🙂

      Reply
  4. Bella says

    March 21, 2018 at 9:09 pm

    Issand kui äge idee!!!!!! Ma ei tea, miks ma ise sellele mõelnud pole. Olen vist praegu kuidagi lihtsa vastupanu teed läinud. Restorani sööma ja siis siit https://www.kingitus.ee/kingitused-kategoorias/spa-paketid-kingituseks leian ka mingi kingituse (mul peaaegu kõik sõbrad naudivad spaas käimist, nii et see ei lähe kunagi mööda) aga õhtusöök restorani asemel enda kodus… Muidugi ainus teema on nüüd see, et leida ka sobiv serviis, sest muidu on aastatega ikka nii läinud, et üks taldrik ühest ja teine teisest komplektist 😀 Huvitav kas kuskilt lauanõusid rentida ei anna…

    Reply
    • miiu says

      March 21, 2018 at 9:11 pm

      Annab ikka, Googelda “lauanõude rent” ☺️

      Reply
  5. Annika says

    May 2, 2018 at 9:59 am

    Kuidas pizzakivi toimis? Kas küpsetasite grillis või ahjus?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (29), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • Katri on Kolmkümmend retrospektiivis
  • Piret on Kolmkümmend retrospektiivis
  • Elis on Kolmkümmend retrospektiivis
  • Kairit on Hull sürr jabur meeletu

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Kolmkümmend retrospektiivis
    Kolmkümmend retrospektiivis
  • Hull sürr jabur meeletu
    Hull sürr jabur meeletu
  • Remontika
    Remontika
  • Hüvasti, kodu!
    Hüvasti, kodu!
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Koduteest, kodutundest ja köögi kujundamisest
    Koduteest, kodutundest ja köögi kujundamisest
  • Me ostsime maja!
    Me ostsime maja!
  • Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
    Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • VLOGMAS #1 ja #2: Küsimused-vastused ja jõulukuu algus
    VLOGMAS #1 ja #2: Küsimused-vastused ja jõulukuu algus
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.