Nagu ka kõik teised pereliikmed (peale Loore ja Väikevenna), tähistas ka H mõni aeg tagasi oma sünnipäeva, seekord kahekümne kaheksandat. Et minu meelest on kõige mõnusam ja pidulikum aeg sünnipäeva tähistamiseks ikkagi õigel päeval, paningi ette kolmapäeva õhtul toimuva sünnaõhtusöögi.
Kutsusime oma söögilaua äärde oma kõige lähedasemad ja kui H töölt tuli, oli laud pikaks tõmmatud, lina laual ja õhusöök ahjus. Lauale sai kaks erinevat lasanjet lihtsa palsamiäädikavinegretiga rukolasalatiga, enne mida kostitasime end juustude ja vorsti-singiga. Kui mina olen suur à la carte‘i ja valgete linade fänn, siis H’le meeldib just selline kodusem ja õdusam stiil. Havi käsul! Paningi taustaks mõnusa Itaalia restorani-taustamuusika ja õdus meil kahtlemata oli.
Joogivalikute hulgas punane ja valge vein, alkoholivaba vahuvein (Henkell on kõigist raseduse ja imetamise ajal joodud mullijookidest mu lemmik, sest kui ta on korralikult jahutatud, meenutab ta maitselt kõige rohkem “pärisasja” – on sellise korraliku terava mulliga ja alkovabadele veinidele omast “peedimaitset” pole peaaegu üldse tunda). Samuti panime lauale mu lemmikut külmutatud maasikatega maitsevett.
Brie kõrval on kandikul mango ja ingveriga Stilton. See on nii hea, kindlasti-kindlasti proovige!
Hoidjapreililt ja tema peikalt sai H sünnipäevaks kauaigatsetud pitsakivi. Panime järgmisel päeval kohe käiku ka. Äge asi! Veel sai härra kingituseks Biothermi tooteid, kontserdipileti ja vaba õhtu, et kalli sõbraga meelisansambli kontserdil käia (mis tegi ta super-superõnnelikuks, olen selle kingitusega nii rahul) ja
mudelauto (kirjutasin alguses NII valesti) suure maastikul sõita oskava puldiauto ostmise raha. Not even kidding. Auto oli isegi välja valitud, aga lõpuks sattus meie majja hoopiski droonike. Nii et nüüd vist hakkab päris pulle vloge saama. 😀
Meie iga-päev-on-tegelt-pidu-aga-tore-et-tulla-saite pojake. 🙂
Üks kahest e. portobellode, baklažaani jt. köögiviljadega veganlasanje. Maitses kõigile ja pani suisa kaks seenepõlgurit – minu ja Miki – seeni sööma. 🙂
Me viimasel ajal muud (kogu-pere-piduõhtusöökidel) magustoiduks ei söögi kui erinevates variatsioondies chiapudingut. Pidulikkust lisan maitsestades, tavaliselt ohtra vanilliekstraktiga, seekord kakaopulbri ja mõrumandliessentsiga. Seekord juhtus, et kookospiima polnud, tegin lasanje jaoks ostetud sojapiimaga. Peale valmistan karamellised röstitud mandlid. Mittevähemaitsev!
Kõige ilusamad tüdrukud!
Oleme nüüdseks nii palju kordi õhtusöögilaua ääres ÄSKitanud, et teemad on enam-vähem peas ja nüüd oleks küll hädasti juba 2.0’i vaja. Hästi huvitav on, need kaardid juhivad vestluse kohtadesse, kuhu niisama jutulõnga harutades eluski jõudnud poleks.
Oli väga armas ja südantsoojendav õhtu. Aitäh kõigile! <3
Kas on miski põhjus ka, miks nii tihti vegantoite valmistad? 🙂 Nii tore vaadata. Also kas saaksin selle seenelasanje retsepti, nii maitsev tundub 😀
Kaks põhjust on. Üks põhjus, miks me väga tihti “vegantoite” e. tavalist köögiviljapõhist toitu sööme, on see, et see on normaalse toidulaua normaalne osa. Põhjus, miks ma ekstra pidupäevadel ekstra ägedate veganasjadega katsetan, on see, et meie hoidjapreili toitub taimselt ja ehkki ma saaks ka teha nagu ikka – pearoa ja palju erinevaid taimseid lisandeid – siis minu jaoks isiklikult on need kulinaarsed katsetused nii põnevad. 😀
Veganlasanje erinevused tavalisega:
– Munapastaplaatide asemel on munata lasanjeplaadid
– Bèchameli sees (mis on pmst harilik jahu-juustukaste, eks) on lehmapiima asemel taimne piim, parmesani asemel s*taks maitsepärmi ja või asemel õli. Maitsestatud, nagu tavalinegi bèchamel, muskaadi, soola ja sipsu cayenne’iga. Täitsa “päris”!
– Kastme teen nagu tavalisegi ragù, lihtsalt lihata. Praen kõik köögiviljad – sibul, küüslauk, porgand, suvikõrvits, taimses versioonis ka baklažaan ja seened. Kui kõik pruunistatud, valan kaela sahmaka veini ja siis lisan purustatud tomatid, erinevad ürdid, ja maitsestan soola-pipra-natukese suhkruga. Kui suitsusoola oleks olnud, oleks seda ka pannud. Hautan kuni on hästi maitseküllane ja kõik pehme.
– Viimane (kõige pealmine) kiht ei ole mitte juust, vaid seesama bèchamel, mis ka kenasti pruunikaks küpseb. 🙂
Kui mingi aeg aega saad (hea nali,eksju) lisa oma uusi katsetusi oma retsepti hulka. Eriti ootaks chiapudingu retsepti!
Ps! Imeliselt lihtne postitus jälle!
Täna sai köögiviljadega lasanje järgi proovitud, tegin mäletamist mööda ja köögiviljad jäid tomati-ja veiniga hautamata, ehk siis lihtsalt väheses vees 😀 aga tuli väga hea! Järgmine kord proovin tomatikastmega siis! Aitäh!
Pole, mille eest. Lahe, et õnnestus. 🙂
Issand kui äge idee!!!!!! Ma ei tea, miks ma ise sellele mõelnud pole. Olen vist praegu kuidagi lihtsa vastupanu teed läinud. Restorani sööma ja siis siit https://www.kingitus.ee/kingitused-kategoorias/spa-paketid-kingituseks leian ka mingi kingituse (mul peaaegu kõik sõbrad naudivad spaas käimist, nii et see ei lähe kunagi mööda) aga õhtusöök restorani asemel enda kodus… Muidugi ainus teema on nüüd see, et leida ka sobiv serviis, sest muidu on aastatega ikka nii läinud, et üks taldrik ühest ja teine teisest komplektist 😀 Huvitav kas kuskilt lauanõusid rentida ei anna…
Annab ikka, Googelda “lauanõude rent” ☺️
Kuidas pizzakivi toimis? Kas küpsetasite grillis või ahjus?