Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

What’s for dinner? French onion soup

April 17, 2015~ mis täna õhtusöögiks on?

sibulacupTo serve this fantaaabulous classic to four people, you need:

50 g of butter
10 onions
180 ml white wine
1 tbsp dried thyme
1 l beef stock
4 tsp brown sugar
salt and pepper (to taste)

Thinly slice all the onions (I wear contacts so I’m immune, you can wear swimming goggles) and sauté them in the butter on a low heat until they start caramelizing – this can take up to an hour, but don’t rush the process. Leave them be – this caramelization is what makes your soup. After your onions are done, add the thyme, pour the wine over the onions and cook until the alcohol has evaporated. Then add the stock, the sugar, season with salt and pepper, bring to a boil and cook for about five minutes. A classic French onion soup is ladled into ovenproof bowls, covered in slices of bread and topped with grated cheese, then cooked in the oven under the grill until the bread is crisp and the cheese is golden. This household falls short on ovenproof dishes (and I’m lazy) so I just topped slices of bread with grated cheese and baked them in the oven separately. Works either way 🙂

// Et seda ebamaiselt maitsvat klassikut neljale sööjale serveerida vajad:

50 g võid
10 sibulat
180 ml veini
1 sl kuivatet tüümiani
1 l veisepuljongit
4 tl pruuni suhkrut
soola ja pipart (maitse järgi)

Lõika sibul õhukesteks viiludeks (mina kannan läätsi, mistõttu olen immuunne, aga teie võite näiteks ujumisprille kanda) ja hauta neid võis madalal kuumusel kuni need hakkavad karamelliseeruma – see võib peaaegu tund aega aega võtta, kuid protsessi tagant kiirustada (kuumust tõstes) ei tohi. Lase neil seal pikutada – see karamelliseerumise protsess on sinu supi alus. Pärast seda, kui sibulad on valmis, lisa tüümian, vala sibulatele vein ja kuumuta kuni alkohol on välja aurustunud. Siis lisa puljong, suhkur, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta keema ja lase ca. 5 minutit keeda. Klassikaline prantsuse sibulasupp tõstetakse ahjukindlatesse kaussidesse, kaetakse saiaviilude ja riivjuustuga ning küpsetatakse ahjus grillfunktsiooniga kuni sai on krõbe ja juust kuldne. Selles majapidamises on kuumakindlate kaussidega peenike pihus (ja ma olen laisk), nii et panin lihtsalt riivjuustu saiaviiludele ja küpsetasin neid ahjuplaadil eraldi. Käis kah. 🙂

sibulacup1sibulacup2Bon appétit! 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

3 Comments

OOTD: 15.04.2015 »
« Meie tohutult glamuurne elu

Comments

  1. Jaanika says

    April 17, 2015 at 10:20 pm

    Homme teen! Täna õhtul vesistan 🙂

    Reply
  2. Kätlin says

    October 27, 2015 at 5:25 pm

    Kui ilus supitirin!
    Sügisõhtutel ideaalne söök, võtan kätte ja teen järgi. Küll siis Kellil on söögi sees nokkimist : ” Pähh sibul, pähh jälle sibul!” 😀

    Reply
    • miiu says

      October 27, 2015 at 5:45 pm

      hehee sibula vältimine saab tal keeruline olema jah 😀 tekiasid mul muidu hirmsa sibulasupi-isu praegu, et sa teaks…

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (29), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • E. on Ise tegid selle saia või?
  • Kai on Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • miiu on Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Kai on Meie igavesti-kodu: Söögituba

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
    Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
    DIY õuemäng: Looduslapse bingo (prinditavate failidega)
  • H nipinurk: Kuidas ise kevadist jalgrattahooldust teha?
    H nipinurk: Kuidas ise kevadist jalgrattahooldust teha?
  • Kevadised aiatööd: aiapostid-peenrakastid
    Kevadised aiatööd: aiapostid-peenrakastid
  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Kogumispäevik: Säästunädala ostukorv ja menüü
    Kogumispäevik: Säästunädala ostukorv ja menüü
  • VLOGMAS #1 ja #2: Küsimused-vastused ja jõulukuu algus
    VLOGMAS #1 ja #2: Küsimused-vastused ja jõulukuu algus
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.