To serve this fantaaabulous classic to four people, you need:
50 g of butter
10 onions
180 ml white wine
1 tbsp dried thyme
1 l beef stock
4 tsp brown sugar
salt and pepper (to taste)
Thinly slice all the onions (I wear contacts so I’m immune, you can wear swimming goggles) and sauté them in the butter on a low heat until they start caramelizing – this can take up to an hour, but don’t rush the process. Leave them be – this caramelization is what makes your soup. After your onions are done, add the thyme, pour the wine over the onions and cook until the alcohol has evaporated. Then add the stock, the sugar, season with salt and pepper, bring to a boil and cook for about five minutes. A classic French onion soup is ladled into ovenproof bowls, covered in slices of bread and topped with grated cheese, then cooked in the oven under the grill until the bread is crisp and the cheese is golden. This household falls short on ovenproof dishes (and I’m lazy) so I just topped slices of bread with grated cheese and baked them in the oven separately. Works either way 🙂
// Et seda ebamaiselt maitsvat klassikut neljale sööjale serveerida vajad:
50 g võid
10 sibulat
180 ml veini
1 sl kuivatet tüümiani
1 l veisepuljongit
4 tl pruuni suhkrut
soola ja pipart (maitse järgi)
Lõika sibul õhukesteks viiludeks (mina kannan läätsi, mistõttu olen immuunne, aga teie võite näiteks ujumisprille kanda) ja hauta neid võis madalal kuumusel kuni need hakkavad karamelliseeruma – see võib peaaegu tund aega aega võtta, kuid protsessi tagant kiirustada (kuumust tõstes) ei tohi. Lase neil seal pikutada – see karamelliseerumise protsess on sinu supi alus. Pärast seda, kui sibulad on valmis, lisa tüümian, vala sibulatele vein ja kuumuta kuni alkohol on välja aurustunud. Siis lisa puljong, suhkur, maitsesta soola ja pipraga ning tõsta keema ja lase ca. 5 minutit keeda. Klassikaline prantsuse sibulasupp tõstetakse ahjukindlatesse kaussidesse, kaetakse saiaviilude ja riivjuustuga ning küpsetatakse ahjus grillfunktsiooniga kuni sai on krõbe ja juust kuldne. Selles majapidamises on kuumakindlate kaussidega peenike pihus (ja ma olen laisk), nii et panin lihtsalt riivjuustu saiaviiludele ja küpsetasin neid ahjuplaadil eraldi. Käis kah. 🙂
Homme teen! Täna õhtul vesistan 🙂
Kui ilus supitirin!
Sügisõhtutel ideaalne söök, võtan kätte ja teen järgi. Küll siis Kellil on söögi sees nokkimist : ” Pähh sibul, pähh jälle sibul!” 😀
hehee sibula vältimine saab tal keeruline olema jah 😀 tekiasid mul muidu hirmsa sibulasupi-isu praegu, et sa teaks…