Middle Eastern chicken mince kebabs with roasted veggies and bulgur. I trusted my gut and mixed 400g of chicken mince together with 1 egg, 1 finely chopped onion, 3 finely chopped cloves of garlic, ca. 1 tbsp of paprika, 1 tsp of ginger, 1 tsp of cumin, 1/2 tsp of coriander, 1/3 tsp of cinnamon and cardamom, a pinch of chili flakes, salt and pepper. I allowed the mixture to sit in the fridge while i first grilled the veggies (tomatoes, bell peppers, chilies, garlic and sliced carrots) on a griddle pan and then threw them in the oven with some salt, pepper and olive oil. When the vegetables were almost done, I prepared some bulgur (boiled in chicken broth) and cooked the kebabs on a griddle pan. Yummie!
// Idamaised kanakebabid röstitud köögiviljade ja bulguriga. Usaldasin oma sisetunnet ja segasin 400g kanahakkliha kokku 1 muna, 1 peeneks hakitud sibula, 3 küüne hakitud küüslaugu, u. 1 sl paprikapulbri, 1 tl ingveri, 1 tl vürtsköömne, 1/2 tl koriandri, 1/3 tl kaneeli ja kardemoniga, näpuotsatäie tšillihelveste, soola ja pipraga. Lasin segul külmkapis maitsestuda, kuni praadisin grillpannil köögiviljad (kirsstomatid, paprikad, tšillid, küüslaugu ja viilutatud porgandid) kõigepealt triibuliseks ja viskasin siis oliiviõli ja soolaga segatult ahju. Kui köögiviljad olid peaaegu valmis, keetsin kanapuljongis bulgurit ja praadisin grillpannil kebabid valmis. Mmm!
Mediterranean-style oven-baked chicken breasts with pappardelle pasta and a fresh tomato sauce. I rubbed the chicken fillets together with a mixture of melted butter and olive oil, dried herbs (oregano, marjoram, thyme, rosemary etc.), salt and pepper, then placed them in an ovenproof dish, covered with slices of fresh basil, then slices of fresh tomato (on top of which I sprinkled some salt and pepper) and topped them off with sliced proper quality mozzarella. While they were in the oven at 200 degrees, I chopped up and sautéed an onion, added 15 chopped cherry tomatoes, seasoned with salt and pepper and threw in the pan juices from the chicken once it was done. Served it all with some egg pasta. Delish!
// Vahemere-stiilis ahjus küpsetet kanafileed pappardelle pasta ja värske tomatikastmega. Hõõrusin kanafileed kokku sulatatud võist, oliiviõlist ja kuivatatud ürtidest (oregano, vorstirohi, tüümian, rosmariin jne.) tehtud segu ning soola ja pipraga, asetasin nad ahjuvormi, katsin basiilikulehtede, värske tomati viiludega (mille peale puistasin pisut soola ja jahvatasin pipart) ning katsin need omakorda kvaliteetse mozzarella viiludega. Kuni nad 200 kraadi juures ahjus pikutasid, hakkisin peeneks ja praadisin potis klaasjaks ühe sibula, millele viskasin seltsiks ca. 15 hakitud kirsstomatit, maitsestasin kogu kupatuse soola ja pipraga ning viskasin sellele lõpuks sekka valmis küpsenud kanast irdunud “pannimahlad”. Serveerisin kana ja kastme koos mõnusa munapastaga. Imemaitsev!
Ma ei julge tavaliselt liha küpsetada, sest ma lihtsalt ei saa aru, kuna valmis on 😀 Küpsetan alati üle ja kuivaks, hirmu tõttu, et jäävad tooreks. Õiget hetke on raske tabada ja ma lihtsalt ei teeeaaaa. Kuidas aru saada? Kaua sul need kanafileed ahjus olid?
kanafileede järgi on kõige lihtsam näha, kui nad ei ole enam ühegi külje pealt roosad. kui pärast selle hetke tabamist veel ca. 5-10 min olla lasta, peaks valmis olema. alati võib ülevaltpoolt teha ühele (kõige suuremale) fileele sisselõike – mitte lõpuni välja, aga täpselt keskele, et oleks näha, mis seal toimub. kui väga hästi ajastada ei oska, soovitan soojalt osta lihatermomeeter. need ei ole üldse kallid ja teevad liha küpsetamise 100% lollikindlaks. siis piisab ainult termoka otsa liha keskossa torkamisest ja käesoleva liha ideaalse sisetemperatuuri googeldamisest. 🙂
Mm, need vardad tunduvad nii mõnusad.. Mündi-kurgi-hapukoorekaste sobiks sinna kõrvale eriti hästi, ma kujutan ette!
Mhm, mul ei olnud ei jogurtit ega münti, aga see plaan mul muidu oli küll 😀
Näeb välja imemaitsev!
MMm, need toidud tunduvad imemaitsvad ja lähevad kindlasti millalgi järgi proovimisele 🙂