Our Ladybug and the man of the house requested fish for lunch today and since I wasn’t too keen on the idea of having plain old rice to go with it, I picked up a sweet potato at the store just for the sake of versatility. I had no idea what I was going to make until it was almost lunchtime, so I cut it into thin slices, grabbed a pie mold, layered the slices of sweet potato, poured over a mixture of 3dl of milk, three eggs, three cloves of garlic, chili flakes, salt and pepper, covered the thing in grated cheese and threw in the oven to cook at 175°C for about an hour. It looks absolutely gorgeous and extremely appetizing, the sweetness of the sweet potato is great with garlic and chili – all in all it’s a wonderful side dish that’s will definitely be on the menu from now on. 🙂
// Printsess ja peremees nõudsid täna lõunaks kala ja kuna idee vanast igavast riisist tundus vastuvõetamatu, haarasin poest vahelduse mõttes ühe bataadi. Mul polnud seni õrna aimugi, mis ma temast üldse teen, kuni lõuna oli peaaegu käes. Lõikasin mina tema siis viiludeks, ladusin pirukavormi, valasin üle kolmest munast, kolmest detsiliitrist piimsat, kolmest küüslauguküünest, tšillihelvestest, soolast ja piprast koosneva seguga, katsin kogu krempli riivjuustuga ja viskasin tunnikeseks 175°C ahju. Säh sulle gratääni! See näeb tõeliselt kaunis ja isuäratav välja, maguskartuli magusus sobib küüslaugu ja tšilliga ideaalselt ja kokkuvõttes on see üks väga mõnus asi, mis tulevikus ka kindlasti meie igapäevamenüüs figureerib. 🙂
Ooooo looks good!