Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

What’s for lunch? A vibrant chorizo pasta

April 26, 2015~ mis täna lõunaks on?, mis täna...?

 IMG_0128Ladybug ordered pasta for lunch today and as much as I wanted to oblige, the thought of carbonara or bolognese seemed excruciatingly boring. I decided to cook up something we don’t usually make and thought of using chorizo. This family adores all kinds of sausages, but I never use it in my cooking – outrageous, I know. Our fresh and flavorful pasta turned out great and I’m definitely making this again very soon. After we woke up from our collective afternoon nap (there’s nothing better, I can tell you that) I told H I wished there was more. H contemplated having already washed the pan, but told me there was still some sauce on the dishwashing sponge if I’d like to suck on that. Gee, thanks, honey…
______________________________________________

// Kroonprintsess tellis täna lõunasöögiks pastat ja nii väga, kui ma ka ei tahtnud talle meeltmööda olla, tundus mõte vanast heast carbonarast või bolognesest tapvalt igav. Otsustasin kokku keerata midagi täiesti uut ja nii sündis idee kasutada chorizot. See pere siin armastab kõiksugu vorste, aga toidu sees ma neid üldjuhul ei kasuta – täielik sigadus, ma ütlen. Meie värske ja maitseküllane pasta sai imeline ja päris kindlasti jääb see meie (ja loodetavasti ka teie) lemmikretseptide varasalve, et varsti uuesti tulla. Kui me oma kollektiivsest lõunauinakust (pole midagi paremat, ausõna) ärkasime, kurtsin H’le, et tahaksin veel vorstipastat. H teatas kahetsusega, et olevat just panni puhtaks pesnud, aga lohutas mind teadmisega, et võin nõudepesukäsnast sellele jäänud kastet lutsutada, kui soovin. Ei no aitäh, armas mees…

IMG_0114
You need:

250g tagliatelle pasta
5 tbsp of extra virgin olive oil
3 large cloves of garlic
1 deseeded chili pod
1 squeeze of lemon juice
grated peel of ½ lemon
160g chorizo
15-20 cherry tomatoes
a bunch of flat-leaf parsley
a bunch of basil
1 tsp of honey
salt and pepper for seasoning

freshly grated parmesan, sliced chili and fresh basil for serving
______________________________________

Vajad:

250g tagliatelle-pastat
5 sl extra virgin oliiviõli
3 suurt küüslauguküünt
1 seemneteta tšillikauna
1 pigistuse jagu sidrunimahla
 ½ sidruni riivitud koort
160g chorizot
15-20 kirsstomatit
suurt peotäit siledalehelist peterselli
suurt peotäit basiilikut
1 tl mett
soola ja pipart maitsestamiseks

värskelt riivitud parmesani, viilutatud tšillit ja värsket basiilikut serveerimiseks

IMG_0123Slice the chorizo, cut the tomatoes into quarters and finely chop your chili, garlic and parsley. Put on a pot of generously salted pasta water. In a large pan, heat the olive oil and fry off the garlic and chili, add the chorizo, the tomatoes, the lemon juice, lemon zest and parsley and allow to cook on a medium heat until the tomatoes have almost entirely disintegrated. Cook the pasta until it’s perfectly al dente and before straining, steal a ladleful of the starchy pasta water and add it to your tomato sauce together with the honey. Chop up the basil and add it to the sauce, season with salt and pepper and then add the pasta. Mix everything together properly and serve immediately with parmesan, fresh chili (if you like the heat) and basil.
_______________________________________________

// Viiluta chorizo, lõika tomatid neljaks ja haki tšilli, küüslauk ja petersell peeneks. Pane tulele pott lahke käega soolatud pastaveega. Kuumuta suurel pannil oliiviõli ning prae selles läbi küüslauk ja tšilli. Lisa chorizo, tomatid, sidrunimahl, sidrunikoor ja petersell ning lase küpseda seni, kuni tomatid on peaaegu täielikult lagunenud. Küpseta pastat seni, kuni see on ideaalselt al dente ja enne kurnamist varasta potist kulbitäis pastavett ning lisa see koos meega tomatikastmele. Haki (või rebi) basiilik ja lisa kastmele, maitsesta soola ja pipraga ning lisa kastmele pasta. Sega kõik korralikult kokku ja serveeri otsekohe parmesani, värske tšilli (kui armastad teravust) ja basiilikuga. IMG_0133
Bon appétit!

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

22 Comments

Snapshots: First barbecue of the season »
« My cuddlebears

Comments

  1. miisupai says

    April 26, 2015 at 6:01 pm

    Kas oma basiilik on juba nii suureks kasvanud? Looks delish!

    Reply
    • miiu says

      April 26, 2015 at 6:16 pm

      oo ei, me panime ta alles nädalake tagasi idanema 😀 was delish!

      Reply
  2. Tuuliki says

    April 26, 2015 at 7:07 pm

    Väga isuäratav näeb välja 😋

    Reply
  3. mirjamram says

    April 26, 2015 at 9:02 pm

    Oi, nämm! Ma vesistaks praegu aga sõin ise ka just imehead pastat, kusjuures üsna sarnane sinu omale. Tagliatellede asemel olid tavalised spaghettid ja choritzo asemel kasutasin krevette. Tšillit ei juhtunud kodus olema, see eest lisasin suvikõrvitsat. Roheliseks näpistasin aknalaualt basiilikut, punet ja tilli.

    Reply
  4. Janne says

    April 26, 2015 at 9:06 pm

    Peab proovima.. väga isuäratav näeb välja 🙂

    Reply
  5. Reelika says

    April 27, 2015 at 10:01 am

    Mmm, see tundub nii hea ja kindlasti katsetan seda täna! 🙂 Ma olen vist pea kõik su retseptid varsti läbi proovinud ja no alati saanud kiituseid, kui hää toit on!

    Reply
    • miiu says

      April 27, 2015 at 10:05 am

      appi kui tore vastukaja! retseptide kirjutamine ja postitamine on alati natukene hirmuäratav – mõtle, kui keegi tuleb ja ütleb, et retsept üldse ei tööta ja söök sai jäle? 🙁 sellepärast ma olen alati hirmus õnnelik, kui keegi mu retsepte kiidab!

      Reply
      • Reelika says

        April 27, 2015 at 11:52 am

        Ma olen hull köögifriik, ma sahmin seal alati, selle asemel et eksamiks õppida 😀 ja alati kui sa toidust midagi räägid, siis ma otsin tekstist retsepti või midagi, et saaks kohe kohe järele proovida!

        Reply
        • miiu says

          May 2, 2015 at 10:19 pm

          heh 😀 mina teen ka pigem süüa ja sahmin köögis kui midagi muud. mõnikord, kui on olnud stressirohke päev, võin õhtul minna lihtsalt kööki midagi kokkama, et lõõgastuda. i’m weird that way…

          Reply
  6. Jaanika says

    April 27, 2015 at 8:51 pm

    Need värvid! (Y)

    Reply
  7. Helena says

    April 28, 2015 at 1:55 pm

    Näeb niii-niii isuäratav välja, et pistaks kõik nahka. 😛 Kahjuks pole mulle antud annet kokata 😀 (närin oma juustusaia edasi..)

    Reply
    • miiu says

      April 28, 2015 at 3:48 pm

      mis sa seletad 😀 kokkamine on imelihtne, kui sellest enda jaoks rõõm ja lust üles leida. ausõna 🙂

      Reply
  8. K says

    April 28, 2015 at 3:19 pm

    Näeb jube hea välja! Täna proovin järgi. Kas eelistad mingi kindla firma chorizot? Või millist siin kasutasid?

    Reply
    • miiu says

      April 28, 2015 at 3:47 pm

      ei ole eelistusi ja selle konkreetse nime ka enam ei mäleta – tean ainult, et maitses ülihästi ja välimine pakend oli mustast kartongist. 😀

      Reply
  9. Liisa says

    April 28, 2015 at 7:34 pm

    Kas Su vanem tütar sööb tagliatellet ja muud “pikka” pastat edukalt? Me teeme isegi carbonarat praegu pennedega, sest teistega ei tule poisid toime 😀 Vanust 2 a 10 k. Pusserdavad süüa küll, aga see võtab kohutava aja ja palju läheb raisku, kuigi muidu on neil söömine väga hästi käpas. Täna leidsin selle Sinu retsepti katsetamiseks poest sellise “hakitud” tagliatelle´i, lühikesed jupid, muidu samasugused, katsetan nendega 🙂 Aga tundub, et päris spagetid ja tagliatelle´id lasevad meie peres end veel mõnda aega oodata. Minul poleks koristamisega probleemi, aga neil endal saab kannatus otsa ja tuleb tusk peale, kui söömine hästi ei õnnestu.

    Reply
    • miiu says

      April 28, 2015 at 11:15 pm

      sööb edukalt, kui lõikame need taldrikus lühemaks (DIY “hakitud” tagliatelled :D) – siis nad jäävad kahvlile kenasti pidama 🙂 alguses ajasid teda ka spagetid närvi, aga ta on nende söömise kauni kunsti nüüd omandanud. ilmselt läks õppimise käigus palju põrandale ka, aga need on meil isepuhastuvad – Loore on pidevalt laua all ootel, et kiiresti jaole saaks, kui midagi pudeneb… 😀

      Reply
  10. Liisa says

    April 29, 2015 at 11:26 am

    Jaa, seda oleme meie ka teinud, et taldrikul lõikunud. Lihtsam lahendus tundus lihtsalt juba kohe muu pasta osta 😀 Aga eks peab tasapisi proovima jälle, sest viimati vaatasin, et hiinaka nuudlitega tulid juba päris hästi toime.

    Reply
    • miiu says

      April 29, 2015 at 12:08 pm

      harjutamise asi ilmselt – mida rohkem käppa saab, seda huvitavam on süüa. aga noh… niikuinii on varsti käes (ja meie neiul praegu) vanus, kui söömine on ebahuvitav ja kõik muu on tuhat korda põnevam ja igasugune söögi kallal vaeva nägemine on välistatud 😀

      Reply
  11. Liisa says

    April 29, 2015 at 8:26 pm

    Igal juhul proovisin selle söögi ka täna ära: väga-väga-väga maitsev!

    Reply
    • miiu says

      April 29, 2015 at 8:52 pm

      hurraaaa!!!

      Reply
  12. Elen says

    April 10, 2016 at 8:27 pm

    Tegin täna õhtusöögiks.. Nii hea 🙂 Aitäh retsepti eest, kindlasti teen seda ka edaspidi 🙂

    Reply
    • miiu says

      April 10, 2016 at 9:07 pm

      Oi, kui tore! Rõõmustan väga 🙂 Aitäh tagasiside eest!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (29), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • miiu on Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Ann on Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • miiu on Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Laura Kohlin on Väärt ilunodi

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • What's for dessert? A perfectly nutty caramel brownie
    What's for dessert? A perfectly nutty caramel brownie
  • Kooresed cannelloned spinatiga
    Kooresed cannelloned spinatiga
  • Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
    Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Õhtusöögiideed e. kodutoite meie pere moodi
    Õhtusöögiideed e. kodutoite meie pere moodi
  • Kuidas (ühe käega) katta kolmapäevaõhtust teelauda?
    Kuidas (ühe käega) katta kolmapäevaõhtust teelauda?
  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Kogumispäevik: Kodukeemia minu (loe: kloorisõltlase) majapidamises
    Kogumispäevik: Kodukeemia minu (loe: kloorisõltlase) majapidamises
  • Kuidas ma suurest pesurestihäbist vabanesin
    Kuidas ma suurest pesurestihäbist vabanesin
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.