Meie Käopesa

pere- ja elustiiliblogi

  • KES ME OLEME?
  • KONTAKT
  • KÜSIMUSED & VASTUSED

What’s for lunch? Golden chicken nuggets!

November 7, 2012~ mis täna lõunaks on?, mis täna...?

pallid
This recipe is probably the most ingenious one I’ve ever come up with. These nuggets are quick and easy to make, they’re really moist and full of flavor and a huge hit with the kids. You’re going to need:

– 600g chicken mince
–  Half a can (150g) of mango (I use canned mango, but if you find a fresh, ripe one – lucky you!)
– 3 large cloves of garlic (finely chopped or pressed)
– 1-1,5 tablespoon of high-quality soy sauce
– 1 large tablespoon of curry powder
– a pinch of salt
– 1-2 tablespoons of breadcrumbs
– 1 egg

– olive oil for frying

1. Use a blender or rod mixer to puré your mangoes in a large bowl.
2. Add the chopped garlic,  soy, curry powder, egg breadcrumbs and mix.
(if you’re serving rice with your nuggets, this is a good time to start preparing it)
3. Add the chicken mince to the puree and mix it all together thoroughly.
4. Wet your hands and use them (they’re the best kitchen tool you’ve got!) to shape the mince into any desired size nuggets or patties.
5. Heat up the olive oil in a frying pan at medium-high heat (chicken mince is quite delicate and will burn if the temperature is too high). When the oil is sizzling, add your nuggets and put the lid on. Fry them for approximately 2 minutes on each side (for patties, if you’re making nuggets, a minute per side is enough).  Test one to see if it’s cooked all the way through, if not, place it back on the pan. We don’t want to eat our chicken raw!

Tip #1: In stead of using mangoes you can try to experiment with any fruit you like. Mangoes are definitely the best, though.
Tip #2: Between each batch you fry, use a paper towel to clean off your pan. That way you’re making sure you wipe off any excess fat that has burnt and would give your nuggets a bitter taste.

Bon appetit!

// See ammu-ammu õnneliku juhuse läbi sündinud retsept on üks meie pere aegumatuid lemmikuid ja kõigi seas alati meeletult populaarne. Pallikesed/kotletid saavad alati tõeliselt mahlased ja maitseküllased ning on kõigile lastele alati mokkamööda! Nende valmistamiseks vajad:

600g kanahakkliha
– Pool purki (150g) mangot (mina kasutasin ja kasutan enamasti mangokonservi, kuid kui teil õnnestub leida värske ja küps mango, olete õnnega koos! Samuti võib kasutada beebituubis Salvesti mangopüreed, esialgu lisaks pool ja siis vaataks, kas hiljem on juurde vaja või läheb segu liiga vedelaks)
– 3 suurt küüslauguküünt (peeneks hakitult või pressitult)
– 1-1,5 sl kvaliteetset sojakastet
– 1 suur supilusikatäis karripulbrit
– näpuotsatäis soola
– 1-2 supilusikatäit riivsaia
– 1 muna

– oliiviõli pallide praadimiseks

1. Püreeri mango blenderis või saumiksriga ning vala suurde kaussi.
2. Lisa küüslauk, soja, karripulber, muna ja riivsai ning sega. Kui serveerid pallid riisiga, on nüüd õige aeg see keema panna.
3. Lisa segule kanahakkliha ja sega kõik hoolikalt läbi. 
4. Tee käed veega märjaks ja vormi hakklihasegust endale meeldiva kujuga pallid/kotletid. Pallid küpsevad kiiremini (üle), kotlettide vormimine võtab vähem aega ja nende küpsetamine on lollikindlam.
6. Kuumuta keskmisel kuumusel pannil õli (kanahakkliha on küllaltki õrn ja kõrbeb kergesti, kui temperatuur on liiga kõrge). Kui õli säriseb, lisa pannile kanapallid ja pane kaas peale. Prae neid ühelt küljelt seni, kuni need näivad olevat poole ulatuses küpsenud. Siis keera nad ümber ja küpseta teistpidi umbes sama kaua või veidi vähem. Lõika üks pooleks, et kana küpsusastet testida ning aseta kotlet pannile tagasi, kui see ei ole korralikult läbi küpsenud – toore kana söömine ei ole kuigi hea mõte!

Hea nipp #1: Mangode asemel võid kasutada misiganes pehmeid puuvilju: banaani, virsikut vms. Mina eelistan selle retsepti jaoks iga kell mangosid, aga nende puudumisel ei jää pallid tegemata!
Hea nipp #2: Iga pannitäie vahel soovitan panni majapidamispaberiga puhtaks pühkida. Nii puhastad panni sellele jäänud kõrbenud lihatükikestest, mis kauem kõrbedes uuele satsile mõru maitse külge annavad.

Head isu!

 

 

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

24 Comments

The poop-debate: A reoccurring dialogue »
« Father-daughter quality time: Playing with toy blocks

Comments

  1. Svea says

    November 7, 2012 at 10:49 pm

    Aitäh, kindlasti proovin teha! 🙂

    Reply
    • miiu says

      November 7, 2012 at 11:16 pm

      proovi kindlasti ja anna mulle teada, mismoodi välja kukkusid! 🙂

      Reply
  2. madiken says

    November 8, 2012 at 6:06 pm

    kas need on need mis mina sain 1kord? 😛

    Reply
    • miiu says

      November 8, 2012 at 6:09 pm

      needsamad!

      Reply
      • madiken says

        November 8, 2012 at 6:52 pm

        sellisel juhul: SUPERHEAD

        Reply
        • miiu says

          November 8, 2012 at 6:52 pm

          😀 tee järgi!

          Reply
          • madiken says

            November 8, 2012 at 6:53 pm

            oskan ma jee. vb sünnaks ostan ingredientsid ja kutsun su. 😀

            Reply
            • miiu says

              November 8, 2012 at 7:02 pm

              seal ei ole mitttte midagi osata, seriously 😀 easy peasy 😀 aga jah võid osta küll, siis teeme koos pisikesed pallikesed ja paneme tiku otsa – suupisted noh!

              Reply
              • madiken says

                November 8, 2012 at 7:05 pm

                JAAAA 🙂

                Reply
                • miiu says

                  November 8, 2012 at 7:06 pm

                  oleme kokku leppinud!

                  Reply
  3. kerli5 says

    June 26, 2015 at 11:15 pm

    Miks inglise keeles? 😀 Üldse ei viitsi süveneda nii, kuigi tundub ahvatlev tegemine 🙂 Kirjuta ikka kakskeelselt

    Reply
    • miiu says

      June 26, 2015 at 11:19 pm

      see on ürgvana postitus, sellest ajast, kui ma veel ainult inglise keeles kirjutasin 😀 ma kaevasin ta välja ja panin uue pildi külge, tõlgin ära ka kohe!

      Reply
      • kerli5 says

        June 26, 2015 at 11:32 pm

        Huuuuh niii tore :)))

        Reply
  4. Marta says

    August 2, 2015 at 7:13 pm

    Väga maitsvad,tgin täna ise ka. Mul poeg 1a ,ta sõi kaks tykki järjest ära,tallegi maitsesid. Sain paar kõrbenud kotletti ka,lõpuks sain õige kuumusega teised ilusamad 🙂 . Väga lihtne ja maitsev.

    Reply
    • miiu says

      August 2, 2015 at 7:16 pm

      Minu suurim rõõm! Aitäh tagasiside eest 🙂 Kanahakkliha on tõesti pisut õrnake ja tahab kõrbeda – selle vastu aitab madalal/keskmisel kuumusel kaane all küpsetamine 🙂

      Reply
  5. business marketing says

    June 6, 2016 at 2:22 pm

    It’s wonderful that you are getting thoughts from this
    post as well as from our dialogue made here.

    Reply
  6. noegosphere.com says

    October 9, 2016 at 12:24 am

    whoah this blog is magnificent i like studying your articles.
    Keep up the good work! You understand, lots of individuals are hunting
    around for this information, you could aid them greatly.

    Reply
  7. Kadri says

    October 21, 2016 at 7:13 pm

    Tehtud! Väga njämm, kindlasti jäävad meie pere igapäeva menüsse. Muuseas santa marial on extra fine selectioni sarjas mango carry mis on sinna ju lausa loodud. Kasutasin küll pool tavalist sest see mango carry on parajalt vürtsikas ja säästsin lapsi 🙂

    Reply
  8. online shopping says

    January 15, 2017 at 7:34 pm

    Great blog! Do you have any suggestions for aspiring writers?
    I’m planning to start my own blog soon but I’m a little lost on everything.
    Would you propose starting with a free platform like WordPress or go for
    a paid option? There are so many choices out there that I’m totally
    overwhelmed .. Any tips? Thanks a lot!

    Reply
  9. Sirle says

    January 4, 2018 at 7:32 pm

    Tegin täna neid kotlette ja tulid väga maitsvad. Jäävad kindlasti meie menüüsse.
    Mul ei olnud nn klassikalist riivsaia, kasutasin panko oma ja sobis.
    Suured tänud, et retsepti jagasid.

    Reply
  10. Katrin says

    January 26, 2019 at 5:21 pm

    Super head!

    Reply

Leave a Reply to Svea Cancel reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TERE TULEMAST MEIE KÄOPESSA!

Mina olen Mirjam (29), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, väikeettevõtja ja suur kokandusentusiast.

Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi!

Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

JÄLGI KÄOPESA BLOGLOVINIS!

Follow

JUTUSTAVAD KAASA

  • miiu on Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Ann on Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • miiu on Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Laura Kohlin on Väärt ilunodi

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Telli värsked postitused e-mailile

Sisesta meiliaadress, et saada teavitus kõigist uutest Käopesa-blogi postitusest!

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Kogumispäevik: Kodukeemia minu (loe: kloorisõltlase) majapidamises
    Kogumispäevik: Kodukeemia minu (loe: kloorisõltlase) majapidamises
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Snapshots: Ciabatta bakery (with recipe!)
    Snapshots: Ciabatta bakery (with recipe!)
  • Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
    Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Kooresed cannelloned spinatiga
    Kooresed cannelloned spinatiga
  • Pidupäevaretsept: Rikkalik ja mahlane võileivatort külmsuitsulõhega
    Pidupäevaretsept: Rikkalik ja mahlane võileivatort külmsuitsulõhega
  • Värvisin hennaga juukseid...
    Värvisin hennaga juukseid...
  • Õhtusöögiideed e. kodutoite meie pere moodi
    Õhtusöögiideed e. kodutoite meie pere moodi
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.