Miiu blogi

What’s for lunch? Warming pumpkin soup with roasted bell peppers

October 1, 2014~ mis täna lõunaks on?, mis täna...?

soup

When I suggested this recipe of mine for the menu when we were opening the café, my employer refused almost immediately. Pumpkin soup is boring, overdone and bland, she said. I insisted to make it for the test menu anyway so she could have a taste and then decide. After the first mouthful she was sold and it went straight onto the menu. I’m not a huge fan of pumpkin either – I agree it’s a little bland and boring. What gives this soup its oomph is the earthy sweetness of the roasted bell peppers, the heat of the chili and the zing of the white wine vinegar. This recipe was born around pumpkin season last year when the fridge looked like there was NOTHING to feed the kid for lunch. There was something, allright 🙂

You need:

♥ 1 small pumpkin
♥ 1,5 l water
♥ 2-3 red bell peppers
♥ 0,5-1 chili pod (deseeded)
♥ 2-3 potatoes
♥ 1-2 carrots
♥ 2 dl heavy cream
♥ 1 chicken stock
♥ 4 cloves of garlic
♥ 1 ts white wine vinegar
♥ 2 ts honey
♥ 2 ts salt

Start by roasting the bell peppers – wash them, place them whole on an ovenproof tray and roast under the grill, turning them whenever the top blackens (you can roast your chili pod as well, if you like). If you’ve got a gas stove, you can just blacken the peppers on the open flame – just make sure you don’t burn them too hard. While they’re in the oven, peel, deseed and chop the pumpkin and peel the garlic cloves, carrots and potatoes. Once the peppers are done roasting, take them out of the tray, lower the temperature in the oven and throw the chopped pumpkin, chili and garlic in in stead and sprinkle them with some olive oil – you can skip this part and decide to just allow the pumpkin to boil until soft, but I like to think roasting stuff for a while improves the flavor. Bring the water to a boil in a large pot, throw in the potatoes and carrots (cut into chunks) with a chicken stock cube and some salt. Peel the roasted bell peppers. Once the carrots are almost cooked, add the pumpkin and allow to cook some more until everything is perfectly tender. Then add the roasted and peeled bell peppers and start to purée your soup with a hand blender. Pour in the cream bit by bit until your soup has the perfect consistency. Season your soup with honey, more salt if necessary, the white wine vinegar and some black pepper. Serve with crispy croutons, bacon and some sour cream hearts, if you like. 🙂

Tip of the day: Making purée soup means sometimes you misjudge the amount of liquid in the pot before grabbing the blender and the consistency of the soup ends up being too runny and watery. To thicken it and improve texture or add creaminess (without adding any actual cream), you can throw in some rice, allow it to cook and then purée some more until your soup is perfectly silky.

// Kui ma selle retsepti kohviku menüüd koostades välja pakkusin, keeldus tegevjuhiproua peaaegu momentaalselt. Kõrvitsasupp on igav ja liiga tavaline, arvas ta. Ma raiusin ikkagi, et see pole mingi tavaline supp ja pakkusin välja, et ta võiks seda menüü testimisel ikkagi maitsta ja siis otsustada. Pärast esimest suutäit oli ta müüdud ja see läks sirgjoones otse menüüsse. Ma ei ole ka suurem asi kõrvitsafänn – ma olen nõus, ta on pisut igavavõitu ja ehk ka veidi maitsetu. Sellele supile annavad eriliselt mõnusa maitse röstitud paprika mõnus magusus, tšilli teravus ja valge veini äädika väike salapärane särts. See retsept valmis eelmise aasta kõrvitsahooajal, kui külmkapis ei paistnud lapsele lõunasöögi valmistamiseks MITTE MIDAGI olevat. Midagi seal ikkagi oli. 🙂

Sa vajad:

♥ 1 väikest kõrvitsat
♥ 1,5 l vett
♥ 2-3 punast paprikat
♥ 0,5-1 tšillikauna (seemneteta)
♥ 2-3 kartulit
♥ 1-2 porgandit
♥ 2 dl vahukoort
♥ 1-2 sl kanafondi 
♥ 4 küüslauguküünt
♥ 1 tl valge veini äädikat
♥ 2 tl mett
♥ 2 tl soola

Alusta paprikate röstimisest – pese nad, aseta tervelt ahjuvormi või –pannile. rösti grillifunktsiooniga kõrgel temperatuuril ja keera ümber kui üks külg mustjaks muutub (võid ka tšillikauna röstida, kui soovid). Kui sul on gaasipliit, võid paprikat röstida lahtise leegi kohal, aga ole ettevaatlik, et sa neid liiga ära ei kõrveta. Samal ajal, kui paprikad on ahjus, koori, puhasta seemnetest ja tükelda kõrvits ning koori ka küüslauguküüned, porgandid ja kartulid. Kui paprikad on ahjus mustaks tõmbunud, võta nad välja, aseta taldrikule ja pane nende asemele (aga madalama, ca. 180-200C temperatuuriga) ahjuvormi hoopis kõrvitsakuubikud koos küüslaugu, tšilli ja oliiviõliga. Selle osa võid soovi korral vahele jätta ja kõrvitsa lihtsalt vees pehmeks keeta, mina lihtsalt juhtun arvama, et ahjus küpsetamine annab kõigele parema maitse. Aja vesi suures potis keema ja lisa tükeldatud kartul ja porgand koos kanapuljongikuubiku ja soolaga. Koori röstitud paprikad. Kui porgandid on peaaegu pehmeks keenud, viska vette ka kõrvits ja keeda, kuni kõik on täiesti pehmeks keenud. Siis lisa röstitud ja kooritud paprikad ja püreeri supp saumiksriga. Vala koor supile vähehaaval juurde samal ajal püreerides, kuni supp on ideaalse konsistentsiga. Maitsesta supp mee, soola (kui vaja), valge veini äädika ja musta pipraga. Serveeri krõbedate krutoonide, peekoni ja hapukoorest südametega, kui soovid. 🙂

Hea nipp: Püreesupi valmistamise käigus võib mõnikord juhtuda, et vedelikku on potis liiga palju ja pärast püreerimist jääb supp pisut liiga vesine ja vedel. Et seda siis paksendada ja tekstuuri parandada või suppi mõnusalt kooreseks muuta (ilma koort ja kaloreid päriselt lisamata), võid supile lisada riisi, lasta sellel supis pehmeks keeda ja siis veel püreerida, kuni supp on ideaalselt siidine.

IMG_0497Roasted peppers – you can allow yours to blacken even more, I just couldn’t wait for my hundred year old oven to be done roasting them.
// Röstpaprikad – teie võite enda omad vabalt veel pisut mustemaks lasta, ma lihtsalt ei jõudnud enam oodata, kuni mu sada aastat vana ahi nende röstimisega ühele poole saab.
heartsMaking soup hearts is easy as one-two-three – make perfectly round sourcream dots, grab a toothpick and connect the dots pulling the soup all the way through.
// Supisüdamekeste tegemine on imelihtne – tee ilusad ümmargused hapukooretäpid, haara hambatikk ja ühenda täpid omavahel tõmmates tikk ühe jutiga supist ja täppidest läbi.

Share this:

  • Click to share on Twitter (Opens in new window)
  • Click to share on Facebook (Opens in new window)

Related

6 Comments

Tragedy: The loss of a tiny little four-legged friend »
« Snapshots: Playdate

Comments

  1. split112 says

    October 1, 2014 at 10:13 pm

    sa mu juudas kui ilusad pildid 🙂 tahaks proovida juba seda suuuuupi

    Reply
  2. aqnessa says

    October 2, 2014 at 8:41 am

    Vahva retsept 🙂
    Kui küsida tohib, mis su ametiks-tööks kokkuvõtvalt on?

    Reply
    • miiu says

      October 2, 2014 at 9:33 am

      tohib muidugi, mul ainult ei ole vastust, sest mul pole õpitud ametit ega mõnd erilist tööd. 🙂 täna olen ikkagi kodune ema ja raha teenin kirjutades Emmede Klubile artikleid!

      Reply
  3. Miramii says

    October 2, 2014 at 6:58 pm

    Oo kui ilus supp! Kuigi ma pole kõrvitsa fänn siis ükskord teen ikka! Näiteks..Halloween tulemas 😀

    Reply
    • miiu says

      October 2, 2014 at 7:18 pm

      jah, saad carve’ida ja suppi proovida, kaks ühes 🙂 see ei maitse ausalt üldse nagu kõrvitsapüree, vaid nagu pärisinimeste söök! 😉

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Mina olen Mirjam (30), sõpradele ja blogilugejatele Miiu. Olen kolme lapse ema, Kukupesa nime kandva sisustuskaupluse omanik ja suur kokandusentusiast. Loodan, et leiad siit blogist midagi enda jaoks paeluvat, lahkud siit positiivse laenguga ja tuled peagi uuesti tagasi! Kontakt ja koostööpakkumised: blogi[ät]kukupesa.ee

Meie Käopesa Facebookis:

Meie Käopesa Facebookis:

ELU HETKED

Meie elu vahetu reportaaž Instagramis

JUTUSTAVAD KAASA

  • Lonas on Kroonprintsessi JUUBEL
  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL

OTSING

KATEGOORIAD

ARHIIV

Privacy & Cookies: This site uses cookies. By continuing to use this website, you agree to their use.
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy

POPULAARSEMAD

  • Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
    Retsept: Rootslaste oivaline (ja naeruväärselt lihtne) "kladdkaka"
  • Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
    Retsept: Võrratult särtsakas guacamole
  • Ise tegid selle saia või?
    Ise tegid selle saia või?
  • Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
    Retsept: Kogu pere lemmik chili con carne
  • Ei karda kurja susi ma, sest kõnnin memme musiga!
    Ei karda kurja susi ma, sest kõnnin memme musiga!
  • Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
    Halvemini ja siis jälle paremini kui oleks oodata osanud
  • Kevadised aiatööd: aiapostid-peenrakastid
    Kevadised aiatööd: aiapostid-peenrakastid
  • #Kogumispäevik: Kas ja kui palju õnnestus säästa kodukuludelt?
    #Kogumispäevik: Kas ja kui palju õnnestus säästa kodukuludelt?
  • How wonderful life is now you're in the world
    How wonderful life is now you're in the world
  • Alanud toidunädala poenimekiri
    Alanud toidunädala poenimekiri

Recent Posts

  • Kroonprintsessi JUUBEL
  • Mõttesõel, mu vana sõber
  • Meie igavesti-kodu: Söögituba
  • Ise tegid selle saia või?
  • Remont: Ülemise korruse vannituba

Recent Comments

  • Lonas on Kroonprintsessi JUUBEL
  • pelle secca piedi on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • https://www.migliormicroonde.it/ on Time to be curious: Ask us questions! (Sticky post)
  • J on Kroonprintsessi JUUBEL
  • Piret on Kroonprintsessi JUUBEL

Archives

  • February 2022
  • October 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • September 2020
  • May 2020
  • November 2019
  • August 2019
  • July 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • January 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018
  • March 2018
  • February 2018
  • January 2018
  • December 2017
  • November 2017
  • October 2017
  • September 2017
  • August 2017
  • July 2017
  • June 2017
  • May 2017
  • April 2017
  • March 2017
  • February 2017
  • January 2017
  • December 2016
  • November 2016
  • October 2016
  • September 2016
  • August 2016
  • July 2016
  • June 2016
  • May 2016
  • April 2016
  • March 2016
  • February 2016
  • January 2016
  • December 2015
  • November 2015
  • October 2015
  • September 2015
  • August 2015
  • July 2015
  • June 2015
  • May 2015
  • April 2015
  • March 2015
  • February 2015
  • January 2015
  • December 2014
  • November 2014
  • October 2014
  • September 2014
  • August 2014
  • July 2014
  • June 2014
  • May 2014
  • April 2014
  • March 2014
  • February 2014
  • January 2014
  • December 2013
  • November 2013
  • October 2013
  • September 2013
  • August 2013
  • July 2013
  • June 2013
  • May 2013
  • April 2013
  • March 2013
  • February 2013
  • January 2013
  • December 2012
  • November 2012
  • October 2012
  • September 2012
  • August 2012
  • July 2012
  • June 2012
  • May 2012
  • April 2012
  • March 2012

Categories

  • adventures
  • aiapidamine
  • art
  • arvan
  • arvustus
  • baby food
  • blog sale
  • bump
  • chit-chat
  • christmas
  • daddy's little girl
  • DIY
  • edevus
  • emadus
  • extreme home makeover
  • family
  • friends of ours
  • giveaway
  • green thumbs
  • H nipinurk
  • il faut cultiver…
  • ilusad asjad
  • issi väike kullake
  • jõulud
  • jutupostitus
  • juuksed
  • kodu
  • kodukohvik raju hunt
  • koerapreili loore
  • kogumispäevik
  • kõhuke
  • kokkuvõte: 2012
  • kokkuvõte: 30
  • kolmas rasedus
  • kreeka 2019
  • kroonprintsess
  • kroonprintsess: areng
  • kroonprintsess: kasvamine
  • kroonprintsess: pildid
  • kroonprintsess: sünd
  • kroonprintsess: tsitaadid
  • kroonprintsessi fotokast
  • küpros 2018
  • küsimused & vastused
  • küüned
  • legokool
  • literature
  • love story
  • me avame poe
  • meik & nahahooldus
  • meisterdused väikelapsele
  • minu väike ettevõte
  • mis mu taldrikul on?
  • mis seal grillil küpseb?
  • mis täna hommikusöögiks on?
  • mis täna lõunaks on?
  • mis täna magustoiduks on?
  • mis täna õhtusöögiks on?
  • mis täna…?
  • mobile blog
  • mood
  • motherhood
  • mõtisklused & arutelu
  • music
  • nädalamenüü
  • new year's eve
  • õdedevaheline armastus
  • oravdamine
  • ostlemine
  • our kitchens rule
  • outfit of the day
  • outfit of the day: baby
  • outfit of the day: toddler
  • outfit of the day: väikelaps
  • paradiisisaar
  • parfüümid
  • pere
  • pesapunumine
  • photography
  • poor man's instagram
  • printsess virsik
  • printsess virsik: areng
  • printsess virsik: kasvamine
  • printsess virsik: pildid
  • printsess virsik: sünd
  • projektid
  • raha & majandamine
  • raju hunt
  • reklaam
  • remont
  • restoraniarvustus
  • retseptid
  • rotike
  • seiklused
  • sildita
  • snapshots (pildipostitus)
  • sõbrad-seltsimehed
  • spaakülastus
  • sponsoreeritud
  • sünnipäev
  • teater
  • the cuckoo shop
  • tips & tricks
  • toddler crafts
  • toidujutte
  • toitumine
  • tunnen
  • väikevend
  • väikevend: areng
  • väikevend: kasvamine
  • väikevend: pildid
  • väikevend: sünd
  • video
  • videoblogi
  • vlog
  • vlogmas

Meta

  • Log in
  • Entries feed
  • Comments feed
  • WordPress.org
Meie elu vahetu reportaaž Instagramis
 

Loading Comments...