You don’t need to follow a recipe to make this – just peel some roots and slice some veggies (I had two different kinds of carrots, beets, courgettes, potatoes and cauliflower) and sprinkle a handful of sliced garlic with some rosemary (and other herbs of your choice) all over the tray. Then grab a bowl and mix together honey, olive oil and balsamico (a couple tablespoons of each or so) with some salt and pepper (taste to get the balance of flavors right) and drizzle over your veggies. Roast covered in foil at 225°C until tender (remove the foil towards the end). These are great on their own or baked together with any meat you like. And bear in mind – sour cream is grrrreat served with these veggies. 🙂
// Selle roa valmistamiseks pole retsepti järgida vaja – koori lihtsalt mõned juurikad ja viiluta köögiviljad (mul oli kahte eri värvi porgandeid, peete, suvikõrvitsaid, kartuleid ja lillkapsast) ja puista peale peotäis viilutatud küüslauku ja rosmariini (ja muid sulle meeldivaid ürte). Siis haara kauss ja sega selles kokku mesi, oliivõli ja palsamiäädikas (igatüht paar supilusikatäit) koos soola ja pipraga (proovi, et maitsete tasakaal paika saada) ja nirista glasuur köögiviljdaele. Küpseta fooliumiga kaetult 225°C juures kuni viljad on pehmed (lõpupoole võid fooliumi ära võtta). Need on suurepärased nii täiesti iseseisvalt kui ka ükskõik millise liha kõrval. Ja pea meeles – hapukoor sobib nende röstitud köögiviljade kõrvale suurepäraselt!
Yum!! You’re not playing around — looks gooood!
That looks good, Mirjam, Odd enough, I’ve never tried oven bakes veggies and I should totally do it. It’s too easy not to do it, right? 😛