I’ve done a post on how I usually roast a chicken, but this time I made a garlic and lemon herb butter (with garlic, lemon peel and sage, basil and parsley straight off the windowsill) and smeared it all over the cavity of the bird. Since we had a lot of fresh homegrown veggies lying around, I grabbed two halved regular and a handful of cherry tomatoes, a capsicum and a large onion (quartered) with a bunch of fresh little carrots, sprinkled the whole lot with olive oil, salt, pepper and fresh herbs and threw in the oven to roast as usual. Everything tasted absolutely divine, especially the tomatoes and the capsicum!
// Ma olen oma ahjukana retsepti kohta juba postituse teinud, aga seekord tegin hoopis küüslaugu ja sidruniga ürdivõi (küüslaugu, sidrunikoore ja salvei, basiiliku ning peterselliga otse aknalaualt) ja määrisin selle linnu õõnsusesse. Kuna meil vedeles siin terve hunnik mõnusaid koduaias kasvanud köögivilju, haarasin kaks poolitatud harilikku ja peotäie kirsstomateid, paprika ja suure sibula (neljaks lõigatud) hunniku väikeste värskete porganditega, valasin peale pisut oliivõli, maitsestasin soola, pipra ja värskete ürtiega ja pistsin ahju küpsema, nagu tavaliselt. Kõik maitses taevalikult, eriti tomatid ja paprika!
Leave a Reply