Barbecue season is upon us so that means it’s time to think of new barbecue recipes and share them with you guys. This one is an easy and fresh crowd-pleaser – who doesn’t like moist, flavorful chicken and crispy potatoes, anyway? 🙂
___________________________________________________________
// Grillihooaeg on käes ja see tähendab uute grillretseptide leiutamist ja teiega jagamist. See siin on lihtne ja värske nö. “miljonite lemmik” – ma ei tunne kedagi, kes mahlase kana ja/või krõbedate kartulite peale nina kirtsutaks. 🙂
To feed four to five people, you need:
ca. 1 kg chicken thighs
370g Greek yogurt
1 lemon (zest and juice)
1 large bunch of fresh mint leaves
1 handful of fresh basil
3-4 tsp honey
3-4 large cloves of garlic
1-2 green chilies
salt & pepper for seasoning
10 potatoes
skewers
optional: 150-200g yogurt to make a dressing
________________________________________________________________
// Et toita ära neli-viis näljast kõhtu, vajad:
u. 1 kg kana kintsuliha
370 g Kreeka jogurtit
1 sidrun (mahl ja koor)
1 suur punt värsket piparmünti
1 peotäis värsket basiilikut
3-4 tl mett
3 suurt küüslauguküünt
1 roheline tšilli
soola & pipart
10 kartulit
vardaid või grilltikke
soovi korral ca. 150-200 g jogurtit kastme jaoks
Zest the lemon, finely chop the herbs, chili and garlic, throw it all in a large bowl and mix together with the yogurt. Squeeze in the lemon juice, add the honey and season with salt and pepper to taste (you want it a little saltier and stronger than what you’d normally eat – a marinade needs to really pack a punch). Cut the chicken thighs into about 3 x 3 cm chunks, mix them into the marinade, cover the bowl and leave in the fridge for at least 2-3 hours (the longer, the better). Before you’re ready to start barbecuing, you need to boil the potatoes (skin-on) and, if you’re using wooden skewers, soak them in water for 30 minutes so they don’t catch fire on the grill. Halve the potatoes once they’re cooked and drained, season them with a generous amount of salt and pepper and thread them onto the skewers with the chicken as I have done in the photo below:
____________________________________________________________________
// Riivi sidrunilt koor, haki ürdid, tšilli ja küüslauk peeneks, viska kõik suurde kaussi ja sega jogurtiga kokku. Pigista sekka sidrunimahl, lisa mesi ja maitsesta maitse järgi soola ja pipraga (segu peaks olema pisut soolasem kui see, mida oled harilikult sööma harjunud – nii jääb kana parasjagu maitseküllane). Lõika kana kintsuliha ca. 3 x 3 cm tükkideks, sega need marinaadi hulka, kata kauss toidukilega ja jäta vähemalt 2-3 tunniks külmkappi maitsestuma (mida kauem, seda parem). Enne, kui oled valmis grillima asuma, pead kartulid (koorega) ära keetma ja – kui kasutad puidust grilltikke – neid umbes pool tundi vees leotama, et need grillil ei süttiks. Lõika küpsenud (ja nõrutatud) kartulid pooleks ja maitsesta need korralikult soola ja pipraga, enne kui nad kanaga vaheldumisi vardasse ajad nii, nagu mina juuresoleval pildil teinud olen:
Grill them on a semi-hot coal grill (put the lid on if things get a little too heated for your skewers to handle) until the chicken has cooked through. Keep checking the meat every now and then so you can take them off the heat the minute the chicken is done – noone likes dry, overcooked poultry.
Tip: If you want, you can steal a ladleful of the marinade before adding the chicken (!) and set it aside to mix it together with some extra yoghurt and create a lovely dressing to serve the skewers with. 🙂
_________________________________________________________________
// Grilli vardaid poolkuumal grillil (pane grillile kaas peale, kui asjad vardakeste jaoks pisut liiga tuliseks lähevad) kuni kana on täielikult läbi küpsenud. Kontrolli liha iga natukese aja tagant, et saaksid kana grillilt eemaldada just sellel hetkel, kui ta on täielikult läbi küpsenud – üleküpsetatud, kuiv linnuliha ei meeldi ju kellelegi. 🙂
Nipp: Soovi korral võid enne kana marinaadile lisamist (!) kulbitäie marinaadi kõrvale panna, et sellele hiljem veidi jogurtit lisada ja sellest varraste kõrvale mõnus kaste valmistada. 🙂
See toidufotogriaafia tuleb sul ikka ülimalt hästi välja! Väga isuäratav! 😀
suur aitäh 🙂
Ma polegi sel hooajal veel grillimiseni jõudnud.. Või noh, meile vist meeldib mõte grillimisest rohkem kui grillitud toidud ise 😀 Aga kana ja münt klapivad omavahel iga kell, nii et see kraam tundub sul siin tõesti isuäratav 🙂 Ja olen järjepidev: kas nüüd on oma basiilik? 😀
ei-ei, ei ole oma basiilik 😀 nad on alles pisitillukesed veel…
Aga igast amplikraami hankisite juba?
mitte midagi pole jõudnud hankida 😀 mul on parajasti üks neist päevist, kui ma ei suuda majapidamistöödega kuidagimoodi ühele poole saada (kuhi koguaeg kasvab) ja mõte mullaga möllamisest tundub praegu õõvastav 😀
see näeb ülimalt isuäratav välja 🙂 sul on neid andeid ikka kamaluga antud!
far too kind, nagu alati 🙂 tänan sind!
Omg, kindlasti peab proovima! Suur suur aitäh retsepti eest!
anna kindlasti teada, kas ja kuidas maitses, eks 🙂 kalli!
Will do! 🙂
Mmmmm. Grillida pole see aasta veel mahti olnud, aga sellest retseptist saab vist see aasta esimene kord 🙂 Mis sorti kreeka jogurtit kasutasid, et ta nõnda paks on? Pildistamise peale on sul ka väga hea anne 🙂
Kõige rasvasemat, mida poes pakuti, aga jogurti paksus ei mängi tegelikult kuigi suurt rolli 🙂 aitäh sulle, armas!
Näeb välja imemaitsev 🙂
minu meelest oli ka 🙂 kui järgi proovid, anna teada, kuidas maitses!