Täna, kui me tüdrukutega pärast jalutamas ja mänguväljakul mängimas käimist poodi suundusime, tõstis minu sisemine Itaalia nonna pead ja tahtis välja. 😀 Me pole päris ammu pastat söönud ja mul kohe oli tunne, et tahaks ühe korraliku ragù mitmeks tunniks tulele panna ja H töölttuleku ajaks korraliku õhtusöögilaua katta. Asi jõudis selleni, et ma otsisin kapist välja punase-valgeruudulise laudlina, süütasin küünlad ja voltisin natuke salvrätikuid ka. Teate… mõnikord on ühel täiesti harilikul teisipäeval lihtsalt vaja mõnus pidulaud katta ja perekeskis head sööki nautida. Lihtsalt niisama. Te ei tea, kui mõnus meeleolu meil siin praegu on! Kõhud on spagette ja mahlast lihahautist ja mozzarella ning peediga salatit tuugalt täis ja nüüd on enne magamaminekut parasjagu aega, et koos paar lauamängu mängida. Tahan muuseas kiita seda suurepärast punaveini, mille kodupoest hautise jaoks kiirelt kaasa haarasin (sest see oli 8€ peale alla hinnatud) – tegemist on 2012. aasta Château Rider Chenu Lafitte Bordeaux’ga, mis on mõnusalt puuviljane, täidlane, kuiv ja samas hästi kerge ja mõnus. Kui leian, ostan seda teinekordki. Mida teie täna õhtusöögiks sõite?
Ma olen üksi kodus ja ostsin sel puhul üle mitme aasta viinerit 😀 Et sa ei arvaks, et sa oled ainus, kel peened road laual.
aitäh, naersin! 😀
mm, mul oli eile makaroniisu ja olin ka pärast hullult rahul! üritan ka teha seninägematut ja korrata sama sööki, et panna kirja, mis ma selle jaoks teen 😮 ja siis panna see blogisse 😮 rahvale lugemiseks 😮
jah! retseptikirjutamine on päris tore kunst, soovitan sul seda viljelema hakata küll. 🙂
Minul oli täna enda tehtud cesari salat lõhega aga eile tegin pühvli mozarella salatit ja no oli nii hea 🙂 ( aga asi millele ma ei teadnud tähelepanu pöörata, kui ostsin basiiliku ja jala kodu poole läksin, siis tuppa jõudes oli ainult mõned rohelised lehed alles, kõik ülejäänud olid kortsus sinakas/pruunid rullid, et külm nad ära võtta võib 🙁 )
Ja ma suutsin mõnikümmend minutit tagasi just mõelda, et huvitav, kas oled miskit postitanud ka 😀
ma siin vahel käin ja postitan jah 😀 aga täitsa LÕPP, mul on kõht nii punnis täis kui olla saab ja mõlemad sinu road ajasid täiega ila voolama praegu!
ah jess, eile olid pelmeenid koos rohelisesibulahapukoorekastmega 🙂 üleeile õnneks nägin natuke rohkem vaeva ja tegin sooja salatit, kusjuures tänu sellele blogile siin, marineerisin tšilli ja basiilikuga mozarellat ja see oli sooja salati peal i-me-l-i-n-e!!! Nüüd on selline tunne, et täna peaks pastat tegema hehe
mmm… pelmeeeeenid! me sõime ka ükspäev pelmeene. no harm done. 😀 ja see mozzarellavärk on tõesti taevalik!
Ma muidu Su blogi suur lugeja ei ole aga Su toidupostitused krutivad korralikult ära :D. Täiesti fantastiline, millised kirjeldused. Ja Sa jätad mulje, nagu kõik valmiks imelihtsalt. Mis Sa arvad, kas mina, kui täiesti kokanduskauge inimene, hakkan täna sedasama ragù-d tegema või ei :D? Üritagu ta ainult välja tulla kui mingi tavaline poepläust.
no ole sa tänatud 😀 mis tal üle jääb, nutab ja tuleb! midagi ei saa valesti minna – veisehakkliha tahab kaua haududa, siis läheb ta hästi pehmeks ja mõnusaks. kui kastmega peaks juhtuma, et jääb mingil kummalisel põhjusel maitsetu, uha küüslauku ja ürte, äärmisel juhul jupp veisepuljongikuubikut juurde!
Ma tahaks peast juuksed kiskuda, kui sa räägid pastast! Põhimõtteliselt Sloveenia on kiviviske kaugusel Itaaliast ja enamik siinseid pastasid on täiesti kohutavad omaloomingud. Okei, Piranis (Aadria mere ääres) sain pista head pastat ja see paik ongi kiviviske kaugusel Itaaliast. Sõnasõnalt. Öeldakse ju, et mida lähemale riik Itaaliale on, seda paremat itaalia kööki seal nautida saab. Wrong!
Minu lemmik pasta on lõhe-porruga tagliatellad. Et sa teaksid. 😛
nüüd ma siis tean 😀 meil alles hiljuti, muuseas, hakati müüma “värsket” munapastat enamustes poodides – vähemalt mingi aasta tagasi vaatas selveri saaliteenindaja mind suht lolli näoga, kui ma vaakumpakendis pastat küsisin talt. long story short: ma tahan seda nüüd süüa. koorekastmega, aga ilma lõheta. 😀
ARMASTAN pastat! Ma võiks igapäev seda süüa 😀
Ise tegin aga juurviljadega riisi ning korma kastet tofuga – ka oli väga hea. Ma olen väga suur India köögi fänn!
ma ei olegi vist India kööki kunagi kokanud! nüüd meil on kohe-kohe algamas Our Kitchens Rule rahvusköökide voor ja täiega lootsin, et mulle satub India, aga sain hoopiski Põhja-Aafrika. tuleb põnev igaljuhul! ja tofut pole ma, muuseas, ka kordagi söönud. kuidas sa teda teed, missugune ta jääb?